Mit lehet postás/futár/vendég esetén, hogy a kutya ne őrüljön meg?
Van egy házőrző kutyánk, és nagyon jól őrzi a házat, egy kicsit talán túl jól. Ha jön valaki ugrál a kerítésre, stb...
A legnagyobb probléma az, hogy mikor ki kell mennem a kapun, szinte lehetetlen, mert ott a kutya és nem tudom elküldeni.
Mi a jó megoldás?
Én úgy tudom hogyha szólsz hozzá azt megerősítésnek veszi.
Nem akarom bántani, de lehet az a megoldás hogy adok neki 1 taslit, csak ilyenkor olyan vadnak tűnik hogy kicsit félek tőle hogy megkap.
#2 sokat, elvisszük kutya oktatóhoz is.
ha szólok neki odamegy hozzám, viszont ha jön valaki a kapuhoz akkor nem. heti ~4 néha 5 alkalommal sétáltatom.
#3 na igen, sajnos nem tartok ott hogy 100%-ig parancsolni tudok neki. az ilyen könnyebb feladatok mint a sétáltatás nagyon jól meg, illetve ha hívom akkor jön, de ha feszültebb a helyzet akkor nem hallgat rám
Ha nekem nagy kertem és nagy kutyám lenne, akkor kettős kerítést húznék fel. A kutya a kettő közötti "folyosóban" mozoghat.
Olyan kaput szerelnék fel a belső kerítésre, ami kinyitásakor egyúttal "rányílik" a folyosóra, azaz lezárja a folyosót a kutyával. Így a kert belső része "biztonságos, kutyamentes", és máris a külső kapu biztonságosan nyitható.
#8 igen nyilván ez a probléma, csak az a helyzet hogy minden más esetben hallgat rám, kivéve amikor a házat kell őrizni.
#9 persze ez is megoldást, de elsősorban nem megelőzni szeretném a problémát, hanem megoldani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!