Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Meghalt a kutyám, hogy tegyem...

Meghalt a kutyám, hogy tegyem túl magam rajta?

Figyelt kérdés
Nem vagyok egy picsogós fajta, de tegnap hajnalban meghalt a kutyám és azóta sírok, rendesen fáj. Sokat szenvedett, próbáltuk megmenteni, lehet nem kellett volna mert így csak elhúztuk a dolgot. Szépen gyógyult, ápoltuk, aztán öngyilkos lett. Kiharapta a saját sebét és elvérzett. Most nem tudom mit tegyek, láttam leépülni, most csak ő jár a fejemben, olyan mintha egy családtagot vesztettem volna el. Vele nőttem fel, 8 éves volt, de még kellett volna neki minimum 5 év. Azt hittem megélheti a 14 éves kort is, nem készültem fel rá, azt hittem sikerül megmenteni. Jobban volt... És nem volt öreg. Mihez kezdjek most? Hajnal ötkor halt meg, még langyos volt a teste mikor eltemettük. Kivérzett... Annyira sírok. Fénykorában elérte a 70-75 kg-ot, mikor meghalt már csak 40 lehetett, de már kezdett egyre többet enni, örültem hogy falja a macskatápot (az lett a kedvence a műtét után) nem ment el vérmérgezésben ezért már teljesen beleéltem magam hogy felépül. Konkrétan így kétszer veszítettem el, az hogy elkezdtem hinni, csak még fájdalmasabbá tette. Vannak még kutyák a portán, őket is szeretem de nem kárpótolnak és nem segítenek. Nekem ő kell!! De már nem tudom megsimogatni soha többé... És hiába hívom a nevén, nem jön soha többé. Sokszor eszembe jut hogy odaadom a maradék ropimat, aztán rájövök hogy már nem tudom. :(((
2021. aug. 26. 22:30
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
95%

Őszinte részvétem.

Sajnos ezen csak az idő segít. Meg a gondolat, hogy boldog élete volt melletted.

2021. aug. 26. 22:35
 2/36 anonim válasza:
85%

Tudom mit érzel.

Én 15 évesen vesztettem el az első kutyám amit 3 évesen kaptam.

Imádtam őt, aztán egyszer csak teljesen lefogyott és már nem tudtuk megmenteni.

Tacskó keverék volt és ő volt a legjobb kutya.

Az idő majd segít.

Nekünk lett új kutyánk de én nem akartam, sosem fogom úgy szeretni és úgy nézni rá mint az előzőre.

Csak a szép emlékekre gondolj, esetleg tegyél ki róla egy képet, nekem is van az íróasztalomon. Gondolj arra hogy az élete része lehettél és hogy valószínűleg már boldog.

Részvétem.

21L

2021. aug. 26. 22:36
 3/36 anonim ***** válasza:
95%

Jó ideig nehéz lesz még, de idővel enyhülni fog a fájdalom. Sosem gondoltam volna, hogy ennyire tud fájni "egy kutya" elvesztése, de amit akkor éreztem amikor elment... Sokáig nem volt kutyám, ugyanolyan fajta pedig nem is kell. Azzal vigasztaltam, magam hogy már nem szenved, és az örök vadászmezőkön hajkurássza a lepkéket.

Ismétlem, idővel elmúlik...

2021. aug. 26. 22:39
 4/36 A kérdező kommentje:
Az utóbbi időben még csak meg sem simogattam annyi volt rajta a seb, hogy nem akartam hozzáérni. Most úgy átölelném, azt a nagy fejét nagyon szeretném újra látni hogy boldog. Egy hetet szenvedett, nagyon nagy szomorúság volt a szemében, mintha azt mondta volna hogy "miért mentettetek meg??". Fogalmam sincs hogy azért jött e haza, hogy megmentsük vagy hogy elaltassuk. Fáj a szívem érte. Mintha a lelkem tépnék ki.
2021. aug. 26. 22:50
 5/36 anonim ***** válasza:
92%
Fogadd részvétemet, tudom, milyen érzés. Én a cicámat vesztettem el (többet is), most már nem is lesz több. Én is csak azt tudom mondani, amit a többiek, hogy csak az idő tud segíteni. És igen, a kutya is családtag, ugyanúgy fáj az elvesztése.
2021. aug. 26. 22:54
 6/36 anonim ***** válasza:
88%
3-as vagyok. csak annyit még, hogy ne emészd magad ilyenekkel mint amit leírtál, bár ez is természetes dolog. De biztosan van egy csomó olyan emléked, amikor együtt játszottatok, vagy valami komiszságot művelt, vagy egyéb vicces dolog, bármi, aminek emléke örömmel tölt el. Na ilyenekre emlékezz! Ne feledd, neki már nem fáj semmi. Hagyd elmenni, csak a jó emlékeket tartsd magad mellett!
2021. aug. 26. 23:04
 7/36 anonim ***** válasza:
91%

Nagyon sajnálom , szegénykém. :(

Sírd ki magad, sírj sokat. Tisztítják a lelkedet. Nem tudom, szoktál - e rajzolni, verset írni, esetleg kiírhatnád magadból, amit érzel.

Járj a természetbe, kicsit elterelik a figyelmemet. Közhely, de majd az idő halványítja a fájdalmat.

Nekem a cicám, Ernőke halt meg több, mint egy éve. Most is szoktam sírni utána, sokat gyógyult a szívem már, az az éles fájdalom csillapodott , de soha nem felejtem el, sajnos ez ilyen. :(

2021. aug. 26. 23:08
 8/36 Akitakarsz ***** válasza:
86%

Sajnálom és valószínűleg idő kell, más nem segít.

Illetve egy másik kutya akár de ez személytől függ. Valakinek segít egy új kutya valakinek nem

Amúgy nincs olyan hogy egy kutya öngyilkos lesz.

2021. aug. 26. 23:40
 9/36 anonim ***** válasza:
92%
Elmeséled mi volt a betegsége? Nem kellett volna ilyen műanyag cucc a nyaka köré, hogy ne bántsa a sebét?
2021. aug. 26. 23:41
 10/36 Tetovált:) válasza:
56%
Részvétem! :( Sajnos ez egy rossz időszak lesz, főleg, hogy közel állt hozzád! Sok sok kitartást!
2021. aug. 26. 23:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!