Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Rám bíztak gondozásra egy...

Rám bíztak gondozásra egy labradort, egészséges kan ?

Figyelt kérdés
de a tulaj em jelentkezik, nem elérhető, nem érdeklődik 3,5 hónapja. Szeretném a nevemre venni, azóta én gondoskodom róla, én tanítom, a házamban él. A jegyző, az állatorvos, az állatvédelmi hatóság is tanácstalan az ügyben. Hova kell fordulnom, hogy a chipjén én legyek a tulaj?

#Szíza
2022. jan. 26. 16:41
1 2 3 4 5 6
 1/55 anonim ***** válasza:
92%
Átiratod dokinál.
2022. jan. 26. 16:52
 2/55 anonim ***** válasza:
88%
már a te tulajdonod , ha pampog az előző "tulaj" küld a rendőségre ott majd körberöhögik
2022. jan. 26. 16:55
 3/55 anonim ***** válasza:
100%
Szerződés vagy valami volt, hogy hogyan került hozzád a kutya? A másik, hogy magyarországon vagy, és a kutya is magyarországon van?
2022. jan. 26. 17:20
 4/55 anonim ***** válasza:
85%
Ügyvédet keress
2022. jan. 26. 17:34
 5/55 anonim ***** válasza:
86%
Az új állatvédelmi törvény szerint 45 napig kell keresni a kutya gazdáját. Tedd fel a netre, hogy keresed az eredeti tulajdonost.( azért készíts róla képernyőképet, így bizonyítani tudod, hogy te mindent megtettél az előírásoknak megfelelően) Ha 45 napig nem jelentkezik, akkor teljesen legálisan átírathatod a nevedre.
2022. jan. 26. 19:10
 6/55 anonim ***** válasza:
84%
Ott a kerdes az, hogy kinek a nevén van a törzskönyv. Akinek a nevén van a to, azé a kutya.
2022. jan. 26. 19:49
 7/55 anonim ***** válasza:
100%
Reméljük, nem kórházba került az eredeti gazdi. Chip van a kutyában? Hogyan egyeztetek meg? Volt írásos szerződés? Törzskönyve van a kutyának? Az eredeti gazdinak valami ismerősét, rokonát nem éred el, aki tudna segíteni? Miért bízta rád a kutyát?
2022. jan. 26. 22:14
 8/55 A kérdező kommentje:
Megvan a tulaj neve címe, de nem jelentkezik érte, 45 nap bőven eltelt azóta hogy elhagyta. Chip van, be is oltattam. Azért bízta rám a kutyát mert a kertes házamban élt de panelba költözött. A törzskönyv az ő nevén van, legalábbis a chip szerint, de nem adja ki, még az oltási kiskönyvét sem.
2022. jan. 27. 01:51
 9/55 anonim ***** válasza:
100%
Keress hozzátartozót, havert, hogy nem éred el, és a kutyával kapcsolatban szeretnél egyeztetni. Ha tudod, hova költözött, a gondnokot is megpróbálhatod, szomszédoknál érdeklődhetsz, tudnak-e róla valamit. Úgy ne írasd át a kutyát, hogy nem mond le róla, nem talált kutya, tudod, ki az eredeti gazdi.
2022. jan. 27. 06:19
 10/55 anonim ***** válasza:
100%

Ha a törzskönyv az ő nevén van, akkor hivatalosan övé a kutya a törvény előtt, sajnos. Ahhoz, hogy a Te nevedre kerüljön, kell egy tulajdonjog átruházási nyilatkozat (MEOESZ honlaprol letoltheto), azt kell aláírnotok+két tanú. Azzal a papírral es a tk-vel bekocogsz a MEOESZ-hez és 3 ezer forintért àtírják rád a törzskönyvet.

Btw: ezt nem értem “a törzskönyv az ő nevén van, legalábbis a chip szerint”. A chipes adatbázisban nincs benne ilyen adat… ezt honnan veszed? Vagy ez mit jelent pontosan, ez a mondatod?

2022. jan. 27. 08:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!