Mit tehetek legálisan ha idegen kutya bejár az udvaromba?
Se neked, se a gyereknek nem lesz tőle baja, ha:
1. Megismerkedsz a kutyával.
2. Nem kergeted, támadod.
3. Egyszerű szóval közlöd, menjen haza.
Ez a kutyák 90%-nál működik.
A gazdája meg igenis tehet azért, hogy ne így legyen. Sétáltatni, mozgatni, kutyatársaságba kell vinnie a kutyáját. Emellett sokat foglalkozni vele, amennyire lehet testközelben tartani.
Így is lehetnek kritikus időszakok, mikor tüzelési idény van. Az pont mostanában kezdődött. Ha szuka, célszerű legalább tüzelésgátlót kapjon. Akkor ez a része kiesik.
Kötelessége lenne, dehát egy faluban mindenki koma-barát-sogor. Ha más nem a koma barátjának a sógora. Ezért nem lehet sem ilyen, sem állatkínzásos estekben normálisan eljárni a falvakban ...
Első
A válasz írója 43%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 14:47
Ez egyátalán nem biztos amit leírsz.Honnan tudod hogy mondjuk nincs-e kellemetlen élménye a kutyának gyerekekkel ? Ismeretlen kutyában nem szabad megbízni.Jegyzőnál tegyél bejelentést , mást nem nagyon tehtesz.
Szia!
Szerintem is szólj a jegyzőnek és beszélj a szomszéddal is.
Ha nem érsz el náluk szépszóval semmit, akkor elmagyarázhatod a szomszédnak, hogy ha a kutyája árt a kisbabádnak, őt fogja terhelni a felelősség, akár börtönbe is kerülhet! Reméljük ez elgondolkodtatja és tesz valamit, hogy a kutyája ne szökdössön át.
És nyugodtan megmondhatod a jegyzőnek, hogy ha nem tesz semmit, és baj történik, őt szintén felelősség fogja terhelni! Remélem biztonságban lesztek a kisbabátokkal! Jó babázást!:D
30 éve van kutyám. Különböző fajták. Gazdaként tudom, mit kell tenni a kutyával, hogy ne menjen el. Amúgy egyetlen szó nem volt arról, hogy a szomszéd kutyája bármit tesz az ottlétén kívül. A feljelentgetési ötletekhez meg gratulálok mindenkinek.
Anyaként meg azt is tudom, nem engedem ki a gyereket egyedül, míg körül nem nézek. Felügyelet nélkül saját kutyával se hagytam soha, míg nem voltam 100%-ig biztos abban, mire számíthatok.
Egyértelmű, hogy a gyerek biztonsága a legfontosabb. Ha így bánik a kutyájával, akkor tuti, hogy rendesen féregtelenítve sincs, el kell kerülni hogy a gyerek beteg legyen tőle.
Sikerült a hivatalba intézni valamit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!