Póráz nélkül sétáló kutyák másokat is dühítenek?
Kutyasétálás közben sokszor látom, hogy póráz nélkül van a kutya. Vannak, akik mellett szépen sétál, azonnal szót fogad, velük nincs is bajom, ő dolguk. Viszon néhány naponta előfordul az ellenkezője: a kutya póráz nélkül, meglátja az én kutyámat és rohan felénk. Rá se hederít a gazdájára, hiába szól rá/rohan utána. Persze mikor odaér a gazda is nem elnézést kér vagy bármi, hogy csak úgy lerohanta a békésen szimatoló kutyámat az övé, hanem jókat mosolyog vagy csendben néz. Nem akarok bunkó lenni, főleg ha nem agresszív a kutya, de erre hogyan lehet reagálni, tudtára adni, hogy így nagyon nincs rendben?
Másrészt félek is, mert nem tudni milyen a másik kutya természete. Múlt héten este szintén egy póráz nélküli kutya vicsorogva rohant felénk, a gazdája az utolsó pillanatban érte utol.
Egyetértek veled, nekem mindegy, hogy valaki pórázon viszi vagy nem (nem érdekel a jogszabály, az ő dolga), ha szépen megy mellette a kutya vagy kicsit odébb akár de hallgat rá, ne érdekel. Az zavar amikor szabadon van, és nem törődik vele, vagy szól a kutyának de az ne figyel és oda rohan az én kutyámhoz (ha barátkozik még az se zavar), de volt, hogy egy odarohanó kutya megtámadta az enyémet, a gazda meg méterekkel odébb. - kutyáknak semmi baja nem lett, se a támadó kutyának se az enyémnek. Én kaptam a harapást, amit később vettem észre, mentünk el és néztem csöpög a betonra a vér a kezemből, ott hirtelen ne is éreztem.
Na ez zavar, így már ha olyat látok, hogy szabadon van a kutya, gazda telefonozik vagy hiába szól a kutyának nem reagál, kerülünk.
22 vagyok kérdésre, mit tudsz ilyenkor tenni. Nem tudom, lehet rossz megoldás de én azért szoktam kikerülni inkább (kikerülést értsd úgy, hogy akár átmegyek az utca másik oldalára, bízva abban, hogy az autók között csak nem fog átrohanni az idegen kutya) mert nem akarom, hogy baja legyen a kutyámnak.
A jogszabállyal szerintem nem sokra megyek ilyen esetben. Ha a gazdának szólok azzal se, hát a kutyájára sem figyel. :D
22. Mi nem nagy forgalmú helyen élünk Bp-en. Persze néha jön autó. Pl. ma reggel direkt átmentem az út másikfelére mikor láttam, hogy az öregre fittyet hányva rohan felénk egy tacskó. Különösebben nem zavarta, átjött az úton. De pár napja olyan is volt, hogy még a társasház kertjében voltunk (kapu mindig nyitva) és bejött egy póráz nélküli kutya az enyémhez. A nő ahelyett hogy utána jött volna csak állt a kapuban és beszélgetett.
Jut eszembe: tavasszal elvittem a tesóm kaukácusi-husky mix óriás termetű kutyáját sétálni. Akkor is érkezett póráz nélkül egy kutya, az se hallgatott a gazdájára, aki kiáltott felénk, hogy ne féljünk nem bánt. Visszakiáltottam, hogy nem félünk, de a miénk lehet hogy széttépi. Rögtön sprintelni kezdett felé és megkötötte. Az enyémmel az a baj, hogy egy szobacirkáló, vele az ilyesmi nem állná meg a helyét.
Ahogy elolvastam a válaszokat, látom hogy másoknak is meggyűlik ezzel a baja és sok lehetőség nincs. Talán kipróbálom, hogyha közelít egy póráz nélküli kutya, felveszem az enyémet.
Még ezt kicsit pontosítom: Nem azért megyek át a másik oldalra, hogy a másik kutyát elüsse a kocsi, csak, hogy arra azért feltételezem figyel a gazdája, hogy ott ne jöjjön át. (amúgy nem Bp-n lakunk) Illetve azért is írtam így, hogy ténylegesen kikerüljük, ahogy lehet, szóval nem egy métert megyek arrébb és utána mondom, hogy na mégis idejött az idegen kutya.
Igen még azt tudod csinálni, hogy felveszed.
----- A nő ahelyett hogy utána jött volna csak állt a kapuban és beszélgetett.----
Nem pont ez az eset, de úgy általában, én azt nem értem, hogy nem féltik a kutyájukat, hogy bajuk lesz akik ezeket csinálják?
Az mégis milyen kutya amit utól tud érni a gazdája? XD Nem látom magam előtt azt az életképet amikor utól érem a staffim.. egy motorral esetleg. :D
Engem különösebben nem zavar az ilyesmi lévén az én kutyámról tudom, hogy nem fog oda kapni ha oda rohan hozzá kutya, macska akármi. Ha a másik állat rátámad akkor meg valószínűleg nagyon csúnyán megszívja, mármint hiába nyugis attól még egy amstaff különösebben nem kell félteni.
Olyan kutyákat meg amitől nekem kéne tartanom azért nem szoktak felénk elengedni. :D Tudom is én rotit póráz nélkül még nem nagyon láttam, egy vizsla meg mégis mit csinál? Össze szőröz?
Nyilván ettől még alapvetően tessék pórázon tartani a kutyát mert hát mégis csak városban vagyunk, meg egy állatról van szó tök m1, hogy mennyire ismerjük tud fura dolgokat produkálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!