2 fajtatiszta kutya összerakása, mindenképpen szaporítás?
Figyelt kérdés
Van 2 fajtatiszta labrador kutyánk. Mindkettő törzskönyvezett, nincs köztük rokonság (ennek már utána néztünk) A családban többen jelezték, hogy örülnének ilyen kutyusnak, a mieinktől. A kan 3 éves, a szuka 2,5. Nem akarunk kereskedni velük, egy alom után a szuka ivartalanításra menne. Korban most jó lenne neki az ellés?2021. nov. 1. 12:51
31/45 anonim válasza:
Miért lenne a tenyésztővel konfliktus? A kutyát kifizettem, elhoztam, nevelem, jól van tartva. A szerződésben egy szó nincs az ivartalanításról, tehát semmire nem vagyok kötelezve, és nem is szegek meg semmit.
32/45 anonim válasza:
Igen, 33asként a kérdező vagyok. Sajnos kidobott a gyakori valamiért, így másik profilról írok.
33/45 anonim válasza:
Azért lenne a tenyésztővel konfliktus, mert ha nem megfelelő párosítás miatt probléma lesz a kölykökkel, az az ő hírnevét is rontja, mert tőle származik a szülő. Ő hiába lenne körültekintő ebben, a laikusok ezt nem feltétlenül nézik, hogy közreműködött-e vagy csak te voltál hülye. A szerződésnek tartalmaznia kellett, hogy milyen célra adta el neked a kutyát, ha abban a tenyésztés nem szerepel, és te mégis lehozol almot, az részedről szerződésszegésnek minősül.
34/45 anonim válasza:
Előkerestem kíváncsiságból és, önellenőrzés céljából. A szerződésben egy szó nincs arról, hogy milyen célra vettem a kutyát.
35/45 anonim válasza:
Akkor egyeztetni kell a tenyésztővel, hogy mit akarsz, kiknek kell kiskutya és milyen feltételekkel. Ha felelős tenyésztő, nem fogja támogatni ezt így. Még ha bele is megy, hogy legyenek kölykök, és passzol a két kutya, akkor sem adhatod oda ilyen árban a kicsiket.
37/45 anonim válasza:
Én még mindig ott tartok, hogy az eü szűrései megvannak e a kutyáknak?
38/45 anonim válasza:
Nyilván nincsenek. Nem is lesznek, mert akkor az már anyagilag nem érné meg a kis szaporítónak.
39/45 anonim válasza:
Szaporitas. Dehat ugysem erdekel, te csak a sajat igazadat probalod bizonygatni...
40/45 anonim válasza:
Gázok vagytok mind.
Kérdezző ne szaporíts. Vagy válts kennel nevet magadnak szűrések stb és hivatalosan csináld.
Válaszolóm nektek meg nem tök mindegy hogy mit csinál a saját kutyájával? Ti vegyétek sok százezres kutyákat ő meg eladja majd azoknak akik papír nélkül akarnak kutyát. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!