Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tényleg állatkínzás kistestű...

Tényleg állatkínzás kistestű kutyát panelban tartani?

Figyelt kérdés
Van egy 6 éves csivava kutyusom. Eddig velem élt panelban, napi 3x sétáltunk meg hétvégenként eljártunk nagyobb sétákra, ha jó idő volt, de mindig velem volt szinte, kivéve amikor dolgoztam (napi 8 óra). Most el kellett költöznöm és a költözés meg más dolgok miatt a kutyusom anyukáméknál “nyaralt”. Anyum szinte egész nap otthon van vele, nem dolgozik, kertes házban vannak. Most szerettem volna hazavinni a kutyusom, de nem engedi, mert szerinte én állatkínzó vagy mert panelben akarok kutyát tartani. És a kutyusom is már megszokta, hogy mindig otthon van vele valaki, mindig dajkálva van, bármikor kimehet a kertbe, stb. És ez hogy én otthon sem vagyok mert sokat dolgozok, ez állatkínzás és ne vigyem el a kutyát. Én elhiszem hogy jó ott neki, de ő akkor is az én kutyám, az én “társam”, a gyerekemet sem hagyom az óvodában örökre vagy hogy mondjam… de szerinte én vagyok a hülye meg az önző… Nektek mi a véleményetek?
2022. jan. 8. 10:20
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
92%

Bárhol lehet tartani kutyát, panelban is, kertes házban is, sőt mindenféle ház vagy lakás nélkül is ( hajléktalanok), egyik sem állatkínzás ha megfelelően bánnak a kutyával. A kutya igényeinek elegendő mozgás, tápanyagok, elegendő együtt töltött idő.

Haza viszed panelba az nem kínzás, a kérdés inkább az mennyit és hogyan tudsz vele foglalkozni.

6 éves a kutyusod, azért hozzád csak jobban kötödik, te vagya gazdája.

2022. jan. 8. 11:46
 12/16 qkker1 ***** válasza:
75%

11-es

Jól összefoglaltad a lényeget!

2022. jan. 8. 11:48
 13/16 anonim ***** válasza:
74%

1. Abban anyukádnak nincs igaza, hogy állatkínzás lenne.

2. Ettől még lehet, hogy tényleg jobb dolga van anyukádnál. Én anyámmal élek, aki nyugdíjas, kertes ház, és látom a kutyán, hogy tényleg RENGETEGET számít a kutyának már maga az a tény, hogy tudja, van valaki a házban, akkor is, ha a kutya épp kinn van (de ha akar, bejöhet). Ettől még persze, a te kutyád, és jogod van elvinni (sőt, kötelességed is, hiszen te vállaltad, nem anyád)

3. Az sem mindegy, mennyi időre "passzoltad" le. Mert nem mindegy, hogy megkérted 2-3 hétre, hogy gondozza, vagy nála volt egy fél évig-évig és most "jutott eszedbe", hogy te vagy a "gazdi.

Mindkettőtöknek azt kell néznie, a kutyának mi a legjobb!

2022. jan. 8. 11:51
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Semmilyen kutyát nem kínzás panelban tartani,ha foglalkozol vele.Te még többet is nyújtottál annak a csöpp kutyának mint amennyivel alapjáraton megelégszik.Kifejezetten jó helye volt nálad.

Alighanem anyukád csak megszerette a kutyát és nem akarja,hogy elvidd,de hogy emiatt állatkínzónak nevezzen..nem lett volna egyszerűbb azt mondania,hogy megszerettem had maradjon velem? Keresi a kifogásokat hogy sokat dolgozol.8 óra nem sok,átlagos.Annyit még 5 fős családban is ki kell bírjon hiszen legalább abból 2 felnőtt dolgozik,3 gyerek iskolába jár.:D

Az pedig amúgy egészségtelen,hogy folyamatosan vele van a nap 24 órájában,nem szabad.Szeparációs szorongása lesz ha most hirtelen egyedül fog maradni néha.Vagy ideiglenes probléma,vagy vissza szokik amint haza megy,az utóbbival nagy mázlid van,mert ha nem a csivava amúgy is ugatós végig fogja ugatni,ha elmész.

A kutya gondolom chipelt tehát a neveden van és a tiéd hivatalosan is.Oda mész,felveszed az öledbe,megköszönöd hogy vigyázott rá és elmész.

Ha normális beszéld meg vele,hogy talán neki is kellene egy kutya..

Ha pedig akadékoskodik szólj rá.Az a te kutyád,te vetted,te etetted és te nevelted,hozzád tartozik.

Felügyeletet kértél tőle egy kis időre,nem pedig neki adtad,tisztáztátok az elején hogy fogsz érte menni.

Legközelebb add panzióba,vagy inkább ismerősnek,mert anyukád elég..érdekes ember.Hol akarnám már elvenni a gyerekem kutyáját akárhány éves is legyen..

2022. jan. 8. 12:20
 15/16 anonim ***** válasza:
87%
Nekem amstaffom és egy labradorom van panelba. Ha lenne kert, akkor is folyton a sarkamban állnának
2022. jan. 8. 13:29
 16/16 anonim ***** válasza:
8%
Kis testű még elmegy de nagy kutya már szerintem nem való panelba...
2022. febr. 2. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!