Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Némelyik wmber miért ekkora...

Némelyik wmber miért ekkora kretén?Kutyák fagynak meg éjjelente.

Figyelt kérdés
Jönnek azzal,hogy megszokta,meg hogy nagy testű,kint a helye.😡😡Hogy lehetne már a hideget megszokni?És attol hogy nagy testű egy kutya,még fázik.Pláne amilyiknek rövid a szőre és ráadásul meg van kötve.Háza normális egyiknek sincsen...stb.Szóval hogy lehet az,hogy embereket ennyire nem érdekli a saját állata?

2022. jan. 10. 06:22
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 anonim ***** válasza:
93%

Erdekes temat feszegetsz. A kutyatartas generaciorol generaciora valtozik:

Amikor a szuleim gyerekek voltak a legtobb kutyat kikotve tartottak, nem hordtak meg csak setalni se, maradekkal etettek.

Amikor gyerek voltam, akkor egy Labradorunk volt, o nehany kiveteles alkalmat leszamitva udvari kutya volt, de minden nap vittuk setalni, kirandulni, furdeni a toba.

Most felnottkent egy shih-tzunk van, aki szobaban lakik es szinte csaladtag, visszuk magunkkal szinte mindenhova.

Ennek a kiskutyanak erre van szuksege. Ugyanakkor egy Labrador szerintem nem lenne boldog, ha igy tartanank. Egyszeruen hatalmas mozgasigenye volt, jobban szeretett kint lenni, mint bent. Ugyhogy szerintem erosen fajtafuggo a dolog.

2022. jan. 10. 09:04
 22/65 anonim válasza:
90%
Kutyája válogatja. Nekünk volt már több is, egészen kisgyerek korom óta és volt, amelyik tényleg fázós volt és bár volt kinti háza normális tetővel és rongyokkal, de szeretett bejönni, ha tehette. De olyan is volt, amelyiknek ugyanígy megvolt a kinti háza és nem szeretett bejönni. Ő jobban szerette a hideget. Szerintem egy normális, fedett helyet mindegyiknek biztosítani kell és majd mutatja ő, hogy elég az neki, vagy be szeretne menni melegebbre. Pl. a kazánházba, műhelybe, garázsba, esetleg még melegebbre, mondjuk az előszobába.
2022. jan. 10. 09:09
 23/65 A kérdező kommentje:
Az más ha nem fázik kint és kint szeretne lenni.Nekünk van egy havanese meg egy kaukázusink.A kicsi 8 éves,ő 100%lakásban tartott,mert ezt szokta meg.Pisi kskira megy csak ki.Az ágyban alszik,szállodába visszük stb.A nagy azért mert szerencsétlen nagy ,még ő is igényli a szeretet.Nyilván szállodába nem tudjuk vinni,de 1500 nm es udvaron van,soha nincs meg kötve,sétáltatjuk...sőt ha akar be is jöhet.Lefekszik,alszik,ha úgy van kedve kimegy.Nálunk a kutyák családtagok!
2022. jan. 10. 09:10
 24/65 anonim ***** válasza:
91%

22! Nekem az előző németjuhászom már 0 fokban bent aludt, mert fázott (vagy eljátszotta :D). De ő bejött este 10-kor és reggel amikor mentünk munkába úgy kellett kitessékelni, mert szerintem 10-ig aludt volna.

A mostani németjuhászommal is próbálkoztam. Ő bejön, 20 percet fekszik, majd utána beáll az ajtóba, hogy már menne ki. Sem este nem szeret bent lenni sem napközben. Őt nem zavarja a -10 fok, inkább alszik a kövön/betonon mint a szigetelt házában vagy bent. Párszor rosszul is lettem amikor megláttam, hogy a hóban összekuporodva fekszik, aztán rájöttem, hogy nyilván lökött és ő tudja, hogy fázik-e vagy sem...

