Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Némelyik wmber miért ekkora...

Némelyik wmber miért ekkora kretén?Kutyák fagynak meg éjjelente.

Figyelt kérdés
Jönnek azzal,hogy megszokta,meg hogy nagy testű,kint a helye.😡😡Hogy lehetne már a hideget megszokni?És attol hogy nagy testű egy kutya,még fázik.Pláne amilyiknek rövid a szőre és ráadásul meg van kötve.Háza normális egyiknek sincsen...stb.Szóval hogy lehet az,hogy embereket ennyire nem érdekli a saját állata?

2022. jan. 10. 06:22
1 2 3 4 5 6 7
 11/65 anonim ***** válasza:
88%

6-os:

1. Ezeken a helyeken fogyóeszköz (volt) a kutya (Sajnos most is van ilyen.)

2. Régen is tartottak bent kutyákat. A terelőkutyák, pásztorkutyák együtt aludtak a nyájjal, a vadászkutyák az ágy mellett, a nemesek kutyái a kandallónál... stb.

2022. jan. 10. 08:06
 12/65 anonim ***** válasza:
74%
Mert primitívek és lelketlenek. Sajnos, őket is embernek nevezzük, pedig bőven az állati szint alatt vannak.
2022. jan. 10. 08:30
 13/65 anonim ***** válasza:
93%

Nem csak ezzel van problémám. Azt sem értem, hogy oda minek kutya, ahol nincs kerítés vagy nincs normális kerítés?! Ha egy kutya rátámad akár emberre, akár bármilyen járműre, akkor a kutyát hibáztatjuk, pedig a gazdája a hibás! Egy kutyát kerítésen belül tartunk és nem megkötve! Nem tudom, hogy országos rendelet-e, de nálunk pl. nem is lehet megkötni kutyát és büntetnek is érte, volt rá precedens, szóval a polgárőrség ellenőrzi! Azt is ellenőrizhetné, hogy be van-e kerítve az a hely, ahol a kutya van tartva, az a kerítés megfelelő-e, és ezt is, hogy van-e a kint tartott kutyának megfelelő fekhely kialakítva. Nem gondolnám, hogy akkora túlzásokba kell esni, lényeg, hogy legyen egy ól, az legyen rendben, ne ázzon be, abban legyen leterítve valamilyen takaró/rongy, legalább ennyi, vagy ha az nincs, akkor legyen szabad bejárása kutyabejárón pajtába, kazánházba, garázsba!!!

Nem tudom mi a "régen". Én 34 éves vagyok, gyerekkoromban is volt kutyaháza mindegyik kutyánknak, apám mindig leterített egy már nem használt takarót a kutyának, sőt télire az ajtajára is felszögelt egy rongyot. Mindezt "vidéken"...

2022. jan. 10. 08:44
 14/65 anonim ***** válasza:
38%
Emberek is megfagynak, kihűlnek, még akkor is, ha házban laknak, de fűteni nem tudnak.
2022. jan. 10. 08:57
 15/65 anonim ***** válasza:
92%

Szomszédunk is ilyen. Egy németjuhászféle kutyája van. Alapvetően látszik rajta hogy elvan hidegben is, de amikor már éjszaka lemegy -10, -15 körülre akkor végig keservesen vonyít, és fázik, és nem engedik be még az előszobába sem melegedni. Kutyaház sincs neki kint. Megszakad érte olyankor a szívem. Hiába szóltunk neki már többször is, annyi rá mindig a válasz, hogy kutya, bírnia kell. Az már egy másik kérdés hogy nagytestű, mozgásigényes, és sétálni sem nagyon szokták elvinni. Nem tudom az ilyen embereknek minek a kutya.

Szomorú.

2022. jan. 10. 08:57
 16/65 A kérdező kommentje:
Igen utolsó!Mindig a gazda a hibás!Nem mondom hogy ki kell nyalni a seggét a kutyànak,de aki nem tud megfelelően gondoskodni róla és olyan helyet biztosítani,ami minden körülményeknek megfelel,az ne tartoson semmilyen állatot!
2022. jan. 10. 08:59
 17/65 anonim ***** válasza:
89%
#14 de az ember saját magára van utalva, a kutya meg az embertől függ. Ha te nem adsz neki enni, akkor éhen hal. Ha te nem biztosítasz számára egy ólat, vagy meleg helyet, akkor bizony fázni fog a hidegekben, akár meg is fagyhat. Ki van szolgáltatva. Egy ember tud beszélni, segítséget kérni, jó esetben vannak rokonok, stb.. Ne hasonlítsuk már össze a kettőt...
2022. jan. 10. 08:59
 18/65 anonim ***** válasza:
91%
Nem döglik meg (direkt szóhasználat) mert valahogy kihúzza, ha szerencséje van. De ha csak ennyi számít, akkor erre minek kutya, azt nemtudom. Nekem ez bőven állatkínzás.
2022. jan. 10. 09:00
 19/65 anonim ***** válasza:
86%

Bírom, amikor valaki azt írja, hogy "bezzeg régen a falun". Nem, régen a falvakban is bent aludtak a kutyák/macskák a kandalló előtt, nem ki voltak cseszve az udvarra. Nyilván akkor is éltek primitívebb létformák, akik így gondolták és most is vannak ilyenek.

Nekem a dédszüleim falun éltek, ugyanúgy bent aludtak a kutyák a hidegben.

De most is van néhány olyan ismerősöm, akinek tanyája van és a kutya nemcsak társ, hanem munkaeszkö is. A pumi, mudi, puli, border bent alszik este. Mert hiába munkára van, emellett családtag is és értékes minden szempontból. Hülyék lennének megfagyasztani kint. Nyilván a kau nem alszik bent, de annak nincs is rá igénye. De a macskák is bent vannak éjszakára, pedig van, ahol bio egérfogók, mégsem tárgyként tekintenek rájuk, mert ők is részei a családnak és fontos szerepük van.

Nekem is nagytestűm van. Van szigetelt kutyaháza és akár be is jöhetne, de neki erre nincs igénye. Ő maximum -10 foknál megy be a kutyaházba, egyébként a teraszon alszik vagy napközben a hóban is képes feküdni.

20/65 anonim ***** válasza:
83%
en szerencsere olyan orszagban elek ahol jobban torodnek az emberek az allataikkal. Nekunk Mo on is volt kutyank egy hosszuszoru es egy rovidszoru. volt hazuk ahova a hideg ellen bementek, nyaron arnyekos hely es mindig volt vizuk, eteluk bosegesen. Most egy masik orszagban elek itt csak egy kutyank van jelenleg akirol ugyanugy gondoskodunk, szeretjuk ha beteg orvoshoz visszuk, es igen ivartalanitva van es microchipezve . Ugyanis ha valaki nem torodik az allataval annak nem kellene tartani semmilyet. Nehany eve valaki nyaron (ez egy nagyon meleg orszag) valaki benthagyta a kocsijaban a kutyajat a parkoloban. a kihivott rendor ugy betorte az ablakot mint a pinty hivtak az allatvedoket elvittek a kutyat. a tulajdonost 5 ezer dollarra buntettek meg kegyetlen allatkinzas miatt. az ablakat meg o csinaltatta meg sajat koltsegen. egy orszag felfogasat meg lehet ismerni abbol ahogyan az idosekkel, segitsegre szorulokkal gyerekekkel allatokkal banik. Ugy tunik a magyaroknak egyre fontosabb a penzharacsolas szamit az erzesek lassan kihalnak beloluk. tisztelet a kivetelnek mert biztosan sokan rendesen bannak az allataikkal.
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!