Illatos útról elvitték az állatokat, vagy elaltatták őket?
Szerintem meg erre a fizura nem kene befogadni allatot, de meg egy horcsogot se, ne haragudj. Nem veletlen gondolom, hogy menhely se ad ki, meg egyebkent se ertem, szinte magad is ehezel.
Igen, meg mindig jobb egy kutyanak menhelyen,mint valakinel,aki hagyja meghalni, ha beteg lesz, mivel penze nem lesz allatorvosi kezelesekre, de valoszinuleg meg eves oltasra se, ha ivaros, akkor pedig hagyja elleni/parosodni, mert ivartalanitas se fer bele.
Nekem volt onnan egy állítólagos barátságos kutyám, csak épp minden élőre támadott, aztán engem is sebesre harapott. Hát mondhatom több se kellett,nincs már itt a kutya. Az utcánkban szintén onnan van egy, veszélyesnek lett nyilvánítva, csak szájkosárban lehet közterületen.
Aztán a sztorik amiket még hallottam: 1 éves kutyáról kiderült hogy legalább 7 éves, egy másik bolhákkal tele feküdt a sarokba hetekig, a gondozók elvileg nem vették észre.
Igazából ha tájékoztatnak is egy kutyáról, direkt jókat mondanak, csak vidd el.
Persze sokat segítesz ha kihozol onnan valamilyen állatot, de szerintem max 15 kiló legyen hogy ne tudjon túl nagy kárt tenni a környezetetben.
Lehet le leszek pontozva, de gondold át ezeket, az igazságot mondom, nem a rózsaszín körítést. Nem menhely, hanem sintértelep. A problémás, viselkedészavaros, agresszív előéletű kutyák ott kötnek ki.
Köszi , hogy a frankót mondod, annál is inkább, mert az érzelmi alapú, vérző szívű maszlag, a rózsaszín süketelés utyulikutyuliról nekem sem jön be.
30 éve kutyás vagyok, 2 kutyám már volt. Nem az anyagiak a gondok, illetve nem az az elsődleges probléma, hanem az egészségi állapotom és az, hogy egyedül élek. (így volt ez az előző 25 évben is, csak akkor nem volt, aki ebbe belekössön)
Új weboldaluk van, ahogy valaki már belinkelte, ezt már ne nézd.
Mivel vagy leszázalékolva? Nem mindegy, hiszen a mentett kutyák sem egyformák, van, amelyik keményebb dió, és lehet, hogy az egészségi állapotod miatt nem lenne hozzád való. Melyik menhellyel próbálkoztál? Ők sem egyformák, de gondold át, milyen az életmódod, és ha ragaszkodsz a kutyához, olyat keress, amelyikkel tudsz is bánni, nem számít, mennyi tapasztalatod van, az is számít, hogy milyen kutyákkal van tapasztalatod, és most milyen férne bele az életedbe az egészségedet is figyelembe véve. Segítőkutyán nem gondolkodtál amúgy?
Látogatni látogatható, csak nem visznek hátra a kutyákhoz. Eredetileg a járvány miatt hozták ezt be, de megtartották, mert ez jobb a kutyáknak. Nem idegeli fel őket naponta több idegen. Meg annak nincs is sok értelme, ha körbeviszik az embert, mert kennelből a kutyák nagy része úgyis csak ugat, az pedig nem kelt túl jó benyomást. Kinézed az interneten a kutyát, ami tetszik, odamész, megmondod a kennelszámát és kihozzák neked.
Jó lenne tisztába tenni valamit viszont. Ez egy gyepmesteri, azok a kutyák is ott kötnek ki, amiket a menhelyek nem fogadnak be valamilyen indokkal. Tehát bajos kutyák is vannak. De ezt el is mondják az örökbeadásnál, viszont mivel nem ismerik a kutya előéletét, lehetnek olyan gondok, amikről nem tudnak. Emellett persze vannak teljesen normális kutyák is.
Nekem ebből az jön le, hogy azt akarják elérni, hogy az a kutya se találjon gazdára, aki normális körülmények között kapna gazdit. Én nem csupán "szemre" választanék, sőt, nem is az az elsődleges szempont. Lehet egy kutya akármilyen szép, meg CACIB-győztes, meg a csuda tudja, mi, ha domináns, nem találja a helyét a leendő gazdi környezetében...stb.
