A kutyák miért gyűlölik annyira a postásokat?
Figyelt kérdés
minden nap mikor jön-megy úgy ugassák szegényt mint ha darabokra akarnák tépni... de miért?2014. máj. 13. 12:46
1/5 anonim válasza:
2/5 Hengerelőhereverem válasza:
Amit még nem olvastam az-az, hogy a postás az kb soha nem jön be, csak a kapuban áll és a kutya nem tudja miért, mert ugye aki hozzád jön mindig beengeded, aztán ő úgy gondolja, hogy nem barát, tehát ellenség.
3/5 zsuzsabazsa válasza:
Nagyon egyszerű.
A kutyákban benne van a terület védő ösztön. A postások rövid ideig tartózkodnak a kapu előtt. Ekkor a kutyák odamennek és szó szerint elugatják őket a kaputól.
Tulajdonképpen a kutyák azt hiszik, hogy a postás azért megy tovább mert megijednek tőlük vagyis az ugatástól.
A kutyákban kialakul egy sikerélmény és minden alakalommal ezt ismétlik meg. Ha a postás nem menne el mindjárt, hanem huzamosabb ideig ott tartózkodna akkor a kutyák egy idő múlva abbahagynák az ugatást, mert nem érték el a céljukat.
4/5 anonim válasza:
Ez 90%-ban igaz. De engem akkor is megugatnak, ha épp nem dolgozom. :) Amúgy én azt hallottam, hogy a válltáskáink régen eredeti állatbőrből készültek, és ez irritálta a kutyákat. De hát új táskával is jól megugatnak mindig, úgyhogy ez csak mítosz. :D
5/5 zsuzsabazsa válasza:
Akkor biztos észrevetted, hogy amikor az utca elején vagy, akkor riadó láncot fújnak. Az utca elején elkezdenek ugatni és sorban az utca végéig ugatnak, holott még nem is látnak de tudják,hogy jössz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!