Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Póráz nélkül sétáló kutyák...

Póráz nélkül sétáló kutyák másokat is dühítenek?

Figyelt kérdés

Kutyasétálás közben sokszor látom, hogy póráz nélkül van a kutya. Vannak, akik mellett szépen sétál, azonnal szót fogad, velük nincs is bajom, ő dolguk. Viszon néhány naponta előfordul az ellenkezője: a kutya póráz nélkül, meglátja az én kutyámat és rohan felénk. Rá se hederít a gazdájára, hiába szól rá/rohan utána. Persze mikor odaér a gazda is nem elnézést kér vagy bármi, hogy csak úgy lerohanta a békésen szimatoló kutyámat az övé, hanem jókat mosolyog vagy csendben néz. Nem akarok bunkó lenni, főleg ha nem agresszív a kutya, de erre hogyan lehet reagálni, tudtára adni, hogy így nagyon nincs rendben?

Másrészt félek is, mert nem tudni milyen a másik kutya természete. Múlt héten este szintén egy póráz nélküli kutya vicsorogva rohant felénk, a gazdája az utolsó pillanatban érte utol.

2021. okt. 22. 09:28
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
41%
De ez törvényben le van írva .. Kérdező kár jelentsd fel ezeket nyugodtan. Törvényt szeg
2021. okt. 22. 09:57
 12/28 anonim ***** válasza:
91%

10.!

Szerintem ez az oldal arról is szól hogy egyes témákbam tapasztalatokat, vagy éppen tanácsot, ötletet adunk egymásnak.

2021. okt. 22. 09:59
 13/28 anonim ***** válasza:
90%

Nekem mentett kutyám van, gondolhatod, mekkora kihívás volt a nevelése, mikor rendszeresen belefutottam kezdetben ilyenekbe. Nála mostanra kialakult, hogy ha egy másik kutya szemtelen, akkor visító fejhangon jelzi a másik kutyának, hogy túl messzire ment, erre általában visszahőkölnek mérettől, fajtától függetlenül. Van, amelyik gazdi ért belőle, és bocsánatot kér, van, amelyik nem veszi a lapot, hogy az ő kutyájával volt gond, és továbbra sem fegyelmezi, de jellemzően a felnőtt kutyák értenek a másik kutya kommunikációból és visszavesznek, a kajla kamaszok a keményebb dió.

Én most olvasom a gazdijogsi tananyagát. Többen mondják, írják, hogy evidens, könnyű, fölösleges, de amit én tapasztalok a környezetemben, sok gazdira ráférne azért, hogy legalább elolvassa.

2021. okt. 22. 10:01
 14/28 anonim ***** válasza:
98%
Igen, dühít. Ilyen idióta kutyája marta össze az enyémet, a "gazdi" meg nyekegett hogy de az ő kutyája nem bánt senkit... Mert ugye szarni kell bele hogy póráz nélkül ne sétáltassanak.
2021. okt. 22. 10:02
 15/28 anonim ***** válasza:
98%
Engem akkor is zavar, ha nem agresszív, hanem játékos a kutya. Többször megesett már parkban, erdőben, hogy random helyről előszaladő kutya jött, és játékból felugrott rám. Oké, én nem félek a kutyáktól, de mi van, ha olyanra ugrik, aki retteg tőlük vagy felborít egy kisgyereket? A másik kedvenc (a szintén nem a gazdi mellett sétáló eb esetén), kerékpárúton kolbászoló gazdi, és hirtelen a susnyásból előrontó kutya. Ha a jó féked oké, de még úgysem biztos, hogy meg tudsz állni. Nem számítasz rá. És még egy, amikor a gazdi tudja, hogy a kutyája nem szívleli az idegeneket, és mégis nyitott kapunál hagyja, hogy az utcán rohangáljon.
2021. okt. 22. 10:07
 16/28 anonim ***** válasza:
16%
Ram ugrana egy kutya ott is halna meg
2021. okt. 22. 10:09
 17/28 anonim ***** válasza:
87%

A 12. válaszoló vagyok

Amit írtam, az egy azóta már törölt kérdésre volt reakció.

2021. okt. 22. 10:11
 18/28 anonim ***** válasza:
98%
Az zavaró, amikor odajön a kutya és felugrik rám, vagy összenyálaz. Ilyenkor a kretén gazda csak annyit szokott benyőgni, hogy nem bánt. Nem azt, hogy bocs, hogy nem neveltem meg a kutyám és sáros lábbal mindenkit összeugrál. Páromra friss hasi műtét után ugrott fel egy kutya, na az nem lett szó nélkül hagyva! Nem értem, aki tudja a kutyájaról, hogy ilyen, miért nem pórázon hordja.
2021. okt. 22. 10:21
 19/28 anonim ***** válasza:
98%

Imádom az ilyet. Tegnap sétáltam az utcán, egy nő a kutyájával jött velem szemben. A kutyán volt póráz, de a földön húzta. Persze elkezdett követni,ugrálni rám. Dobbantottam egyet a lábammal és ráordítottam hogy "nem mész innen".. Nyilván a gazdi nekem esett, hogy miért nem rugok rögtön bele?

"Felruglak én téged is vele együtt, minek van rajta a póráz?" utána már tagadta hogy az ő kutyája...

Sajnos az ilyen fogyatékos kutyásokkal nem lehet mit tenni. Én tartok magamnál paprikasprayt ha nekem jönne a dög, vagy a fogyatékos gazdi.

2021. okt. 22. 10:26
 20/28 anonim ***** válasza:
24%
A gazdi nélkül sétáló kutyák jobban dühítenek.
2021. okt. 22. 10:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!