Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit lehet postás/futár/vendég...

Mit lehet postás/futár/vendég esetén, hogy a kutya ne őrüljön meg?

Figyelt kérdés

Van egy házőrző kutyánk, és nagyon jól őrzi a házat, egy kicsit talán túl jól. Ha jön valaki ugrál a kerítésre, stb...

A legnagyobb probléma az, hogy mikor ki kell mennem a kapun, szinte lehetetlen, mert ott a kutya és nem tudom elküldeni.

Mi a jó megoldás?

2021. nov. 19. 12:16
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
98%
Még kell nevelni. Ha jön valaki, akkor parancsol a helyére és maradjon is ott.
2021. nov. 19. 12:19
 2/17 anonim ***** válasza:
68%
Mit szoktatok vele foglalkozni?
2021. nov. 19. 12:28
 3/17 anonim ***** válasza:
93%
Nálunk van egy kenel, ahová ha várunk valakit, akkor előre bezárjuk (tágas kenel), ha meg váratlanul jön valaki, akkor meg tudja, ha azt mondom hogy helyedre, akkor is mennie kell, ha épp valaki a kapuban áll. Ha meg csak futár, akkor miután a kapuhoz érek, nyugton marad, mert ott vagyok, de mindig én nyúlok ki a kapun (átvételnél nem kell kinyitni, vagy a kapu résein átfér vagy ha nem akkor felette). De ezt csak úgy fogod tudni elérni, ha a kutya felett állsz, mint gazda, mert akkor fog úgy tekinteni rád, hogy ha ott vagy, akkor te irányítasz. Ezt neveléssel és tanítással éred el. Attól még, hogy házőrző, ugyanúgy kell tanítani, csak nem feltétlenül különböző trükkökre, hanem teljes engedelmességre és olyanokra, amik szükségesek (ül, helyedre, marad, fekszik stb.) Miután ezeket tudja, és minden esetben engedelmes, utána taníthatod másra is.
2021. nov. 19. 12:29
 4/17 A kérdező kommentje:

Én úgy tudom hogyha szólsz hozzá azt megerősítésnek veszi.

Nem akarom bántani, de lehet az a megoldás hogy adok neki 1 taslit, csak ilyenkor olyan vadnak tűnik hogy kicsit félek tőle hogy megkap.

2021. nov. 19. 12:29
 5/17 anonim ***** válasza:
96%
Szóval akkor a kutyával semmit nem foglalkoztok? Nem taslit kell neki adni, hanem rászólni, hogy helyedre! és elvárni, hogy odamenjen. De ezt előbb neki meg kell tanítani. B verzió, ha lusta vagy nevelni akkor vagy elzárod addig vagy megkötöd. Gondolom sétálni se viszitek....
2021. nov. 19. 12:31
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
#4 az egyik legfontosabb a tiltás. Nem fogja megerősítésnek venni, ha erélyesen rászólsz, és tiltasz valamit. Persze ha nyávogva könyörögsz neki, akkor nincs értelme, akkor valóban csak megerősíted hogy csinálja csak.
2021. nov. 19. 12:32
 7/17 A kérdező kommentje:

#2 sokat, elvisszük kutya oktatóhoz is.

ha szólok neki odamegy hozzám, viszont ha jön valaki a kapuhoz akkor nem. heti ~4 néha 5 alkalommal sétáltatom.

#3 na igen, sajnos nem tartok ott hogy 100%-ig parancsolni tudok neki. az ilyen könnyebb feladatok mint a sétáltatás nagyon jól meg, illetve ha hívom akkor jön, de ha feszültebb a helyzet akkor nem hallgat rám

2021. nov. 19. 12:32
 8/17 anonim ***** válasza:
95%
#7 mert nem tekint rangban felette állónak téged. Szólj az oktatónak, hogy ilyen problémák vannak, és ezt kell kezelnetek.
2021. nov. 19. 12:34
 9/17 anonim ***** válasza:
23%

Ha nekem nagy kertem és nagy kutyám lenne, akkor kettős kerítést húznék fel. A kutya a kettő közötti "folyosóban" mozoghat.

Olyan kaput szerelnék fel a belső kerítésre, ami kinyitásakor egyúttal "rányílik" a folyosóra, azaz lezárja a folyosót a kutyával. Így a kert belső része "biztonságos, kutyamentes", és máris a külső kapu biztonságosan nyitható.

2021. nov. 19. 12:35
 10/17 A kérdező kommentje:

#8 igen nyilván ez a probléma, csak az a helyzet hogy minden más esetben hallgat rám, kivéve amikor a házat kell őrizni.

#9 persze ez is megoldást, de elsősorban nem megelőzni szeretném a problémát, hanem megoldani

2021. nov. 19. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!