Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Vélenyény? Szerintem gyerekes,...

Vélenyény? Szerintem gyerekes, ostoba, hülyeség! :S

Figyelt kérdés

A 12.kerületben szigorodott a kutyatartási szabályzat, és van olyan fajta is, amit úgy ismernek mint gyerekszerető, jámbor fajtát, és ennek ellenére mégis fent van a "fekete listán"! Például a Leonbergi!!! Az egyik legideálisabb családi kutya, és rakjanak rá szájkosarat, mert idézem:

A kisgyerekek megijednek tőle, ó hogy bújnának az édesanyjuk ...csájába, hát nem igaz! Ki a fészkes jófenét érdekel, hogy mit gondolnak a kis taknyos, kölkök? Mert a szülők, olyan szocializálatlan bunkót nevelnek a gyerekből, hogy a kutya egy veszélyes és agresszív állat. És a német Juhász is!!!! A kutya, aki annyi segít az embereknek mint vakvezető, terápiás, és sok minden másra is használható eb! és az egészben a legjobb, hogy a listát a kerület főállatorvosa készítette, így mégcsak azt se mondhatjuk, hogy valaki olyan volt, akinek fogalma sincs a kutyákról! Német Juhászom van, és teljesen felháborodtam, hogy ezentúl, már nemcsak, hogy elengedni, de még szájkosár nélkül se tudom sétáltatni, mert egy fölösleges és felháborítóan sz.ar rendelet ezt mondja! pedig járunk vele suliba, és nagyon okos, szófogadó. Utálom ezt a k...va kerületet, ilyen törvényt hozni, bmeg!

2010. szept. 8. 18:55
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

Tanítom, gyakorolok vele mindenféléket, és az egyik szemem mindig rajta van, akkor is, ha más kutyással beszélgetek, szerencsére neki is az egyik szeme rajtam van, így aztán két szemmel már elég jól oda tudunk figyelni egymásra.

És azt még elmondanám, hogy hidd el a normális kutyásokat idegesíti a legjobban a sok hülye aki nem szedi össze, mondjuk szerencsére a mi környékünkön nem nagyon van, mert a kutyások ugatnak érte a legjobban. Jött egy kislány új kiskutyával, azt hiszem két hétig volt olyan, hogy nyomtuk a kezébe a zacskót szó nélkül, harmadik hétre megtanulta, hogy hozni kell.

Ugyanis az van, hogy a kutyás nem csak a betonon járkál, meg a bokorba is bemegy a kutyája után, tehát nagyobb esélye van szarba lépni, ráadásul a kutya is belelép, mert ő ugye erre nem is figyel, aztán a végén csak a kutyás szagolja otthon, és ez még a jobbik eset. A rosszabbik, hogyha valakinek vadász kutyája van, az nagy örömmel meghempereg a szarban, fedőszagot gyűjtve magára.

Kölykök ráadásul előszeretettel meg is eszik. Szóval a kutyásnak rosszabb. Nem is értem amúgy, gondolom a műkörmös kiscsajnak sem volt mindig szobatiszta a kutyája, nekem teljesen természetes volt, miután már itthon nem kellett takarítanom, akkor kint takarítottam. Már csak azért is fontos, mert nem mindegy milyen a kaka, sokat le lehet belőle szűrni a táp minőségétől kezdve, a kutya egészségi állapotáig, tehát jobb is az, ha megnézem. Az egyetlen ciki az erős hasmenés, azzal nem lehet mit csinálni.

Sőt a kan kutyámnak tilos autókra, házfalakra, padokra, kukákra, dísztárgyakra, szobrokra, minden ilyesmire pisilne, egyedül zöld területre szabad, ahol elszívja a föld.

