Szerintetek ez hatalmas bűn?
18:47
már van utcáról kutyánk,de mi most szerettünk volna egy anya-kölyök kapcsolatot ami azóta is megvan,imádják egymást.
Kedves Kérdező!
Sokan vannak így ezzel, én is! Ne törődj azzal, hogy mások mit mondanak. Vannak, akik annyira szeretik a kutyájukat, mint a családjuk bármely tagját.
A kutya is boldogabb, ha az élet minden területén tapasztalatot szerez. A párban élő kutyák úgy viselkednek, mint a házastársak.
A tenyésztőtől vásárolt kutya nem pont olyan, mint a tiéd, akit éppen elveszítettél. Ha a belső tulajdonságok fontosabbak, mint a külsők, akkor az a legjobb, ha a legkedvesebbnek tartott kutyádnak te magad választasz párt. A kölykök egyike valóban hasonlítani fog rá, viselkedésben is, főleg, ha részben a kutyaszülők nevelik.
Jól megfogalmaztad a lényeget:
"a szeretett kutyánknak lett kölyke, aki tőle van és ha majd az anyuka hamarabb meghal, akkor ott lesz a kicsinye aki hasonlít rá.
"
Ez így van, és ezt csak az érti, aki nem esténként 1-2 órát tölt a kutyával, hanem 16 órát és 1-2 órát nincs csak vele!
Itt szerintem hiába is magyarázod, többen fogják ellenezni. A törzskönyves tenyésztés pedig inkább külsőségekre hajt.
18:53
én is elítélem az olyanokat,akik eladásra "gyártják" a kicsiket,de nekem ilyen a fejemben meg sem fordult.
18:55
A kicsi már lassan 1 éves és soha nem volt közöttük harc..
19:01
Azok az emberek megbízható közeli rokonok: testvér,unoka testvér,sőt alig laknak pár utcával arrébb. Ennyit erről. Soha nem dobnák ki őket,vagy ha valami oknál fogva muszáj megválniuk hozzánk jöhet vissza:)
Én gyakorlatilag naponta maximum 2-3 órát töltök a kutyáim nélkül, mégse jut eszembe, hogy befedeztessem,azért hogyha ő elpusztul, legyen aki hasonlít rá. Ezt hívjuk nagybetűs Önzőségnek.
Annak pedig, hogy a törzskönyves tenyésztés a külsőségekre hajt... szóval ennek fussunk neki még egyszer, mert ez egy orbitális butaság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!