Harapos kiskutya?
Mit csináljak ha folyamatosan harap a kiskutyam? Nem tudom
egyszerűen leallitani, es eléggé nagy fajdalmakat tud
okozni. Ez nem fog örökké tartani ugye? és nem jelenti
azt hogy agresszív lesz?
Nem, nem jelent agressziót. De az gond, hogy nem tudod leállítani, nem tudod kontrollálni. Ha most nem tudod kiépíteni a gátolhatóságot, később jóval nehezebb lesz.
2021. nov. 30. 20:13
Ha harap, orrba vered es nem jatszol vele tovabb. Hamar megtanulja hogy a gazdit nem harapjuk.
2021. nov. 30. 20:14
3/13 A kérdező kommentje:
Első kutyatulajdonos vagyok azt elfelejtettem írni
Ahogy kettes írja. Orrára pöccintesz, mondod, hogy nem! és abbahagyod vele a játékot. Ha pedig csak nyalogatja a kezed, szépen játszik, akkor dicsérd meg, simogasd.
2021. nov. 30. 20:19
Akkor minél hamarabb kezdjetek el kutyaiskolába járni!
2021. nov. 30. 20:28
6/13 A kérdező kommentje:
10 hetesen hova vigyem még kutyasuliba? + nem mondenki teheti meg sajnos az ilyen dolgokat
Minél hamarabb - ahogy megkapta az oltásait. Most kapta meg a 3. oltást, tehát nemsokára viheted.
Ja igen, a kutyatartás költséges. Ha egyedül tudod nevelni nagyon jó, ha nem tudod nevelni kérj segítséget.
2021. nov. 30. 21:37
#6 ha egy kutyasulit nem tudsz kifizetni (ami alkalmanként kb. 1500 forint), akkor baromi felelőtlen vagy, hogy kutyát tartasz. Minőségi tápot tudsz neki venni? Ha bármi történik, ki tudod fizetni a tízezreket állatorvosra? Én biztosan nem vettem volna kutyát, ha nem tudnám neki a legjobbat megadni. De mindig elfelejtem, hogy az emberek többsége önző és felelőtlen.
2021. nov. 30. 22:37
Ahogy a #2-es írja az orrára koppintasz ujjbeggyel, vagy odacsippentesz a nyakszirtre és határozottan rászólsz "XY (a kutya neve) NEM", majd szigorú szemmel "távol tartod" 10-15 másodpercig, s nem azonnal bocsájtasz meg hanem hagyod hogy kicsit "engesztelni próbáljon".
2021. dec. 1. 00:43
10/13 A kérdező kommentje:
Ahova vihetnem kutyasuliba 65 000 ft amit ugyan 3 reszletben kell kifizetni, de ket het mulva meg nem igen tudnam vele elkezdeni + masfel oras az út oda.
Egyébként minőségi tapot eszik, mindent IS megkap. Es ketlem, hogy az összes kutyakazdi, aki szereti es mindent megakar neki adni vitte iskolba. Nem ettől függnek a dolgok.
Önző es felelőtlen vagyok mert esetleg befogadok egy kutyát akinek otthont adok? Kicsit gonzolkozz mar...
A legtöbb figyelmet kapja, es szeretet. Az ilyen dolgokban meg tanácsot kérek ki hogy csinlata, mert hiszem, hogy megoldást talalunk otthoni praktikakkal is.
Kapcsolódó kérdések: