Tudtátok hogy valójában elaltatták azt a kutyust, aki 4 évvel ezelött megharapott egy kisfiút de a macska elzavarta? SZerintetek ez helyes dolog volt? Nem az a szerencsétlen állat tehetett róla.
ez a videó: https://www.youtube.com/watch?v=C-Opm9b2WDk
Azért nem olyan súlyos harapás ez, hogy megöljék a kutyát érte....
én eddig azt hittem hogy a kutyát nem altatták el, rákerestem a cicára, mertt érdekelt mi van vele és találtam egy cikket ahol leírták tisztán és érthetően, hogy a saját GAZDÁJA kérésére altatták el.... ez hogy lehet ekkora árulás? Hogy???? :(((
"Tara the cat now has thousands of fans and a Facebook page dedicated to her fast action. Scrappy, the dog that she fought off, was euthanized this week at the request of his owners, despite many outspoken supporters."
komolyan ez kellett nekem estére... Egy újabb, sajnos félrenevelt, vagyis nem nevelt szerencsétlen ártatlan állat.
Nem olyan súlyos harapás? Konkrétan lerángatta a biciklirőlbés húzta a térkövön. Ha letépi a karját sem lenne túl súlyos harapás, hogy megöljék érte a kutyát?
Ráadásul, itt már komolyabb bajok vannak a kutyával. Nem arról van szó, hogy a gyerel túl közel ment, vagy hogy hergelte volna valamivel. A kutya jól láthatóan becserkészte, levadászta. Csoda, hogy ott volt a macska, sokkal csúnyább vége lett volna...
Hamár a kutyákat az emberekkel egy szinten kezeled, gondolkozz el, hogy mi az a jog és a kötelesség. Ha van joguk a kutyáknak, akkor büntetni is lehet őket.
Bárhogy is nézzük, a gazdi jól döntött. Veszélyes volt a kutya, második esetben mehetne akár a böribe is, de a kutya az szent, ugye?
Nem értem kinek lett volna érték, ha életben marad a kutya. Vihette volna menhelyre is, ami plusz költség, ráadásul, ha valami újonchoz kerül ismét baleset történhetett volna...
Megérdemelte, így járt.
Nekem is van kutyám, kistestű és ha rátámadna egy nagyobb kutya, gondolkodás nélkül megölném. Nem érdekel kinek vagy minek a hibája. Ha támad, onnantól kezdve nincs kegyelem. Gyereknél ugyanez érvényes. Gazdája gondolom már nem bízott benne, a kutyát már valószínűleg nem tudta kontroll alatt tartani, így a könnyebbik utat választotta. Előbb utóbb újra támadt volna. Egy kattos kutyával kevesebb.
Igen, anno ezer éve belefutottam a cikkbe.
Persze, persze, nem kell a gazdinak, adja menhelyre. Viszont visszakérdeznék: TE örökbe fogadnál-e egy olyan kutyát, amelyik zsákmánynak tekinti a gyerekeket és szabályosan vadászik rájuk? Ja és szökős is. 12 évig kellene menedzselned a kutyát, hogy ne kerüljön olyan helyzetbe, ahol sérülést okozhat bárkinek. Azért ez így nem olyan csábító ugye?
Tegyük hozzá, hogy a menhelyen ott van 100+ tök normális buksika, aki még csak nem is harapott, hanem legrosszabb esetben is a gazdái nem bírtak vele (rossz választás / neveletlenség). Szerinted az emberek melyiket vinnék haza inkább? És milyen élet a kutyának az, hogy ott rohad a menhelyes kennelben, napi 1 kifutózással / heti 1 sétával (jobb esetben)?
Sajnos nem lehet mindenkit megmenteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!