Póráz nélkül sétáló kutyák másokat is dühítenek?
Kutyasétálás közben sokszor látom, hogy póráz nélkül van a kutya. Vannak, akik mellett szépen sétál, azonnal szót fogad, velük nincs is bajom, ő dolguk. Viszon néhány naponta előfordul az ellenkezője: a kutya póráz nélkül, meglátja az én kutyámat és rohan felénk. Rá se hederít a gazdájára, hiába szól rá/rohan utána. Persze mikor odaér a gazda is nem elnézést kér vagy bármi, hogy csak úgy lerohanta a békésen szimatoló kutyámat az övé, hanem jókat mosolyog vagy csendben néz. Nem akarok bunkó lenni, főleg ha nem agresszív a kutya, de erre hogyan lehet reagálni, tudtára adni, hogy így nagyon nincs rendben?
Másrészt félek is, mert nem tudni milyen a másik kutya természete. Múlt héten este szintén egy póráz nélküli kutya vicsorogva rohant felénk, a gazdája az utolsó pillanatban érte utol.
Balesetek előfordulnak. Ha megfogja a gazda és elnézést kér az nem dühít engem.
Engem az dühít, amikor szarik bele a gazdi, mert az ő kutyája nagyobb mint az enyém, és milyen viccesnek gondolja, vagy full oda sem figyel rá. Miközben az én kutyám fél, és oda-oda kap a másiknak, hogy megvédje magát.
Fogjátok már meg a kutyátokat légyszi ha neveletlen és erőszakos.
Erőszakos alatt azt is értem, ha pofátlanul nem hagyja békén a kutyát.
És itt nem a kutya a hibás, a gazdi!
Engem is rohadtul idegesít. Az én kutyám még kis szeleburdi, próbálom hozzászoktatni, hogy szépen, nyugodtan reagáljon a rengeteg ingerre, ami séta közben éri. Úgy meg nem lehet, ha egy póráz nélüli kutya megjelenik a semmiből, a gazdája meg 50 m-re kullog utána... 🙄
Én ilyenkor jelzés értékűen azt szoktam csinálni, hogy az én kutyámat rövid pórázra fogom és megállok vele. Általában szoktak kapcsolni ilyenkor. Csak akkor indulok el, ha a másik gazdi megfogja a kutyáját vagy ráteszi a pórázt.
A neveletlen kutyák igen. Sajnos az ilyen kutyához mindig egy bunkó/felelőtlen gazda társul - nem is lehetne másként, hiszen miatta viselkedik így a kutya -, így ha szólsz is neki kedvesen, kultúráltan, még neki áll feljebb.
Az egyetlen "megoldás", hogy ahogy meglátom azt a pár kutyát, már fordulok is a másik irányba.
nagyon idegesítenek, bár velem mondjuk többnyire haverkodni akarnak: rám akarnak ugrálni, csomószor meg a gazádjuk csak mosolyog, mert elvárja, hogy én is elolvadjak attól, h egy nagy, nyáladzó valami odavan értem.
ám én nem szeretem a kutyákat, és zavar, hogy valaki abból indul ki, hogy biztos én is pont annyira imádom a kutyáját, mint ő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!