Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Vélenyény? Szerintem gyerekes,...

Vélenyény? Szerintem gyerekes, ostoba, hülyeség! :S

Figyelt kérdés

A 12.kerületben szigorodott a kutyatartási szabályzat, és van olyan fajta is, amit úgy ismernek mint gyerekszerető, jámbor fajtát, és ennek ellenére mégis fent van a "fekete listán"! Például a Leonbergi!!! Az egyik legideálisabb családi kutya, és rakjanak rá szájkosarat, mert idézem:

A kisgyerekek megijednek tőle, ó hogy bújnának az édesanyjuk ...csájába, hát nem igaz! Ki a fészkes jófenét érdekel, hogy mit gondolnak a kis taknyos, kölkök? Mert a szülők, olyan szocializálatlan bunkót nevelnek a gyerekből, hogy a kutya egy veszélyes és agresszív állat. És a német Juhász is!!!! A kutya, aki annyi segít az embereknek mint vakvezető, terápiás, és sok minden másra is használható eb! és az egészben a legjobb, hogy a listát a kerület főállatorvosa készítette, így mégcsak azt se mondhatjuk, hogy valaki olyan volt, akinek fogalma sincs a kutyákról! Német Juhászom van, és teljesen felháborodtam, hogy ezentúl, már nemcsak, hogy elengedni, de még szájkosár nélkül se tudom sétáltatni, mert egy fölösleges és felháborítóan sz.ar rendelet ezt mondja! pedig járunk vele suliba, és nagyon okos, szófogadó. Utálom ezt a k...va kerületet, ilyen törvényt hozni, bmeg!

2010. szept. 8. 18:55
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:

Én fizetnék a normális kutyafuttatóért szívesen! (Mint ahogy fizetek is, csak azt kutyasulinak hívják)

Csak ugye most az is a gáz, hogy a zárt futtatón jellemzően rosszul szocializált kutyák vannak, akiket máshol nem lehet elengedni, de az olyanokhoz meg én sem szeretném odaengedni az enyémet. Ráadásul ott szűk helyen az a rengeteg ürülék.

Esküszöm ha lenne ilyen szolgáltatás, ahol a kapuban egy jelképes összeget fizetek fenntartásra, és megnézik a kutya útlevelét/oltási könyvét, és csak olyan mehet be, akik tud kutyák közt normálisan viselkedni.

Ebadót amúgy fizetünk :) Áfának hívják, és jelentősen többet fizet belőle a kutyás, mint a nem kutyás. De őszintén szólva azzal se lenne semmi bajom, ha tényleg lenne ebadó, ha ez az ára annak, hogy kultúrált legyen itthon a kutyatartás, én kifizetném. Csak akkor kevesebb jutna a fizumból a menhelynek, de talán kevesebb kutya is lenne ott.

2010. szept. 9. 11:21
 22/36 anonim ***** válasza:

10:57 te olyan okos vagy... Akkor mondd már én pl mit csináljak hogy a városomba egy darab kutyafuttató nincs? És nem, nem panelban lakom és más panel sincs itt, és zöld terület, természet stb... Na? Nekem akkor nincs jogom kutyához, mert megbüntetnek, mikor a kutyám drágább kaját eszik, drágább felszerelése van, és többet jár orvoshoz meg iskolába, és több vizsgája, versenye van mint a legtöbb szent kiskölyöknek! És persze engem leszólnak, de ugye a bunkó kutyásokhoz senki sem mer szólni inkább megbüntetik a rendest!

Te miért nem próálsz úgy élni hogy pl csakis a házadban töldöt a napjaid meg egy másik kijelölt helyen és sehova máshova nem mehetsz? Szerintem két napig sem bírnád nem hogy 15 évig! Pont az ilyen kutyákból lesz veszélyes állat! És tudod a póráz, nyakörv, sőt még a szájkosár is elszakadhat, kicsúszhat a kézből. A nevelés viszont NEM. Egykisgyereknek édesmindegy hogy van-e egy nagy kutyán szájkosár... Ha nincs megnevelve a kutya, fellögi szájkosárban is, gyerek plbeüti a fejét aztán pápá, ennyi volt... Na igen ilyen formán ne tartson senki kutyát se...