Kutya helyett zsákbamacska! Nem tudom, hány ezrelék lenne az esélye, hogy így találjon valaki olyan kutyát, akiről kiderül, hogy egymásnak teremtették őket. Tehát se menhely, se az Illatos. Csókoltatom az a baromállatot, aki kitalálta és működteti ezt a rendszert!
Ti mit tennétek ilyen esetben? Láttok valami megoldást, ami esetleg nekem meg se fordult a fejemben?
Több menhelyet nézz, nem mind ugyanolyan, én így tettem, mikor kutyát kerestem. Szaporítót nem támogatok, de amúgy körbenéztem azon a fronton is, de annyi hiányosság volt, hogy ha akartam volna olyan helyről, akkor is elment volna tőle a kedvem.
Vagy gondolkodj el azon, hogy lehet-e szükséged segítőkutyára, mert akkor meg azokat az egyesületeket is felkereshetnéd, akik ezzel foglalkoznak. Vakvezető, mozgássérülteket segítő, terápiás kutyák... stb.
#18! Nem lehet, mert a TB még nem minősítene arra, hogy általuk finanszírozott legyen mellém egy segítőkutya, 3millát meg nem tudok fizetni érte, ha meggebedek, sem.
(egyébként fentebb kérdezték: asztma, epilepszia, cukor).
Alapból is hitvallásom, hogy kutya nélkül lehet, de minek.
Orvos sem ajánl mást a hozzám hasonló eü állapotú embereknek, minthogy "menni, mozogni, sétálni, aktívnak maradni, nem elhagyni magát"...de kutyához jutni lehetetlen, és ezt többek között éppen az e.ü. helyzettel indokolják.
Már az is lenne, aki kisegítsen, ha 2-3 napra kórházba kerülnék, ha nem rokon, akkor is. Kutyás szomszéd, egy emelettel feljebb, úgyhogy nem az ország másik felében.
Persze, hogy egy beteg kutyát nem tudnék bevállalni, akinek a havi kezelése havi 40-50ezer, de ebből kapásból az jön le mindenkinek, hogy egy egészséges sem kapna meg semmit mellettem. Napra pontosan megvolt minden az előző ebeimnek, és bár nem a kórosan túltenyésztett divatfajták közül voltak, nem voltak betegesek, de mikor beütött egy-egy probléma (pl. ínszakadás porckorongleválással), olyan nem volt/nincs/nem lesz, hogy bármi vizsgálat, műtét, szűrés anyagi okokra hivatkozva elmaradt volna.
Mondjuk, kutyaiskolába nem tudnám járatni, az alkalmanként 5-7ezer, vagy a 3000Ft/kg kutyakaja megoldhatatlan. Ár/érték arányban a Happi Dog, ami nálunk bevált és "teljesíthető vállalás" . A lényeg: egy "előnevelt", gazdiját vesztett, egészséges kutya nálam hiányt nem szenvedne.
Jah! Azok a klaviatúra koptatása alól továbbiakban is felmentést kapnak tőlem, akiknek meggyőződése, hogy prémium táp, rózsaszín tütü+aranycsatocska és az orvos hetenkénti házhozhívása nélkül egy kutya tartása "állatkínzás"!
Kedves privi! Legyen szép a napod: én is szeretlek!
Köszönöm a segítő szándékú hozzászólásokat, ha további tippet kapok, azt is.
Úgy láttam, a szentendrei Árvácskáknál rendkívül emberségesek, de ott nem felelek meg. Az Eszkuláp elhivatott, de nagyon komolyan veszik, milyen körülmények közé kerül egy-egy védencük.
Az egyik legszemetebb cég pedig - nem csak a magam tapasztalata szerint - a Rex. Nagyon jó dolognak, sőt! bizonyos esetekben szigorítandónak találom az állatvédelmet, de vannak, akik túllőttek a célon.
Melyek azok a helyek, ahol kevésbé "szigorúak", irreálisak a teljesítendő elvárások?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!