Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Vélemények a "harcikutya"...

Vélemények a "harcikutya" általánosításról?

Figyelt kérdés
2010. szept. 7. 20:36
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Én is kifejezetten szeretem ezeket a fajtákat. Eddig nem láttam egyetlen agresszív pit bullt, vagy staffordot sem. Az argentin dog pedig...húú csodálatos kutya. Eddig egyet láttam csak, de teljesen elbűvölt. Köszönöm a válaszokat!
2010. szept. 7. 21:20
 12/27 anonim ***** válasza:
50%
Teljesen egyetértek a kérdezővel. Nagyszüleimnek is van amstaffjuk (vagy pit, igazából nem tudjuk, tk nélküli), sokkal kevesebb vele született agresszió van benne, mint az én mudimban, vagy bármelyik mudiban, akit eddig láttam. Persze egy mudiharc látványos, de nem különösebben veszélyes, míg egy pit bull ha harap, akkor nagyot harap.
2010. szept. 7. 21:37
 13/27 A kérdező kommentje:
Pontosan, kedves utolsó. Ezért adóthatnak problémák abból, ha félrenevelnek egy pit bullt. Sok esetben ez vezet a kutyatámadáshoz. Köszi a választ!
2010. szept. 7. 21:42
 14/27 anonim ***** válasza:
50%

Egyetértek azzal, hogy az un. harci kutyák lehetnek jól szocializált kedvencek.

De akkor miért hisztek el mindent a tenyésztőnek?

Miért evidens, hogy pl. csak vizsla, vagy vadászkutyának tenyésztett lehet jó vadász?

A nevelés a fontos, nem?

Mire akkor a fajtatiszta...?

2010. szept. 7. 22:07
 15/27 anonim ***** válasza:
Már nem azért de egy normális mudiban semmivel sincs több agresszió mint bármely másik kutyában, az másik dolog hogy hevesebb a vére ezért nem kell egymáshoz hasonlítgatni. És egy mudi is tud harcolni igazából ha kell, arról meg nem tehet hogy fizikailag kevesebb ereje van. Nem egy-két rosszul nevelt egyedről kell példát venni. Ilyen alapon én is kijelenthetném pl a csodálatos roti agresszív, mert ismerek egyet aki széttépte volna a mudimat... Vagy német juhászokat, vagy spicceket, vagy közép ázsiait, vagy a bullmasztiffkeverékeket mert ezek mind támadtak már ránk...
2010. szept. 8. 00:18
 16/27 anonim ***** válasza:
ezért nem kell egymáshoz hasonlítgatni * mert két különböző fajta különböző elvárásokkal
2010. szept. 8. 00:21
 17/27 anonim ***** válasza:
Utolsó előtti, légyszi menj már el olyan rendezvényre, ahol sok mudi van és aztán írogass! Nem szeretnék most itt nyilvánosan beszélni erről, de tudnék mesélni. Másrészt vele született agresszióról beszéltem, amit neveléssel el lehet nyomni. Harmadrészt nem, egy mudi nem harcol vérre menően. Ha 2 mudi verekszik, 99%-ban nem folyik vér. Ha megtámad valakit egy mudi, az szintén teljesen veszélytelen. Biztos rá lehet kényszeríteni a véres harcra, de ez idegen a fajtától. Negyedrészt nem mondtam, hogy ezek számomra negatívumok, tényként említettem, amikkel együtt szeretem a fajtát. Viszont nem szeretnék erről itt tovább vitázni, ha nagyon akarod, privátban megbeszélhetjük.
2010. szept. 8. 07:30
 18/27 anonim ***** válasza:
Én két staff gazdija vagyok, és megmondom őszintén, hogy annak ellenére, hogy az első kutya vásárlása előtt két évig fórumoztam staff témában, elolvastam az összes szakirodalmat, kérdezősködtem gazdiknál, még engem is meglepett, hogy micsoda két kezesbárány :D az biztos hogy oda kell figyelni és nevelni, és nem való első kutyának, de gyűlölöm az általánosítást. Ez abszolút nevelés kérdése, egy tacskóból is lehet vadállatot csinálni, mi kutyasuliba találkoztunk olyan kis testű ártatlannak tűnő kutyával hogy eskü féltem tőle... én is utálom ha ráhúzzák hogy ilyen a múltja juuuj akkor biztos mindjárt nekem jön... hülye előítéletes világban élünk, az a szomorú, hogy nem csak a kutyákkal szemben hanem ember az emberrel szemben is.... min is csodálkozunk
2010. szept. 8. 08:01
 19/27 anonim ***** válasza:

Az un. harci kutyák arra vannak tenyésztve, hogy a másik kutyával legyenek agresszívek és ne az emberrel. Hogy emberel kezes bárány, ez természetes.

Mivel azonban harci kutyának van tenyésztve és nem kezes báránynak, ezért neveléssel képezhető belőle "gladiátor", míg más kutyafajta, ha agresszív is, nem.

Legalábbis más kutyafajtát képességei (fájdalomtűrés, ingerküszöb) nem teszik rá alkalmassá.

De ettől függetlenül, ahogy egy vadászkutyából is lehet házikedvenc és jól szocializált kutya, aki akár az őzzel vagy a nyúllal is megbarátkozik, a harci kutyából is lehet békés, aki más kutyákkal is remekül kijön.

Ismétlem, a lényeg az, hogy ANNAK ELLENÉRE, amire tenyésztették.

Mert ne felejtsük el a tenyésztés szándékát...

2010. szept. 8. 09:34
 20/27 anonim ***** válasza:

Azért megemlítenék egy konkrétumot. Nem azt mondom, hogy ez jellemző, de megtörtént egy ismerős házaspárral.

Volt egy gyönyörű staffor keverék kanjuk. Imádták egymást.

A kutya szófogadó volt, barátságos idegenekkel is. Hat éves volt, amikor megtörtént a baj.

A férfi egyedül volt otthon a kutyával. Véletlenül megbotlott a konyhában és elesett.

A kutya meg, aki addig istenítette, azonnal rárontott. Komoly sebeket ejtett rajta és meg is történhetett volna a legnagyobb baj, ha nem tudott volna bemenekülni a konyhából nyíló kamrába.

Fél évig volt gipszelve, szegecselve, amit akartok. Nem sok kellett ahhoz, hogy leszázalékolják.

A kutyát továbbra is imádták, nem altatták el, odaadták egy tenyésztőnek...

2010. szept. 8. 10:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!