Mit lehet postás/futár/vendég esetén, hogy a kutya ne őrüljön meg?
Van egy házőrző kutyánk, és nagyon jól őrzi a házat, egy kicsit talán túl jól. Ha jön valaki ugrál a kerítésre, stb...
A legnagyobb probléma az, hogy mikor ki kell mennem a kapun, szinte lehetetlen, mert ott a kutya és nem tudom elküldeni.
Mi a jó megoldás?
Ez a kutya nem házat őriz,ha nem agresszív.Tévedés,hogy házörzőnek neveletlennek és szófogadatlannak kell lennie,és akkor a jó..
Nektek kell beengedni a vendéget.Addig ő tűnjön el a kerítéstől.
Csak egyszer fog megkapni vagy megharapni valakit,nagyon szarul fogtok járni.Pénz bírság,kutya altatása,eltiltás a kutya tartástól..
Amikor úgy kezdődik a mondat, hogy mindig hallgat rád, kivéve... Na ott lehet tudni, hogy az a kutya a legkevésbé sincs megnevelve! A kazda pedig teljesen laikus és következetlen, gyengekezű.
A nevelés azt jelenti, hogy a kutya mindig hallgat rád. Nincs semmi "kivéve". Tessék ráfeküdni erre! Kellett a kemény házőrző kutya, de megfelelően foglalkozni, nevelni már tetszik, mert ahhoz sok munkát kell beletenni?
#11 igen ezt szeretnénk elkerülni
#13 ,14 ez egy hosszabb folyamat (szerintem), és tudom hogy nem hallgat rám 100% -osan, de én úgy gondolom hogy ha már a könnyebb dolgok, mint sétáltatás, parancsra leül, odajön hozzám, megáll a kapuk előtt és megvárja amíg én megyek először, stb... megy, akkor jöhet valami nehezebb dolog. Azt nem akarom hogy ne ugasson amikor jön a postás / valaki idegen, azt akarom elérni hogy ilyen helyzetekben is tudjak neki parancsolni.
#12 írt egy jó ötletet, azt gyakorolni fogom.
Egy normálisan nevelt és megfelelő idegrendszerű, ösztönű "házőrző" addig őriz, amíg a gazda nincs ott. A gazda jelenlétében nem kell tovább őriznie.
Kimész, megdicséred az őrzésért, majd rászólsz, hogy elég lesz. És ha nem hallgat rád, keresel másik kutyasukit, ahol segítenek normálisan megnevelni.
Nekunk is hazorzonk van.
Mindenki keres nelkul a racs ele teszi a csomagot . A penz kifer a racson.
Nekunk bennmaradna akutya,de senki se mert meg kockaztatni 😂
Lenyeg: orulj neki,h jo hazorzo. Ne jojjon be postas meg egyeb. Semmi szukseg ra.
Manapsag annyi a trukkos betores,hogy jobb nem beengedni senkit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!