Szerintem kezeltesd a beteg kutya utálatod, fóbiád. Te már agybeteg vagy komolyan... Ne mindket büntess a bunkók miatt.

2010. szept. 9. 11:30
 23/36 anonim ***** válasza:
A másik meg az hogy ugye a világ fekete-fehér. A kutyások szemét, elfajzott, gonosz emberek, mindenki más meg szent és jó és okos... Arról senki nem beszél hogy talán a másik félnek is tanulni kéne, toleránsnak lenni. És nem pl belerúgni a kutyámba ha elmegy mellette, vagy nem arra tanítani a gyereket hogy dobálja a kutyát kővel az utcáról, vagy hogy nyúlkáljon be hozzá. Vagy hogy egyáltalán megkérdezzék TŐLEM hogy szabad-e piszkálni a kutyám és nem szó nélkül odamenni hozzá, hogy aztán még nekik álljon feljebb... Vagy nem azt hinni hogy nekik joguk ven engem kitiltani az "utcájukból" mert épp olyan kedvük van. De neeem hát nekik nem kell semmit sem tenni.
2010. szept. 9. 11:37
 24/36 anonim ***** válasza:
58%
Amúgy pedig megsúgom: nagyon régen DIVAT volt kutyát házban tartani. A társasági ebek, értékes vadászkutyák, és még sorolhatnám kik, házban éltek a "kandalló előtt". Úgyhogy szerintem jobb lenne ha olyan dologban okoskodnál amihez értesz is...
2010. szept. 9. 11:40
 25/36 anonim ***** válasza:

Tényleg! Harapott már meg valakit (embert) pórázon sétáltatott kutya? Komolyan! Én még nem hallottam ilyenről, de érdekelne! Általában a hírek arról szólnak, hogy láncon tartott, vagy az utcára egyedül (gazdi nélkül) kiszabadult kutyák harapnak. Na de úgy, hogy a gazdi ott lóg a póráz másik végén?! De még ha néha elő is fordul, nem lehet betiltani mindent, ami potenciálisan veszélyes lehet, mert akkor lehetetlenné válna az ember élete. Persze aki gyűlöli a kutyákat, azt nem lehet meggyőzni, de bízom benne, hogy az ilyen elvakult kutyaellenesek jelentős kisebbségben vannak!

Mellesleg én a kijelölt kutyafuttatón is behívom lábhoz a kutyámat, ha sétálók, biciklisek, futók vagy autósok (!!!) (átmenő forgalom tilos tábla van kitéve!!!) jönnek szembe, ha meg gyerekek akkor főleg. Ennek ellenére nem ritka, hogy beszólnak nekünk, hogy "Minek kell elengedni a dögöket?!" Amikor közöljük, hogy azért, mert ez a kijelölt kutyafuttató terület, akkor meg csak pislognak.

2010. szept. 9. 13:33
 26/36 anonim ***** válasza:

Az jutott még eszembe, hogy nálunk a kutyafuttatón a kutyák véletlenül sem kutyaszart zabálnak, hanem mit? Na ki találja ki? Hát persze, hogy emberszart! Néha azzal a papírzsepivel együtt, amivel kitörölte! Szerencsére az enyém csak kölyökként csinált ilyet és már sikerült leszoktatnom róla.

De a kutyaszar kérdést a szájkosár amúgy sem oldja meg.

