Milyen házi kosztot ehet a kutya?
Mondanátok konkrétan olyan ételeket, amikből lehet neki adni?
Pl valamilyen főzelék? Bolognai/milánói? Meg ilyenek.
Tudom, hogy nem szabad fűszereset adni neki, de én nagyon gyengén használok.
Miért, én akkor konyhamalac vagyok, mert eszek rántott húst meg töltött káposztát?
NEM. Te EMBER vagy. Más az emésztőrendszered, máshogy működsz!
Nem az alja maradékot adnám, ami már egy hetes és fura szaga van, esetleg penészes.
Még jó...
Hanem a frissen főzött ételből, amit én is eszek.
És csak amiről tudom, hogy nem árt neki.
Épp ez az. Amit mi eszünk, ahogy eszünk, az NEM VALÓ kutyának.
Megeheti a natúr, vízben főtt húst, zöldséget (pl húsleves főzésénél fűszerezés előtt kiveheted neki a húst, répát). Megeheti a SÓTLAN főtt rizst.
Amit TE megeszel, az már neki nem jó.
Persze megeszi, ha kap, de igazából a kutya a szrt is megeszi... Aztán kihányja... Vagy nem... Megeszi a mérget is... Aztán belepusztul... Szóval bármit megeszik, amit elé teszel. Nem csak azt, ami jó neki. A te felelősséged, hogy neki való ételt kapjon.
Jól van ..
Akkor majd keresek listákat arról, amit tilos a kutyának adni, kiragasztom a hűtőre és azokat kerülöm.
Ami nem tiltólistás, arról meg úgy is megoszlanak a vélemények, valaki szerint méreg, valaki kutyája meg istenként él rajtuk.
A vitát ezennel részemről lezártam.
nálunk sok kenyeret esznek, mert imádják
anyám a kutyáknak szokott főzni, kis só, 1 kg rizs, zöldségek és 30% disznómáj vagy egyéb hús
1 kg rizsből egy hatalmas fazékkal lesz, az elég egy darabig
ezek mellett van olcsó táp is, prémium táp is, azok nem nagyon fogynak, mert a főttet eszik meg a kenyeret, nagy testűek, 50 kg körül
mi is sok rizst eszünk, ami megmarad rizs azt mindig megkapják plusz zöldségek, meg egyéb húsok ha megmaradnak amit mi emberek nem eszünk meg, akkor azt is megkapják
én töltött káposztát nem adnék, szósz ételeket sem, túl fűszeresek.
sót azt elvileg fogyaszthatják a kutyák az kell is, az nem fűszer
fűszer a bors meg fahéj, törött paprika meg az ilyenek
sima húsok, rizs stb és fűszermentes ételek mehetnek
Amugy borzalmas ez a sok fogyatekos ember aki itt kommentel. A madaraknak is adja a sok proli a kenyeret de csak felpuffsd tole.
Azt kell felfogni, hogy rohadtul nem szokja meg. Ha valaki tejfeherjenerzekeny akkor eheti nyugodtan a tejtermekeket de osszefossa magat aztan majd egyszer belehal..nem fog a szervezete csak ugy olyan enzimeket termelni csak mert raeroszskolod.
Lehet, hogy nem lesz tole baja..aztan majd lesz masik kutya akinek majd lesz. Sokan azt mondjak hogy nincs semmi baja a kutyajanak mert ezt adja neki..a kutya biztos maskepp gondolja mikor szanaszet vakarja magat es olyan budoset szar, hogy belepusztul egy egesz okoszisztema. Na mindegy..gyereke is lehet mindenkinek..ez mar nem oszt nem szoroz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!