Nem lehetne valahogy megakadályozni, hogy kutyákat házikedvencnek tartsanak az emberek?
Én sem rajongok a kutyákért, de azt le kell szögezni, hogy azok a problémák amiket leírtál nem azért vannak, mert a kutyatartás alapból rossz, hanem, mert a legtöbb kutyásnak nem kellene állatot tartania, mert alkalmatlan rá.
Én is utálom, amikor egész nap ugat a szerencsétlen kutya a szomszédnál, de az azért van, mert annak ellenére vette, hogy alig van vele, az meg nyilván szenved egymagában.
Ugyanúgy én sem szeretem amikor az utcán vagy a lépcsőházban engedik, hogy a kutya megnyalja a ruhámat, összeszőrözzön, felugráljon rám, de normális gazda ilyet nem hagy.
Inkább azt kellene megakadályozni, hogy állattartásra alkalmatlanok tartsanak kutyát, nem ámblokk a kutyatartást.
10 - De. De az alapján ahol az állattartási kultúra áll pl. Magyarországon, ez nagyjából akkor fog bekövetkezni, mint mikor engem Pápává választanak.
Ha már itt tartunk, akkor azt is szabályozni kéne, hogy ki vállalhat gyereket. Ugyanis többségben nem épp azok szaporodnak, akik előrelendíthetnék a fajunk fejlődését.
Ennyi erővel be lehetne tiltani a gyerekeket is.
Engem jobban zavarnak a neveletlen buz1 gyerekek akik 0-24 vonyítanak. Az ember a saját telkén nem nyírhat füvet amikor akar, mert a szomszéd anya koca rögtön oda röfög hogy a puja nem tud aludni!!!
Na de ha te nem tudsz aludni kis retekfejűtől, te, aki dolgozol is...az mind1.
Ha tényleg indokolt, állatvédőknek lehet szólni. Csak azért, mert neked mondjuk bajod van a kutyákkal, nem biztos, hogy foglalkoznak vele, de ha a társasházból többen jelzitek feléjük a dolgot, akkor ki fognak menni.
Én vidéki megyeszékhelyen lakok, ott a szomszéd bezárta a kutyáját (meg a macskáját is, mint később kiderült) a lakásba, egész nap ugatott és vonyított a kutya. Gyanús lett egy idő után, hogy nincs otthon senki már második-harmadik napja, mert folyton ugatott szegény. Kihívtuk az állatvédőket. Kijöttek. Hagytak egy levelet nekik az ajtórésbe dugva, másnap visszajöttek. Látták, hogy a levél ugyanúgy ott van, még aznap visszajöttek a lakás tulajdonosával és kvázi betörtek, kimentve onnét az állatokat.
SZóval ha indokolt, cselekszenek. Ha valaki tényleg illegálisan pocsékul tartja az állatait, eljárás keretében elkobozhatják, sőt el is tilthatják az állattartástól (bár ettől nyilván be tud szerezni állatot, de jogi következményei lehetnek, ha azzal is feljelentik majd).
Viszont ha nem szabálysértően rosszul tartja a kutyát, csak számodra bosszantóan, akkor max figyelmeztetni fogják vagy még azt se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!