Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Vélemények a "harcikutya"...

Vélemények a "harcikutya" általánosításról?

Figyelt kérdés
2010. szept. 7. 20:36
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

Azt még hozzá kell tennem, távolról sem akarok általánosítani!

De egy bizonyos.

Ha egy harci kutyának tenyésztett eb bármilyen okbók bekattan, az nem ugyanolyan, mint ha más kutya tenné...

2010. szept. 8. 10:14
 22/27 anonim ***** válasza:

Még valami, bocsi hogy elaprózom, de közben egyéb tevékenységet is folytatok...

Tényleg imádom a kuyákat, van "harci eb" ismerős is a kutyatársaságban, remek állatok.

De elfogulatlanság ide, vagy oda, amikor sétáink során véletlenül találkozunk a kigyúrt kopasz staffordossal és Gyilkos nevű ebkéjével, bizony kikerüljük...

2010. szept. 8. 10:18
 23/27 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Igen, a viadaloztatott kutyákban több a veleszületett agresszió, de ezt neveléssel jól ki lehet küszöbölni. Ezzel pedig nem értek egyet, hogy bármikor bármilyen helyzetben megtámadhatja a gazdáját. Ez a történet pedig...nem is tudom. Érdekes.
2010. szept. 8. 18:57
 24/27 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem arra utaltam, hogy bármilyen helyzetben támadna.

Nem is hallottam ilyesmiről azóta sem közel-távoli ismerősöknél. De megtörtént.

Nekünk is van jóbarát amstafunk, nem is egy.

De azt azért tudni kell, hogy kemény kutyák és nem lehet akárhogy bánni velük.

Nem valók mindenkinek.

2010. szept. 9. 18:59
 25/27 anonim ***** válasza:

Rendezvényekre járok, versenyzek és 3 mudival élek együtt, és többet is neveltem illetve tartottam ideiglenesen és azok után írok! A véleményem pedig így sem változik. :) Szerintem inkább te ne oktass ki mert volt egyszem kutyád és láttál még kettőt. Én arról nem tehetek ha egy csomó idegbeteg tenyészkutyát elhurcolnak a versenyre... A mudit könnyű elrontani.

A két fajta teljesen más épp ezért felesleges összehasonlítani ki az agresszívabb. Jó hogy nem már egy jámbor jószág a mudi aki a főút közepén is elalszik hisz nem ez volt a feladata! Ettől még nem agresszív csak olyan amilyenre az elvárások alakították. És azt hiszem te nem láttál még mudit harcolni. Az én kutyáim vertek már vissza nem egy német juhászt, bulmasztiffot, rotit amikor azok békés sétáink során megtámadtak... És nem olyan erősek mint egy nagyobb kutya, de igenis tudnak verekedni. És hogy mit ne mondjak, szerintem taktikájuk életszerű és hasznos, a harci kutyáka meg csak a látvány kedvéért alakult így. Igen, egy jólnevelt mudi nem fog ölni azért hogy a bajait elintézze de ez is csak azt mutatja hogy van esze, ha a másik nem olyan normális és komolyan kell védeni magát, vagy ha ő maga nem úgy lett nevelve akkor bizony elég kemény a súlycsoportjában. Vajon hogy tudna pl elterelni egy szükre marhát ha nem lenne kemény?

Lehet fáj az igazság de a te kutyáddal és még sok más hazai mudival van baj ha agresszív... Én is látom sok gazdi lába mögül acsargó mudit a versenyen de nem ez a normális.

2010. szept. 9. 21:15
 26/27 anonim ***** válasza:

Kedves mudis, amikor azt mondod, hogy nem normális a mudinál az agresszió, akkor arra gondolsz, hogy a harci kutyánál az?

Tehát a tenyésztői szándék a mérvadó szerinted?

2010. szept. 9. 22:27
 27/27 A kérdező kommentje:
Ne vesszünk össze! Légyszíves, ne csináljátok. Szerintem minden kutya szép, tisztelem a mudit, a staffordshire-t, a pit bullt és még sok-sok más kutyát, nem kell összeveszni. Mindenkinek más és más a kedvenc ebfajtája, nem lesz ettől senki rosszabb, vagy jobb. Szerintem a harcoltatott kutyákban több a VELESZÜLETETT agresszió, de ezt egy következetes gazda nagyon könnyen kineveli belőle. Egyértelműen nem normális, ha egy kutya agresszív, ezért az sem, ha egy mudi és az sem, ha mondjuk egy pit bull. Legyen szent a béke, jó? Köszi!
2010. szept. 10. 19:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!