A most másfél éves kutyám még nem teljesen szobatiszta, de már ritkán történnek balesetek viszont az elmult egy-két hétben folyamatosan belepisil az ágyamba, napközben is és este is. Mit tehetnék mert ez már nem állapot?
Elso korben ki kene zarni a szervi okokat, tehat allatorvossal nezesd meg, lehet, hogy van valami problema.
Egyebkent 1,5 evesen mar reg szobatisztanak kene lennie, valami nem oke. Van lent pelenka? Milyen idokozonkent viszed le?
5-ös!
Miket írsz Te itt?!!!
Kérdező! A kutyád neveletlen, nem fordítottál elég figyelmet arra, hogy megtanítsad neki, hogy a gazda "területe" sérthetetlen. Az én kutyám 8 hetes korában került hozzám, régen volt, tehát pontosan nem emlékezem, de úgy gondolom, hogy kb. 4 hónapos korára 100 %-ig szobatiszta lett. Ez alól kivételt képezett néhány alkalom, de akkor beteg volt. Illetve előfordult 2 alkalommal, akkor viszont a saját hibámból következett be a baleset, mert lusta és trehány és önző voltam.
Még nem késő, bár kissé megkésett, de meg kell tanítani a kutyát arra, hogy a szükségleteinket csak és kizárólag a szabadban végezhetjük el. Nem árt, ha ennek kissé utána nézel, tájékozódsz.
De az ágyba eddig nem pisilt soha.
A szobatisztaság pedig nem volt kérdés mindennel próbálkoztam már, utána is olvastam köszönöm a tippet.
A kérdés az ágyba pisilés volt, ami 1-2 hete fenálló állapot, erre használható választ nem kaptam.
Kaptal hasznalhato valaszt, az mas kerdes, hogy akkor ezek szerint nem vagy hajlando orvoshoz vinni a kutyat, pedig konnyen lehet, hogy ezzel jelzi, valami baja van.
Hat akkor ennyi.
Az ágyba pisilés, vagy nem pisilés az igenis a szobatisztaság fogalomkörébe tartozik. Az a gazda "területe", és nincs jelölgetés, mert tiltott!
A lakásban egy kutyának még "örömködő" pisi sincs.
Ha pedig csak az ágyadba pisil, akkor ott valami nagyon jellegzetes szag van, aminek a kutya nem tud ellenállni! Nem lehetséges, hogy Te pisiltél bele az ágyadba?
Egy szóval nem mondtam, hogy nem fogom orvoshoz vinni.
Csak azt nem értem hogy jön ehhez hogy neveletlen a kutya, holott mar a kezdetektol jartunk vele iskolaba ezen kivul mas problema nincs vele, es ez is rovid ideje all fent, azert kertem tanacsot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!