Vélemények a "harcikutya" általánosításról?
Figyelt kérdés
2010. szept. 7. 20:36
1/27 anonim válasza:
Nagyon unalmas. Mi egyebet mondhatnék? Unalmas, és ostobaság, olyan hogy harci kutya nincs, csak harciassá nevelt kutya van.
2/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2010. szept. 7. 20:44
3/27 anonim válasza:
Talán nincs olyan,hogy harci kutya,ugyanakkor mégis.Bizonyos fajtákra használják ezt a jelzőt,múltjukra vonatkozóan-tudom,kedves Dantes,hogy nem szereted ezt a szót,de én abból indulok ki,hogy,,pásztorkutya"is van,s ez a név is csak a kutya munkájából,feladatából származik.Harci kutyának nevezik a pit bullt,az amerikai staffordshire terriert,a bullterriert,az argentín dogot,a kínai harcikutyát(ahogyan a neve is mondja)és még sorolhatnám.Általánosítani ma már egyértelműen hülyeség,hiszen a mostani ilyen fajtájú kutyáknak-jobb esetben-már közük nincs a kutyaviadalokhoz.Mindazonáltal ahogy az emberekben megmaradt egy puli láttán a,,pásztorkutya"kifejezés,úgy megmaradt egy bullterrier esetében is a,,harci kutya".
4/27 anonim válasza:
Elég idegesítő, és az emberek tudatlanságát mutatja. Én már megszoktam, hogy úton útfélen "leharcikutyázzák" az én szelíd boxeremet, vagy esetleg "fúúú ott van egy fehér pitbull" meg ilyenek.
5/27 anonim válasza:
Szerintem meg van harci kutya. Olyan fajták akiket régen harcoltattak és néhány hülye még ma is. Mert ugye nem minden fajtát verekedtettek. De nem nagyon találkoztam még ilyen fajtákkal, bajom nincs velük, kinézetre meg amúgy nem nagyon jönnek be, csak a gazdákkal akik sok esetben menőzésből veszik. És bírom amikor jönnek oda hogy tűnjek el, mert ráengedi a kutyámra a harci kutyáját...
6/27 A kérdező kommentje:
Természetesen voltak fajták, amiket harcra, viadalozásra tenyésztettek ki, de én az általánosításról beszélek. Nekem múltkor a foxi-mixemet pitbullozták le. Érdekes volt! :)
2010. szept. 7. 20:52
7/27 anonim válasza:
Most vagy elfogadjátok azt, hogy a kutya elsősorban arra van, amire tenyésztik, vagy nem.
Ha nincs harci kutya, akkor nincs vadászkutya, vagy terelő kutya sem.
Az un. harci kutyákat úgy tenyésztik, hogy a fájdalomküszöbük magasabb legyen, valamint az ingerküszöbük alacsonyabb az átlagos kutyánál.
Persze, neveléssel az utóbbit ki lehet belőle törölni, mint ahogy a vadászkutyát is lehet kedvencként tartani.
Igaz, hogy a neveléstől sokk függ -- ezért sem igaz teljesen, hogy egy kutya csakis és kizárólag arra használható, amire tenyésztették.
8/27 anonim válasza:
Az én kutyámat is pitbullozták már le mikor terelő kutya. Tudod kérdező ezt ironikusan értik. Magyarul: hű itt jön egy kis s*ggdugasz, olyan nagy a szám hogy mindjárt felrúgom" Tehát a pitbullt pont fordítva értik...
9/27 Norczy válasza:
Uncsi már ez az általánosítás! Én szeretem ezeket a fajtákat! Én mindig mosolygok ha látok 1 bullit v staffi-t. Harci kutya amúgy sincs, ez modern kori vívmány! Bikafogó kutyák voltak! Az más dolog hogy később ezeket a bikafogótulajdonságokat mire használták ostoba emberek!
10/27 anonim válasza:
Még valami.
Egy pitbull, egy stafford, stb. mindig ANNAK ELLENÉRE lesz házi kedvenc, hogy pit, vagy staff, stb....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!