Az mennyire normális, hogy már majd 10 éve külföldön élek, de néha még mindig dühítenek múltbeli történések, akár egész régre visszamenőleg is?
35/F vagyok. Azt tudni kell rólam, hogy ideges, szorongós típus vagyok, és hogy a suliban sem álltam éppen a ranglétra legtetején. Rendre értek piszkálások, megalázások osztálytársaktól. Nem volt ez másképp az otthoni munkahelyeken sem (gyár, közmunka). Ezenkívül gyerekként-tinédzserként eljártam egy társaságba, akik látszólag haverok voltak, de tulajdonképpen csak bohóc szerepet töltöttem be, rendre voltak ugratások és megalázások.
Mindez már vagy 15 éve véget ért, és majdnem 10 éve külföldön élek. Eleinte voltak nehézségeim, de az utóbbi 3-4 évben elég gondtalan életet élek, pláne a régihez viszonyítva. De néha eszembe szoktak jutni dolgok a fent említett időszakból, és többek között úgy érzem, hogy belőlük kifolyólag nehezen barátkozom. Amikor jobb anyagi megélhetés miatt kijöttem, úgy gondoltam, hogy ha már nem a múltbeli történések helyszínén élek, akkor idővel mélyre süllyednek a kellemetlen emlékek. De néha mégis kísérteni szoktak. Ez normális dolog?
A ptsd elojohet evek mulva is.
Es az h elfojtod a dolgokat nem megoldas. Igen, az ilyen emlekek a boldogsag utjaban allnak. De nem elfojtani kell, hanem feldolgozni. Ha szukseges akkor szakemberrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!