Fél tőlem a kutya? Mit tehetek hogy újra bízzon bennem?
Ez érdekes... Az én kutyámnál sem emnt minden simán...Sőt.. De nem félt tőlem. Éjjel nappal vele voltam, együtt aludtunk, vakartam a fülét, mert a gallértól nem érte el, ha már emelte a lábát, már vakartam... Adtam neki gyógyszert...
A sebéhez nem engedett hozzáérni, de ahogy csökkent az érzékenység egyre többször állt elém, hogy a kis leborotvált hasát simizzem... Nagyon szeret, pedig úgy küldtek ki a vizsgálóból, mert nem engedte magát a kutyám. Azért van lelkiismeret furdalásom, de sokat voltam vele. Szabadságot vettem ki, stb... Vigyáztam rá...
Nem tudom, hogy ez nálatok így volt-e...
Vagy te hogy viselkedtél vele. Nekem német juhászom van, és nagyon szoros a kapcsolatunk, nagyon ragaszkodun k egymáshoz...
A sok tudatlan inkább ne irkáljon ide hülyeségeket.. Az ivartalanítás fontos dolog, mind betegségmegelőzés mind a nagyon heves természetű kutyáknál. És akinek nem törzskönyves, tenyész szemlés, szűrt kutyája van az ne szaporítson! Szóval jobb lenne ilyen dolgokat tudnotok, mielőtt beleszóltok.
Kedves kérdező, ne aggódj! Most rossz dolgokat köt hozzád ezért tarthat tőled, de idővel biztos változni fog! Foglalkozz vele sokat, simogasd, játssz vele és adj neki jutalomfalatokat! Hidd el tudni fogja egy idő után hogy nem akarsz neki rosszat! :)
szabin vagyok vele most is...
ha oda megyek hozzáhagyja hogy simogassam odabújik de ha hívom nem jön oda hozzám.
De anyukámnak ha jön tök örül...
Lehet azért nem jön oda mert fáj neki még a seb ha megy?
Mindenhol azt olvastam ez kis műtét hát nem tudom nekem majdnem bele halt a kutya...
Első válaszolok... Az ivartalanítás igen is jó csak nekünk nem ment simán a műtét! nem kell szaporítani a kutyákat. pedig díj nyertes szülők csemetéje Tk-val és szűrve...
Biztos el fog múlni, csak kell neki egy kis idő. Te vagy a gazdija, te foglalkozol vele. Ne aggódj.
Az első válaszolóknak mondom, hogy egyáltalán nem felesleges a kanok ivartalanítása. Inkább legyen még több kóborkutya, ,mert folyamatosan születnek kölykök? Nagyon nehéz JÓ gazdit találni. Ezeknek a kutyáknak a többsége az utcára kerül vagy láncon élik le az életüket.
Egy kutyának nem szükséges párosodnia. Ha nem tenyésztésre van, akkor célszerű az ivartalanítás. Egy kutyát, ha nem ivartalanítanak, egy évben 2* kell pároztatni... Na ennyi almot hová teszel? Hol találsz olyan kutyát? Ja és tegyük fel, hogy a kérdező nem tenyésztő... Szóval nem is biztos, hogy teljesen egészséges kutyákat hoznának világra.
Tapasztalat.
Ajándékba kaptam kiskutyát. (hosszú történet) A lényeg, hogy kiderült, hogy rejtett heréje van, súlyos diszpláziás. Én vállalom ezek ellenére is a kutyát, és fizetem a gyógyszerét, és majd a leendó 300.000 F-os műtétet is. DE. mi van ha olyan gazdihoz került volna aki fele ennyit sem törődik vele? LEhet, hogy menhelyen lenne az én kis szentem... Szóval ez nem játék!!!!!
Kérdező.
Korábba írtam, hogy én hogy bántam a kutyával. Írd meg, hogy nálatok hogy ment, és hátha kisütünk valami okosat.
A lényeg, hogy megrengett a bizalom, nem értem miért. A kutya nem tudja, hogy mi történt, illetve nem érzi ennek lelki tényezőit. Szóval valami az ápolásnál történhetett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!