Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Rám bíztak gondozásra egy...

Rám bíztak gondozásra egy labradort, egészséges kan ?

Figyelt kérdés
de a tulaj em jelentkezik, nem elérhető, nem érdeklődik 3,5 hónapja. Szeretném a nevemre venni, azóta én gondoskodom róla, én tanítom, a házamban él. A jegyző, az állatorvos, az állatvédelmi hatóság is tanácstalan az ügyben. Hova kell fordulnom, hogy a chipjén én legyek a tulaj?

#Szíza
2022. jan. 26. 16:41
1 2 3 4 5 6
 11/55 A kérdező kommentje:
Nincs szerződés, csak tanúk vannak, a jelenlegi tulaj nem hajlandó kommunikálni, nem keresi, annyit írt hogy ideje lenne beoltatni, amit meg is tettem. 10.000-ért. Etetem, gondozom, velem alszik, mindig a seggemben lóg, de az állatorvos felhívta a tulajt, aki nem akar
2022. jan. 27. 13:02
 12/55 anonim ***** válasza:
100%
De most akkor van törzskönyve vagy nincs?
2022. jan. 27. 13:08
 13/55 anonim ***** válasza:
100%
Hogy került hozzád? Szóval totál furcsa. Azon kívül a chip nem igazol tulajdonjogot. Érdemes egyébként ezt mielőbb tisztázni, hogy akkor most mi a kutya jogi helyzete. Mert van a gazdának nem egy esetben felelőssége is.
2022. jan. 27. 15:16
 14/55 anonim ***** válasza:
100%
Ezt én őszintén nem értem. Nem reagál,de azt azért mégis leírja neked üzenetben, hogy oltasd be? Nem gyanúsítgatlak, de ez igaz sztori? Valahogy nem került kibontásra minden részlet.
2022. jan. 27. 20:32
 15/55 A kérdező kommentje:
Igen, a sztori igaz, velem élt a tulaj, de elköltözött Veszprémbe már 3 hónapja. Cézárt a gondozásomra bízta, mert panelba ment és oda nem vihette. Úgy tudom, 45 nap után átírathatom a nevemre, de az állatorvos, a jegyző és az Állatvédelmi Hatóság is tanácstalan. A jelenlegi tulaj nevét az állatorvos találta meg a chip alapján.
2022. jan. 28. 09:58
 16/55 anonim ***** válasza:
100%

Talált kutyát igen, de ez nem talált kutya, ebben az esetben a gazdinak kell lemondania róla, mindenképpen vele kell ezt egyeztetned. Egyébként miért nem vihette magával? Albérlet, és a főbérlő nem engedi? Csak mert én lakótelepen élek, és van a környéken labrador, aki panelben él, ez nem akadály, annyi, hogy le kell fárasztani, de ez kertes házban élő kutyáknál sincs másképp.

Igaz, nem ilyen eset, de Újpesten az Állatmentő Liga nemrég érte el, hogy egy gazdi lemondjon a kutyájáról több év után, a kutya rendszeresen az utcán volt, és már milliós tételnél tartott a bírság emiatt, rendszeresen posztoltak róla, hogy megint az utcáról szedték össze, és el sem kobozhatták, pedig a józan paraszti ész azt diktálná, hogy ilyen esetben indokolt lenne, a jogszabályok mégsem engedik, mert van gazdája. Csak azért osztottam meg, mert itt is gazdás kutya van a történetben. Kóbor kutyáknál, akiknél a gazdi nem ismert, más az eljárás.

2022. jan. 28. 10:07
 17/55 A kérdező kommentje:
Az állatorvos beolvasta a chipet, és megtalálta a gazdit. De én semmilyen dokumentumot nem kaptam az ebhez, csak tanúkkal tudom igazolni, hogy nálam él 3 hónapja, én etetem, én gondozom és oltatom. Eddig 40.000 Ft-ot költöttem rá, plusz a takarítás, sétáltatás, szájkosár, vezetőszár.
2022. jan. 31. 06:20
 18/55 anonim ***** válasza:
55%

Létezik egy hivatalos weboldal, amelyik a (kutya)chip adatbázist tartalmazza. Ez a petvetdata.hu . A nyitó képernyő közepén van egy szép nagy kék alapon fehér betűkkel megjelenő gomb (eléggé szembetűnő): "Tudnivalók a Petvetdata "tulajdonosi adatokkal" kapcsolatban" erre rákattintasz és minden felmerült kérdésedre ott a válasz.

Összefoglalva:

1./ A kutya chip adatbázis nem közhiteles nyilvántartás, nem alkalmas a kutya tulajdonjogának igazolására.

2./ A kutya tulajdonjogát szerződéseknek kell a Ptk szabályai szerint igazolni.

3./ Jogvita esetén ügyvéd és/vagy bíróság.

4./ Jogvita esetén kérésre az állatorvos bejegyezheti, hogy vitatott tulajdonjogú állat.

2022. jan. 31. 08:59
 19/55 A kérdező kommentje:
Akkor itt jogvita lesz, a doki felhívta a gazdit, aki nem hajlandó lemondani az ebről, de kommunikálni sem képes, nemhogy a tartásához hozzájárulni, 2021.10.20 óta én gondozom, tanítom, táplálom, sétáltatom, oltatom, szerelvényezem meg minden
2022. febr. 8. 06:54
 20/55 anonim ***** válasza:
100%
Én azt csinálnám a helyedben, hogy megmondanám a gazdinak, keressen mást, nem vállalom tovább a kutyát így, és adnék neki egy hónap határidőt. Ezzel döntési helyzetbe hozod. Neki ez kényelmes, papíron van egy kutyája, de semmi anyagi kiadása és időráfordítása nincs vele. Ha olyan helyzetbe kerülnék, hogy másra kell bíznom a kutyámat, a minimum az lenne, hogy fizetem a költségeket is, és rendszeresen kommunikálok azzal, aki vigyáz rá.
2022. febr. 8. 07:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!