2010. szept. 9. 13:42
 27/36 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen, csak a kutyasz*r a baj, de pl a szent anyukák akik a kisgyereküket a parkban sz*ratják, pisiltetik (mert ugye jaj muszáj, most lesz szobatiszta, vagy fúúúj nem felel meg az igényeimnek a kihelyezett wc) az nem baj, meg amikor az összes kietlen területet teledobálják szeméttel, meg sz*ros pelenkával (hát nehogy már legalább ott jó legyen a kutyásnak) az sem baj, mert nekik szabad.
2010. szept. 9. 13:47
 28/36 A kérdező kommentje:

hú, visszaolvastam mindent, és hát látom egy két ember kivételével a többség egyetért abban, hogy ez a törvény egy faxság. És igen, a másik probléma ugye meg a kutyasz.ar. Én fel szoktam szedni mindig a kutyám után, és a hetekben láttam, hogy egy kis cicababa a yorkieját sétáltatja, erre az odaszarik a homokozó mellé (!!!), én meg rászólok, hogy:

-Hé! Nem csak te vagy a világon, fel kéne szedni mert másokat is zavar!

erre ő: De oylan undi, sose érnék hozzá a kakijához!

erre én: Nem is kell puszta kézzel, adok zacskót és azzal!

erre felháborodva ő: Jesszusom hiszen most manikűröztem, hát nem képzeli, hogy én ezek után kutyasz.art fogok szedegetni a földről? És elmegy, én meg felszedem azt a kis egérbogyót ami az én kutyám (mint már mondtam Német Juhász) ürülékének a negyede sincs! És mivel mint mondtam mind ez a homokozónál történt, látják, hogy ott vagyok a játszótérnél, és egy én banya az unokájával ott megy és ordibál, hogy vigyem onnan azt a hülye kutyát, nehogy már összehugyoztassam vele a homokozót! Épp ez a baj, hogy a sok hülye,felelőtlen k.csög és p.csa kutyatartók miatt utálják a normálisakat, aki mások kutyája után szedi össze ami ott "felejtődött"!

2010. szept. 9. 15:16
 29/36 anonim ***** válasza:

Nézd 70%-es!

"Amúgy pedig megsúgom: nagyon régen DIVAT volt kutyát házban tartani. A társasági ebek, értékes vadászkutyák, és még sorolhatnám kik, házban éltek a "kandalló előtt". Úgyhogy szerintem jobb lenne ha olyan dologban okoskodnál amihez értesz is..."

Jó lenne ha te meg megtanulnál szöveget értelmezni, és olvasni! NEM AZT ÍRTAM hogy a háznál, HANEM hogy LAKÓTELEPEN! Azt azért szívesen megnézem hogy a ""kandalló-d"" hogyan férne el egy lakótelepi lakásban! XDDD és mit vadászna a kutyád lakótelepi környéken??

( a többi dolgaidhoz meg nem szólok hozzá, mert ha képtelen vagy egészségügyi szempontból felfogni (vagy a tudatlanságod miatt), hogy a kutyád nyála sok és más bacit is tartalmaz az már a Te gondod!)

Igaz sok olyan gazdi miatt van felháborodva a nép, akik nem takarítanak a saját kutyájuk után.

Amúgy meg egyszer rászóltam egy nőre, hogy miért éppen az ablakunk és sok más ablaka alatt sz@ratja a kutyát.. erre meg tudjátok mit válaszolt? Mert sok a kutyasz@r a sétáltatón... atya-gatya... kb 100m-re van tőlünk és nem kis terület! (kb 800*800m!) Na? Azért nem kutyás szempontból ez bosszantó! Mert hogy a sétáltató c@ros azért kell a többi területet is összec@ratni, ügye?! (csak ironikusan kérdem)

Amúgy volt az egyik ismeretterjesztő csatornán valamilyen kutyás műsor, ott iszonyat nagy elkerített területet láttam, a kerítés kb 1,5 m-s volt, de a külvárosban! Ti mennyire örülnétek ilyen helynek? (gondolok itt olyanra, hogy a kutyát átmozgatni, 2-3 naponta?)

Amúgy Ti foglalkoztok a kutyátokkal amikor leviszitek (lapda, frizbi, bot), vagy csak úgy leviszitek, és elengeditek?

2010. szept. 9. 18:54
 30/36 anonim ***** válasza:
lapda=labda
2010. szept. 9. 18:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!