Egészséges, nem betegeskedő kutyát?
Úgy érzem elérkezett az idő, rászántam magam: szeretnék végre egy kutyát. Mi ennek az útja módja? Írják sokan a menhelyet, amivel igazából semmi problémám nincs, de hogy fogom tudni, hogy egészséges? Van esetleg valami teljes átvizsgálás / orvosi "bevizsgálás", mint mondjuk a kocsiknál amikor megveszed? Kifizetem ha arról van szó, de nem szeretnék selejtet, vagy valami beteges szerencsétlent kihozni amire majd az életemet is rákölthetem.
Szívesen várom a tapasztalatokat, tanácsokat. Hajlandó vagyok vidékre is leutazni akár!
Bár azt is le akartam írni,de kimaradt:
Bárkitől fogsz bármilyen korú kutyát hozni mindig lesz mit foglalkozni vele.mindig szüksége lesz nevelésre,tanulásra és szocializációra ahhoz,hogy "jó kutya" legyen.
Annyi,hogy a rossz szokást felülírni sokkal nehezebb,mint az alapoktól szimplán megtanítani neki,hogy mit hogyan szabad.
El is ronthatod ugyan úgy,akkor a saját hibádat fogod javítgatni.
Tehát kutyát hozni mindenhonnan rizikós,minden kutyát nevelni kell,minden kutya lehet beteg,és minden kutyával lehetnek nehézségek.Ezt vállalod amikor haza viszed édes mindegy,hogy honnan
Ha menhelyről hozol kutyát, az valószínűleg beteg, vagy komoly viselkedési problémák vannak, amit jól írtak, nehezebb átnevelni, mint "tiszta lappal indulni"
Kezdő kutyának és sose ajánlok menhelyit. Persze jó dolog ha segítenek rajtuk, de a menhelyi kutyák tapasztaltabb gazdit igényelnek pont azért, mert lesznek viselkedési problémák.
Én azt ajánlom, keress egy fajtát, ami megfelel neked. Indulj el azon a vonalon, hogy mekkora legyen. Aztán szűkítés a kört, rövid szőrű, hosszú szőrű, nagy mozgás igényű vagy kisebb. A lényeg, hogy válassz egy olyan fajtát, amelyik megfelel a te életviteled mellé. Aztán keress tenyésztőket. Egészséges kölyök kutyát kapsz, ami még nincs elrontva.
Sok boldog gazdis évet 🥰
.....de nem szeretnék selejtet, vagy valami beteges szerencsétlent kihozni
Szerintem ez az oka a számodra kedvezőtlenebb válaszokra, ebben a megfogalmazásodban sincs sok empátia. Ha bele gondolsz lehet valakinek menhelyi kutyája van és éppen beteg, te meg leselejtezed meg szerencsétlenezed.
Maga az, hogy egészséges kutyát szeretnél azzal nincs probléma, szerintem a 9. válaszoló jól összefoglalta, hogy milyen lehetőségeid vannak.
Az Ittatos uti allami ebtelepen az allatorvos becsuletesen atvizsgalja es kezeli a kutyat.
Innen egeszseges szivferegre szurvkutyat kaptunk.
A menhelyeken olyan kutyat kaptunk volna,hogy hazafele meghalt. Gondolom elorehaladott szivferge volt vagy mas komoly baja. Ott nem foglalkoznak a betegsegekkel. Kerdezovel teljesen egyetertek. Mi is egeszseges eletkeoes kutyat akartunk.
A legrosszabb ellenségemnek se kívánnék beteg kutyát. Borzasztó nézni a lassú leépülését, haláltusáját, miközben tudod, hogy csak úgy segíthetsz, ha véget vetetsz az életének. Ez lelkileg bárkit teljesen kicsinálna.
Egyrészt meg tudom érteni, hogy egészséges kutyát akarsz, de a tenyérbemászó stílusod elfogadhatatlan.
Nem való neked kutya.
Vehetsz 100%ig egészséges kutyát, az öregkorára ugyanúgy leépül. Megvakul, megsüketül, maga alá vizel, izületi gondok, alig tud majd járni, akkor mit csinálsz majd? Kidobod a tizenéves kutyát, mert "beteges szerencsétlen selejt" lett?
Ha tenyésztőtől veszed, az is csak néhány örökletes dologra ad garanciát. Bármikor jöhet szívbaj vagy éppen rák. Ezeket előlre nem lehet megmondani és akkor is lehet ilyen baja, ha a világ legjobb keneléből vetted és akkor is, ha az út széléről szetted össze
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!