2022. jan. 10. 09:11
 25/65 anonim ***** válasza:
23%

Azért efelett nem tudok elsiklani:

" Ugy tunik a magyaroknak egyre fontosabb a penzharacsolas szamit az erzesek lassan kihalnak beloluk. tisztelet a kivetelnek mert biztosan sokan rendesen bannak az allataikkal."

Szóval a magyarok? Utána meg tisztelet a kivételnek, mert azok sokan vannak?

Akkor döntsd el, hogy mi van! Hogy kihalt belőlünk az érzés vagy mégsem, hisz a kivétel ami a sok... A kivétel az sosem sok! Azért kivétel!

Nagyon nem bírom az ilyen külföldről beáramló übermensch dumát, hogy hát én itt vagyok you know? És itt ilyen és otthon meg a magyarok milyenek, írja ezt egy magyar, magyarul...

Mindenhol van jó és van rossz ember! Mindenhol van felelős és felelőtlen állattartó!

Lett itt ütköztetve a vidék nyilvánvalóan a várossal, a magyarok a külföldiekkel... Ez mind gusztustalan viselkedés. Ha még a pénzharácsolásban érzéketlenné vált magyar (ugye?) nem is tudja, hát a külföldön élő, aki ott mindent jobbnak lát, you know, na az is megengedi ezt magának? Hát ott van ilyen, létezhet ilyen, hogy tipizálunk?

pfujjjj!

2022. jan. 10. 09:38
 26/65 anonim válasza:
78%

24: 22-es vagyok. A németjuhász(keverék) volt az egyik nálunk is, aki egyszerűen imádta a hideget. Neki inkább a nyárral volt baja, olyankor a kerítés melletti bokrok tövében komplett lövészárkokat ásott magának, hogy úgy hűtse magát. Télen sokszor mi is csak néztünk, amikor a -10 fokban kint feküdt az udvar közepén. Amit nem szeretett, az a hófúvás, a hideg szél és az eső, azok elől azért elbújt.

Másik kutyánk egy vizsla volt, ő is keverék, neki +5 foknál már minden baja volt és alig várta, hogy bejöhessen. Nyilván volt benne egy nagy adag színészet is, de soha semmi baj nem volt vele. Volt egy kis pokróca, arra lefeküdt és reggel ugyanúgy kelt fel onnan. Csak ha vécére kellett mennie, akkor keltett fel valakit, de szerette ezt is minimalizálni, mert addig se kellett kint lennie.:)

2022. jan. 10. 09:39
 27/65 anonim ***** válasza:
17%

Azért a kutyákat sem kell ám félteni.. Nagyszüleimnél a kutya keverék, jó 20 centis bundája van, folyamatosan vacog, de az istenért nem menne be sem a házába(amibe szalmát tettünk), sem a házba, inkább kint egy kartondobozon! alszik.

Amúgy meg akkora bundával(sok rövidszőrűnek olyan tömött a bundájának az alja, hogy esélye nincs fázni) nem vészes ez a mínusz 1 fok, sőt, kimondottan kellemes. Pláne, hogy a kutyáknak eleve magasabb a testhőmérsékletük, mint az embernek, és sokukat jól felhízlalják olcsó táppal meg maradékkal..

Én inkább azon csodálkozom, hogy a macskák hogy bírják, vacogó macskát még nem láttam, pedig a bundájuk kb 2 centi, mégis itt kóborolnak az utcán a befagyott úton, és rámásznak a hideg fémekre(autók).. Ráadásul a legtöbb macska, amelyik kóborol az rendkívül sovány.

Egyébként tényleg vannak olyan kutyafajták, amik vacognak(uncsitesóméknál volt vizsla, de ismerős agara is ilyen), ők általában ideges típusok és nyáron is képesek remegni BENT, ha izgatottak, pl vendég jön, vagy játszást remélnek..

