Rám bíztak gondozásra egy labradort, egészséges kan ?
Figyelt kérdés
de a tulaj em jelentkezik, nem elérhető, nem érdeklődik 3,5 hónapja. Szeretném a nevemre venni, azóta én gondoskodom róla, én tanítom, a házamban él. A jegyző, az állatorvos, az állatvédelmi hatóság is tanácstalan az ügyben. Hova kell fordulnom, hogy a chipjén én legyek a tulaj?#Szíza
2022. jan. 26. 16:41
21/55 anonim válasza:
Ne vedd kötekedésnek, de látod, ez van akkor ha szapis a kutya. Sehol egy tk, egy szerződés, semmi, ami igazolná a birtokviszonyt. :(
22/55 A kérdező kommentje:
Mondom, itt volt az állatorvos, beolvasta a chipet, ami alapján beazonosította, hogy bizonyos pál tibor a tulaj. de nem jelentkezik érte, nem járul hozzá a gondozásához 2021.va10.20 óta. Vettem neki szájkosarat, vezetőszárat, 38 kiló a kutya, kétszer annyit eszik mint én, és naponta tanítom, sétáltatom. Szobatiszta lett, előtte 2 évig ridegtartásban élt a kertben egy fotelben. pál tibor elköltözött veszprémbe, kb 160 km.
2022. febr. 9. 01:39
23/55 A kérdező kommentje:
ja és én oltattam be, ami nem olcsó mulatság.
2022. febr. 9. 01:42
24/55 anonim válasza:
Szerintem te nem érted, amiről mi beszélünk, körbe-körbe hajtod a magadét, aminek - már bocsánat - eleve nincs sok értelme.
A chip nem jelöl birtokviszonyt!!!
25/55 anonim válasza:
Mégis a chip alapján juttatják haza a chipes talált kutyákat, és nem kérnek senkitől más igazolást, de a kérdés szempontjából ez nem releváns, mert ő nem találta a kutyát, hanem rá bízták. Egyszerűen döntésre kell kényszeríteni a tulajt.
26/55 anonim válasza:
Igen, utolsó, ez így van. De ott nincs kérdés, hogy ki a gazda. Viszont, nézz utána, ha nekem nem hiszel, a törvény előtt a chip nem jelöl birtokviszonyt. Csak a tk és a szerződés.
27/55 anonim válasza:
Igen, tudom, hogy a törvény szerint mi van, csak ugye szerződése a kérdezőnek sincs, tehát ha önkényesen átíratná, és a "gazdi" reklamálna emiatt, gond lehet belőle. Viszont nyilvánvalóan a "gazdi" nem veszi ki a részét a kutya gondozásából, ez meg egy másik probléma. El kell érni, hogy lemondjon a kutyáról, ha erről ész érvekkel nem lehet meggyőzni, ki kell kényszeríteni belőle azzal, hogy a kérdező nem tudja ilyen feltételekkel tovább vállalni a kutyát, és keressen neki a tulaj más megoldást. Feltételezem, oda nem fogja magához venni, ahol most lakik, és másik balekot sem fog találni. A kérdező helyében esetleg a szóba jöhető menhelyekkel, gyepivel is felvenném a kapcsolatot, elmesélve részletesen a szitut, hogy ha a tulaj esetleg oda adná be, akkor ő egyből magához is venné.
28/55 A kérdező kommentje:
Nem tudok kommunikálni a gazdájával, nem jelentkezik, nem érdekli, az állatorvos felhívta, nem mond le a tulajdonjogról. Valahol azt olvastam, ha 45 napig nem jelentkezik, akkor tisztázatnan a tulajjog, ha 60 napig sem, akkor átírják a nevemre. Az Ávtv szerint.
2022. febr. 10. 08:44
29/55 anonim válasza:
Talált kutya esetén, de itt nem talált kutyáról van szó.
Adjatok ultimátumot a tulajnak, kamuzd be, hogy nem tudod tovább vállalni a kutyát, ha az állatorvossal kommunikál, akkor vele üzend meg.
30/55 A kérdező kommentje:
Ma volt itt az állatorvos, és átírta chip adtait az én nevemre, 0 forintért. Cézár ezzel már az enyém. Erre iszom is egy kisfröccsöt. Nem kellett jogi eljárás vagy tulajdonjogi nyilatkozat, Ávtv szerint 60 napon túl a nevemre vehetem. És én most megtettem. Nagyon szép, türelmes, hálás állat.
2022. febr. 10. 16:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!