2010. szept. 9. 21:14
 32/36 anonim ***** válasza:
És mi köze van másnak az én kutyám nyálához? Garantálom hogy senkihez sem fog hozzáérni ugyanis mi nem szeretjük az idegen embereket és nagy ívben kikerülünk mindenkit, inkább az a baj hogy ezt ők nem veszik figyelembe és zalkatnak hogy jaj kutyuska. És igen foglalkozok a kutyámmal mint írtam, kutyaiskolázok, versenyzek vele és nem fogom egy a városunkban nem létező kutyafuttatóba zárni egész életére csak mert vannak rossz kutyások és ilyen kutyagyűlölő elmebetegek.
2010. szept. 9. 21:23
 33/36 anonim ***** válasza:

De ugye csak a szád nagy és amikor okos lehetnél azt szépen elsunnyogod mert akkor kidereülne hogy nincs igazad. Szóval mit is tegyen az akinél nincs kutyafuttató? Annak nincs joga kutyát tartani csak mert valakinek baja van vele? Én meg a gyerekektől félek, főleg a nyáluktól :D úgyhogy akkor senki se szüljön... Jó mi?

A másik meg az hogy a kutya nem egy gép akit csak mozgatni kell. Neki események kellenek, érdekesség, 15 év a kutyafuttatón és a házban nem valami nagy szám. Sajnálom ha bajod van a kutyákkal, nem érdekel, én semmi rosszat nem tettem. Mi is mondhatjuk ezt mint ahogy te is mondod hogy te lecarod hogy oldják meg csak téged ne zavarjanak. Az én kutyámra merészelnéd csak mondani élőben hogy felrúgod, úgy elintéznénk a bajod hogy nem látnál egy hérig. Foglalkozz a saját bajoddal. Gondolom egy ijesztő kutyával sétáló embernek nincs nagy szád beszólni... Ha zavar a kaki, szedd fel te. :P Én nem vagyok ember, ugyanis mások nem néznek annak, jogaim sincsenek mert kutyás vagyokj akkor én is lecarom hiszen nekem sem adnak semmi pedig tisztességes vagyok... Erről ennyit.

2010. szept. 9. 21:29
 34/36 anonim ***** válasza:

"Amúgy Ti foglalkoztok a kutyátokkal amikor leviszitek (lapda, frizbi, bot), vagy csak úgy leviszitek, és elengeditek?"

Lehet, hogy rám nem vonatkozik a kérdés, mert nem lakótelepen, hanem kertes házban lakunk, de azért leírom hogyan megy ez nálunk. Úgy 5 perc séta a kijelölt kutyafuttató, ami egy több kilométer hosszú terület a város szélén. Van erdő, mező, folyó, pocsolya, szemét, üvegtörmelék, hajléktalanok, futók, biciklisek stb, ahogy már 13:33-kor írtam. Többen sétálunk egyszerre, a kutyák játszanak, szaglásznak, úsznak meg amihez kedvük van. Közben mi szoktunk kicsit vizsgaanyagot is gyakorolni, hogy idegen, ingergazdag környezetben is menjen a dolog. Frizbivel ugyan nem játszunk, mert ilyen melegben nem túl aktív a kutyám, de télen majd visszatérünk rá, hátha lelkesebb lesz. A botért viszont időjárástól függetlenül megőrül. Én bedobom a vízbe, ő kihozza. Csupa olyan dolog történik egy séta alkalmával, ami szájkosárban lehetetlen lenne. Egy-egy alkalom kb. 8 km séta nekünk, a kutyáknak meg ki tudja mennyi! A városban szigorúan pórázon sétálunk, és nálunk alapszabály, hogy pórázon nincs jelölgetés, nincs kaki, nincs ismerkedés más kutyákkal!

2010. szept. 9. 22:17
 35/36 A kérdező kommentje:
iegn foglalkozok a kutyámmal. mint említettem járok vele suliba és Örző-védőzünk, plusz ha valahol csodák csodájára el tudom engedni, akkor nagyon szeret labdázni, van egy labdája ami elnyűhetetlen és nagyon szereti. amúgy a kiscsajnak van egy tarkopasz kigyúrt haverja az tipikus "ősbunkó" féle, 5 négyzetméter tetkóval. Gondolom az takarított utána, vagy lehet, hogy van valami pelenkája letéve a kutyának, hogyha nem viszik le a szerencsétlent akkor legyen hova végezni a dolgot. És hétvégénként ha végre elszabadulok a melótól akkor, be a kocsiba és megyünk valami zöldövetbe, ahol tudunk kirándulni és szabadon játszani.
2010. szept. 9. 22:58
 36/36 anonim ***** válasza:

Ezeket örömmel olvasom! Sajnos nálunk sok kutyásnál az a kutyával való foglalkozás, hogy lemennek a kijelölt területre és eleresztik őket...néhány kutya meg néz a gazdijára, hogy jó lenne egy kicsit játszani, de a gazdi csak a másik gazdival beszélget... (szerintem ez meg szánalmas, hogy ennyire nincsenek tekinetettel rájuk-ezért írtam anno az hogy ez már néha állatkínzás...)

nézd 70%-es!

