Mit tegyek, ha sétáltatom a kutyám, és odajön egy idegen kutya, és támad, vagy támadni akar?
sajnos ha egy kutya támadni akar, nem segít se a dobbantás, sem a határozott rászólás, támadni fog..
mi is pont így jártunk nemrég a kutyámmal, annyi különbséggel, hogy a gazda a közelben volt. kistestű kutyám (8 kg) sétáltattam, azaz az erdőben póráz nélkül szaladgált és a férfi kutyája (1 éves volt, 2 napja volt az új gazdájánál/menhelyi kutya/, egyébként egy németjuhászról van szó) odarohant hozzánk, és rátámadott a kutyámra.. rúgtam, semmi, volt nálam síp, belefujtam semmi, megfogtam a kutya nyakát, és próbáltam rángatni, na erre odajött a gazdája, és mondta, hogy nem tehet róla a kutyája, de nem szereti a kistestűeket, és ilyen durván ne bánjak a kutyájával.. majd pórázra kötötte a kutyáját, és elvonszolta.. kutyám 1 hétig sántított, és még mindig van egy seb a hasán.. úgyhogy vigyázz, én sem gondoltam volna, hogy velünk is történhet ilyesmi, mindig legyen nálad valamilyen spray! :(
" és ilyen durván ne bánjak a kutyájával.."
Hehh,van bőr a képén...,még neked lett volna jogod kiakadni,hogy a német juhász rátámad a kutyádra,de neki??
Nem semmi...
az én kutyámra is támadt egy kóbor pincsi,persze ugyanakkorák voltak. >.<
felkaptam a kutyámat a kezembe és dobbantottam a lábammal aztán csak elment a pincsi...
Cesar Millan úgy csinálta,hogy először csak hanggal figyelmeztette a kutyát aztán ha nem reagált,akkor hozzáért.mint mikor az anya kutya először figyelmezteti a kölykét aztán ha nem reagál akkor odakap...hát én nem kockáztatnám meg,hogy hozzáérjek egy kóbor kutyához,inkább olyankor fordulj vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!