Póráz nélkül sétáló kutyák másokat is dühítenek?
Kutyasétálás közben sokszor látom, hogy póráz nélkül van a kutya. Vannak, akik mellett szépen sétál, azonnal szót fogad, velük nincs is bajom, ő dolguk. Viszon néhány naponta előfordul az ellenkezője: a kutya póráz nélkül, meglátja az én kutyámat és rohan felénk. Rá se hederít a gazdájára, hiába szól rá/rohan utána. Persze mikor odaér a gazda is nem elnézést kér vagy bármi, hogy csak úgy lerohanta a békésen szimatoló kutyámat az övé, hanem jókat mosolyog vagy csendben néz. Nem akarok bunkó lenni, főleg ha nem agresszív a kutya, de erre hogyan lehet reagálni, tudtára adni, hogy így nagyon nincs rendben?
Másrészt félek is, mert nem tudni milyen a másik kutya természete. Múlt héten este szintén egy póráz nélküli kutya vicsorogva rohant felénk, a gazdája az utolsó pillanatban érte utol.
10.!
Szerintem ez az oldal arról is szól hogy egyes témákbam tapasztalatokat, vagy éppen tanácsot, ötletet adunk egymásnak.
Nekem mentett kutyám van, gondolhatod, mekkora kihívás volt a nevelése, mikor rendszeresen belefutottam kezdetben ilyenekbe. Nála mostanra kialakult, hogy ha egy másik kutya szemtelen, akkor visító fejhangon jelzi a másik kutyának, hogy túl messzire ment, erre általában visszahőkölnek mérettől, fajtától függetlenül. Van, amelyik gazdi ért belőle, és bocsánatot kér, van, amelyik nem veszi a lapot, hogy az ő kutyájával volt gond, és továbbra sem fegyelmezi, de jellemzően a felnőtt kutyák értenek a másik kutya kommunikációból és visszavesznek, a kajla kamaszok a keményebb dió.
Én most olvasom a gazdijogsi tananyagát. Többen mondják, írják, hogy evidens, könnyű, fölösleges, de amit én tapasztalok a környezetemben, sok gazdira ráférne azért, hogy legalább elolvassa.
A 12. válaszoló vagyok
Amit írtam, az egy azóta már törölt kérdésre volt reakció.
Imádom az ilyet. Tegnap sétáltam az utcán, egy nő a kutyájával jött velem szemben. A kutyán volt póráz, de a földön húzta. Persze elkezdett követni,ugrálni rám. Dobbantottam egyet a lábammal és ráordítottam hogy "nem mész innen".. Nyilván a gazdi nekem esett, hogy miért nem rugok rögtön bele?
"Felruglak én téged is vele együtt, minek van rajta a póráz?" utána már tagadta hogy az ő kutyája...
Sajnos az ilyen fogyatékos kutyásokkal nem lehet mit tenni. Én tartok magamnál paprikasprayt ha nekem jönne a dög, vagy a fogyatékos gazdi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!