"Szóval mit is tegyen az akinél nincs kutyafuttató? Annak nincs joga kutyát tartani csak mert valakinek baja van vele?"

Oldják meg! Menjenek be a helyi ÖK-hoz és kérjék a terület kijelölését! (ja igen, ehhez is meg kellene emelned a hátsód, és az meg neked nem megy!)

"Én meg a gyerekektől félek, főleg a nyáluktól :D úgyhogy akkor senki se szüljön... Jó mi?"

Baromira nem érted...(amúgy hány éves vagy?) ...A gyerek odamegy hozzád az utcán és megharap? Hm? Hányszor harapott meg téged egy gyerek? Hányszor vicsorgott rád? Hányszor lihegett az arcodba? Kimászik a babakocsiból? Eléggé sok horrorfilmet nézhettél... na majd ha lesz gyereked, meg sem fogod fogni, mert félsz majd hogy megharap? Hát nem lennék a csajod! Amúgy meg a harapás erőssége is számít! A gyerek nem harap meg téged mint egy kutya haraphat éles szemfogakkal!!!

"Neki események kellenek, érdekesség, 15 év a kutyafuttatón és a házban nem valami nagy szám."

Oh dehogy nem! mint az előttem szólok tudják mi a jó a saját kutyájuknak (bot stb). Ezek szerint Te nem is ismered a sajátodét, így azt sem tudod mivel lehet lekötni?!?

"Az én kutyámra merészelnéd csak mondani élőben hogy felrúgod, úgy elintéznénk a bajod hogy nem látnál egy hérig."

Simán mondanám, mert baromira nem érdekel hogy ki sétáltatja, ha nem szedi fel utána a c@rt a betonról(járdáról főleg), ha csak úgy tud közlekedni a járdán, hogy a kutyát kerülgetnem kell, mert ugye a 2m -es széles járdát el kell keresztbe foglalni pórázostul, mert nem hajlandó rövidebb pórázra venni, ha vicsorogva felém veszi a kutya az irányt, főleg ha nincs rajta a póráz! Ha beszólnék neked, és Te megütnéd, nemhogy felrúgnám a kutyát, de úgy belerúgnék, hogy ottmaradna. Aztán mehetsz bíróságra, de ezzel csak TE szívnád meg! Gondold csak végig!

Látszik hogy rajtad kívül mindenki tudja, hogy hogy kell viselkedni az utcákon kutyával, csak Te nem! Érdekes, nem gondolod?

" Ha zavar a kaki, szedd fel te."

Csak ismételni tudom magam!

1. Nem takarítok senki után főleg valakinek a kutyája után végkép nem!

2. Nem zavar, hogy itt mindenki normálisan áll a dologhoz? C@rik a kutyája, felszedi! Ennyi! (amúgy ebből is látszik, hogy Te nem szoktad felszedni, így hát a többiek jogosan lehetnek rád mérgesek, mert Te is hozzájárulsz ahhoz, hogy a kutyásokról ilyen vélemény alakult ki!)

"Én nem vagyok ember, ugyanis mások nem néznek annak, jogaim sincsenek mert kutyás vagyokj akkor én is lecarom hiszen nekem sem adnak semmi pedig tisztességes vagyok..."

Pff...no comment... ez a mondat jobban jellemez Téged, mint bármi más! B@ccus.... Te ittál? vagy alapjáraton vagy ilyen? :P

"Én nem vagyok ember, ugyanis mások nem néznek annak,"

Vajon miért? Talán tisztelni kellene másokat és akkor téged is tisztelnének! Nem gondolkoztál eddig el ezen? AMÚGY U.F.O. vagy, vagy mi??? :P

2010. szept. 9. 23:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!