Folyamatosan ereget a kutyám?
Az én kutyám is szokott szépeket produkálni, olyankor a helyiség szellőztetése kb 10 percig. Neki nincs semmilyen emésztési baja, mégis szeret pukkantgatni. Lehet, hogy egyszerűen ilyen.
Az is elég baj, hogy a mostani állatorvosok "nem tudják megmondani", mi baja van az állatnak.. Azért javaslom hogy egy másik orvossal csináltass vizsgálatot, hogy tényleg minden rendben van-e az emésztésével
Bűzmirigy?
De akkor is az étellel lesz baj.Valamire allergiás,vagy valami felfújja.Nincs olyan,hogy valaki "eregetős típus".
Eszik valami olyat ami megzavarja az emésztését.Ez lehet akár rendszeresen adott jutalom falat,ehető rágcsálnivaló is.
A csirke allergia egyébként jár szőrhullással,érdemes lenne MÈGIS megpróbálni teljesen csirke mentes étrendet legalább egy hónapra.Az RNW tartalmaz csirkét akkor is,ha épp Kecskéset veszel.
Köszi mindenkinek, válaszolok a felmerült kérdésekre.
Sajnos nem tudunk dokit váltani, kisvárosban élünk és 3 állatorvos van, az egyikről rosszakat hallottunk úgyhogy oda semmiképp nem megyünk, a másik egy újonnan nyílt rendelő ahol egyszer voltunk mert belement valami a kutyám fülébe és a szokásos dokink nem rendelt, de azt mondták hogy a kutyámnak nincs dobhártyája (????) és vérvétel nélkül altatták el úgyhogy többet nem szeretnék odamenni. A doki akihez most járunk nem egyszer diagnosztizált félre, az előző kutyám nyirokrákban ment el és már az első daganatnál kihívtuk a dokit, először azt mondta hogy allergia, aztán azt hogy valami megcsíphette, aztán azt hogy beütötte, stb. Kérdeztük hogy rákra van-e esély, röhögött egyet és azt mondta biztos hogy nem. Ahogy jöttek a daganatok elvittük a tatabányai állatkórházba, ott szinte be se értünk az ajtón és már mondták hogy nyirokrák. Nem volt jelentősége hogy nem tudta diagnosztizálni mert nem az időn múlt, mindenképp meghalt volna, de nyilván aggódtunk hogy ezután hogy merjük a kutyáinkat odavinni. Viszont sajnos nincs más lehetőség, a tatabányai állatkórház majdnem egy óra autóútra van tőlünk, dorogon van egy rendelő ami kb 20 perc kocsival, lehet hogy oda benézünk.
Próbáltuk a barfot és a főtt kaját is, én első sorban barfozni szerettem volna vele, semmiképp nem akartam táppal etetni. Pár hónapot barfoztunk, szerette, de nagyon nagy nyűg volt tárolni, kis tasakokba felosztva, levákumozva, fagyasztva tároltuk a kimért adagokat de sokszor büdös volt a hús, pedig frissen vettük. Sajnos nincs arra kapacitásunk, hogy barfozni tudjunk. Illetve féltünk, hogy nem tudja rendesen elrágni a csontot és valahol megakad. A főtt kaját pedig azért hagytuk abba, mert féltem hogy nem elég változatos és nem rág eleget (főtt húst kapott rizzsel és répával). Beszéltünk a dokival is és azt mondta, hogy nincs baj a barffal de ő inkább táp párti. Így most tápot kap.
Áprilisban lett ivartalanítva, és a bűzmirigye is ki lett nyomva. Ivartalanítás előtt elkapott valamit, mert köhögött és lázas volt, akkor nyomta ki a doki a bűzmirigyét és mondta is, hogy valószínű az gyulladt be és attól lett beteg. Szóval elvileg az nem szabadna hogy gondot okozzon.
Köszönöm mégegyszer a válaszokat, megpróbáljuk elvinni az állatkórházba egy teljes vizsgálatra.
Kettő tápváltás után én azért nem adnám fel, nekünk a 6.! vált be.
Igaz nekem francia bulldogom van, ami a nyomott orra miatt amúgy is érzékenyebb gyomrú fajta, de a szuperprémium tápokat egyszerűen nem bírta a gyomra.
Végül sokak ajánlására belőttük a Brit care hypoallegén salmon and potato tápjára, és láss csodát, egy hét alatt beállt a széklete, és nagyon keveset ereget.
Csak a barf a megoldas.
Akkor ereget,ha nem tudja megemeszteni. Mi t pl amikor a tapba nem neki valot tesznek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!