Szóval az egész csalóka nagyon. Egyébként ház szerűsége mindig volt a kutyáknak, vagy a többi állattal aludtak, vagy bent, vagy kint a házban(ólban). És mondom, nem a mi mércénkkel kellene mérni. Csak gondold el az emberek is milyen szélsőségesen érzékelik a hőmérsékletet.. Ahol hideghez vannak szokva, ott 10fok még pulcsiidő, itt meg sokakon télikabát van.. ÉS ugye nekünk alacsonyabb testhőnk van és tök csupaszok vagyunk. Akinek hosszú a haja, az pl tudja, hogy nem fázik a füle télen, nem kell sapka, olyan jól szigetel a haja.

Szerintem minden kutyának van valami vacka, ahova behúzhatja magát, és a bundájával meg a magasabb testhőjével ez elég nekik olyan mínusz 10ig. Biztos nem a legkellemesebb, de nem lehet emberekkel összehasonlítani a tűrőképességüket. Nekik csak kellemetlen. Pl itt most nincs fűtés nálunk, fázik a kezem, miközben gépelek, de azért nem vészes, mégis totál hidegek az ujjaim és libabőrös a karom. De köze nincs a szétfagyáshoz, kb 13-15 fok van a házban és éppen hogy csak hűvös.

2022. jan. 10. 10:07
 28/65 Maya Bunnyheart ***** válasza:
81%
Én nem értek azzal egyet hogy a kutya kintre való. A kutyának ott van a helye ahol a gazdája van. De ha már valaki kint tartja akkor legyen meg a minimum, ami egy szigetelt kutyaház vagy valami melléképület ahol kellemes meleg van. Ha ez nem megy akkor a kedves kutyatartót is kizárnám a kertbe hogy élvezze a hideget. Nekem egy labrador keverékem van, ő is kinti kutya volt az előző helyén, most meg ágyban alvós boldog panelkutya lett, sőt még ha nagyon hideg van ruhát is adok rá.
2022. jan. 10. 12:03
 29/65 anonim ***** válasza:
21%

"meg van kötve."

Én pont fordítva látom, egyre ritkábban látni megkötött kutyákat

"Háza normális egyiknek sincsen"

Ezt miből gondolod?

Szerintem az a ritka, ahol a kutyának nincs szigetelt háza

Bp-i vagy? jártál már aluljáróban? ott embereknek nincs olyan háza, mint a legtöbb kutyának, kartondobozokon alszanak... sem emberhez, sem állathoz nem méltó körülmények között élnek emberek...

az nem kelt benned semmilyen ellenérzést, hogy az sincsen jól?

"Hogy lehetne már a hideget megszokni"

-4-5 fokig az átlag kutyák teljesen jól elvannak kint, és szigetelt házban alszanak, akkor jól elvannak éjszaka

márpedig egész télen, dél MO-n egészen idáig csak néhány alkalommal volt eddig a hőmérséklet fagypont alatt... most is 3 fok van, ez a hőmérséklet kellemes a legtöbb kutyának, én úgy veszem észre

Régebben hidegebb volt sokkal

Egy jó és szigetelt ház, 2 kutya összebújuk, szerintem -8 -10 -ig elvannak. Az alatt már be lehet engedni a házba a nagyon kinti kutyákat, de kétlem, hogy ettől hidegebb lenne ezen a télen.

ezt a hideget egyedül a 1.5 kg körüli nagyon kicsi testű, vékony bőrű kutyák nem valóak kintre, amik tipikusan szoba kutyák, azokat kell, lehet esetleg bent tartani.

2022. jan. 10. 12:12
 30/65 anonim ***** válasza:
24%

"ha nagyon hideg van ruhát is adok rá."

Labradorra ruhát... Ez igen!

Ha eszkimó kutyád lenne, azt is beöltöztetnéd, hogy cuki legyen? A babázási hajlamaidat ne szerencsétlen kutyán éld ki!

Az ilyentől előbb venném el a kutyát, mint aki kint tartja...

2022. jan. 10. 12:22
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!