A kutyámat nem tudom kezelni ha postás jön és én veszem át a levelet, csahol agresszívan viselkedik a kapun belül és nem hallgat rám. Hogyan tudnám kezelni a helyzetet?
Hogy mi? Te megpofoztad a postást? :-)
Na jó csak vicceltem. Minden kutyát irritál a postás.
A testi fenyítés-még ha azt hiszed hogy jó,bevált-nem működőképes sem kutyánál más állatnál,embernél.
Ideig óráig jó,max félelemből,"jaj ezért pofont kapok"-ból cselekszik a kutyád. Javaslom rendezni a falkavezérséget,ha egyvalamiről le tudod tiltani a kutyád,másról is le kell tudnod.
#3: Hehe :) Nem. A falkavezér nem attól és nem csak akkor falkavezér, amikor előbb megy ki az ajtón. Ha az ilyen szituációkban, mint például hogy jön a postás, nincs akaratérvényesítő képessége, akkor bukta az egész. Egy ösztönerős kutyát nem intézel el annyival, hogy falkavezér vagy és akkor hopp, minden működik, vannak, amiket külön kell gyakorolni, mire a kutya egyáltalán képes lesz annyi önkontrollra, hogy hallgasson rád.
Meg ugye ezek hatnak egymásra oda-vissza. Ha a kutyát elkapja a hév, és te nem állítod le (akár egy pofon hathatós segítségével, vagy hogy nyakon csíped és elmagyarázod neki, hogy mennyire nem buli nem odafigyelni rád), akkor a kutya rájön, hogy valójában nem vagy képes kontrollálni az ilyen helyzeteket, és ennek megfelelően fog viselkedni. Magyarul akárhogyan is, de kell irányítani, mindig.
A falkavezérség amúgy sem olyan, hogy egyszer beállítod és úgy marad. Fiatal kutyáknál például tök normális, hogy próbálkoznak, de idősebbeknél is, akár egy megváltozott élethelyzetnél, akár a kicsit lazult szabályok miatt, akár csak azért, hogy megbizonyosodjon felőle, hogy még mindig te vagy a legmegfelelőbb a falkavezéri pozícióra. Ez egy 24 órás meló, 10-15 éven át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!