A kutyám annyiszor rálép a lábamra, hogy szerintem már direkt csinálja. Miért?
Figyelt kérdés
2011. nov. 5. 13:35
1/13 anonim válasza:
Dominanciáját próbálja kifejezni...
2/13 A kérdező kommentje:
Egyébként nem ad más jelet a dominanciára, hallgat rám, csak a lábamra lépdes. Régebben elég domináns volt de azt hittem sikerült átvenni tőle. Ezek szerint nem ?
2011. nov. 5. 13:48
3/13 Adrienne28 válasza:
Lehet durvának hangzik de én ezt úgy próbáltam meg kezelni,hogy én is ráléptem az övére...Mondjuk és mindent úgy csinálok ahogy ő....hhih....nem félre érteni...szoval ha megharap akkor a fülébe csípek még le nem fekszik.Ha a lábamra lép én is rálépek az övére csak én több ideig...Vannak dolgok amik bevállnak....
4/13 anonim válasza:
Nyakánál fogva szorítsd le a földre, ahogyan a falkavezér teszi, ha nem engedelmeskednek neki. Nekem bevált, 60-70 kg-os pásztorkutyákat lenyomtam a földre, egyből tudták ki az úr a háznál...
6/13 anonim válasza:
A mi kutyánk nem csak rálép, de rá is ül vagy fekszik a lábunkra, ahogy neki jobban esik. Nagy, melák kutya, olyan, mint egy "tehén". Amúgy szerintem csak szeret hozzánk érni.
7/13 anonim válasza:
Tényleg dominanciáról van szó. A ti esetetekben is...
Jaaaj.. pont tegnap linkelt valaki egy oldalt, amin a falkavezérségi dolgok le vannak írva és abban is szerepelt ez dominanciaként..
Nem találom azt a kérdést, aminél ezt belinkelték.. :S
8/13 Adrienne28 válasza:
Ha a kutyánk keresztbe áll előttünk / elénk áll / rálép a lábunkra, mind a kutya dominanciájának jelei, sose hagyjuk, hogy ezeket tegye.
Ilyenkor a kutya, úgy érzi, hogy ő a falkavezér, és a feladatának érzi, hogy megvédje a falkáját, a sorban alatta lévő tagokat.
A megoldás az, hogy húzzuk őt hátrább, a pórázzal a hátunk mögött kerültessük meg és ültessük magunk mellé, húzzuk ki a lábunkat és tegyük azt az ő lába elé... A lényeg, hogy ne engedjük őt vezető pozícióba.
Innen vettem::
10/13 A kérdező kommentje:
Németjuhász :)
2011. nov. 5. 18:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!