Paranoiás vagyok sétálni vinni a kutyámat ezekután. Valami tipp, hogy megakadályozhassam biztosra a támadásokat?
Van egy 8 éves, halál nyugodt ivartalanított labradorom. Az elmúlt 8 évben minden nap eljártam vele futni, sétálni, túrázni. A házunktól kb. 300 méterre van egy tó, oda, illetve arrafelé vittem le sétálni egy csomót, és annak a környékére, ritkán sétáltatom az utcán, mert félek a kiszabaduló kutyáktól. De múlthéten megtörtént a baj, mikor a házak mellett jöttünk el, és 2 nagyobb testű kutya kibújt a kerítés alatt, és nekiment az én kutyámnak. Azt hittem a kutyám nem is fogja túlélni, mindkettő a nyakára ment, ami tiszta vér volt, miután sikerült róla leszedni egy férfi segítségével a nagyobb kutyákat. A kutyám hál istennek teljesen jól van, nem történt nagyobb baj, de én azóta nagyon félek vele kimenni, a területünkről messzebbre legalábbis.
Veletek már történt ilyen? Hogy sikerült a kutyátokat kimenekíteni? Ti mit visztek magatokkal a sétákra, amivel megvédhetitek a kutyátokat? Az a baj, hogy vidéken élek, ráadásul egy elég elhagyatott környéken, úgyhogy ha megtörténik a baj, max az errejáró turisták/horgászok tudnak segíteni, ha egyáltalán vannak a környéken. Sajnos sok a kóborkutya is erre, és nagyon féltem a sajátomat.
Nekem kutyákkal agresszív kutyám van, akit rövid pórázon fém szájkosárral is félek sétáltatni, mert sok a szabadon engedett kutya, meg az önsétáltató.
Hát, gondolkodom gáz spray vásárláson. Akkor talán bátrabban elindulok, mert tudok mit kezdeni az odaszaladó kutyával.
Neked is ajánlom. Nem szeretik a kutyák, ha telibe vannak fújva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!