Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek ez hatalmas bűn?

Szerintetek ez hatalmas bűn?

Figyelt kérdés
Ha van egy gazdi és annak van egy kutyája,fajta jellegű, de sajnos nincs tk-je a kutyusnak. Fedeztetik,hordják rendszeresen vizsgálatokra,UH stb. és ha kell orvosi segítség a szüléshez azonnal hívják. A kölyköket megtartják,tulajdonképpen 1 született csak,de ha több lett volna akkor családon belül elajándékozzák. Kis kutyus,shih-tzu tehát nem kell 20 kölyökre számítani.
2010. aug. 29. 18:22
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:

18:47

már van utcáról kutyánk,de mi most szerettünk volna egy anya-kölyök kapcsolatot ami azóta is megvan,imádják egymást.

2010. aug. 29. 18:49
 22/35 anonim ***** válasza:
17%

Kedves Kérdező!

Sokan vannak így ezzel, én is! Ne törődj azzal, hogy mások mit mondanak. Vannak, akik annyira szeretik a kutyájukat, mint a családjuk bármely tagját.

A kutya is boldogabb, ha az élet minden területén tapasztalatot szerez. A párban élő kutyák úgy viselkednek, mint a házastársak.

A tenyésztőtől vásárolt kutya nem pont olyan, mint a tiéd, akit éppen elveszítettél. Ha a belső tulajdonságok fontosabbak, mint a külsők, akkor az a legjobb, ha a legkedvesebbnek tartott kutyádnak te magad választasz párt. A kölykök egyike valóban hasonlítani fog rá, viselkedésben is, főleg, ha részben a kutyaszülők nevelik.

Jól megfogalmaztad a lényeget:

"a szeretett kutyánknak lett kölyke, aki tőle van és ha majd az anyuka hamarabb meghal, akkor ott lesz a kicsinye aki hasonlít rá.

"

Ez így van, és ezt csak az érti, aki nem esténként 1-2 órát tölt a kutyával, hanem 16 órát és 1-2 órát nincs csak vele!

Itt szerintem hiába is magyarázod, többen fogják ellenezni. A törzskönyves tenyésztés pedig inkább külsőségekre hajt.

2010. aug. 29. 18:53
 23/35 A kérdező kommentje:

18:53

én is elítélem az olyanokat,akik eladásra "gyártják" a kicsiket,de nekem ilyen a fejemben meg sem fordult.

2010. aug. 29. 18:54
 24/35 anonim ***** válasza:
78%
Az anya a kölykét pár hétig imádni fogja valóban, majd elválasztás után olyan lesz neki, mint bármelyik másik kutya. Fél év múlva pedig kezdődnek a dominancia-harcok. Úgyhogy tényleg ivartalanítani kell majd minél előbb. Ők nem emberek, náluk nincs család és rokonság, anya és fia. Csak falka van, amiben mindenkinek megvan a helye, amit kiharcol.
2010. aug. 29. 18:55
 25/35 A kérdező kommentje:

18:55

A kicsi már lassan 1 éves és soha nem volt közöttük harc..

2010. aug. 29. 19:01
 26/35 anonim ***** válasza:
82%
Na, ja... Esküdözni mindig mindenki szokott, hogy azok a kölykök aztán nem kerülnek utcára, sintér kézre mert ő aztán olyan, de olyan hiper, szuper mega, szenzációs gazdákat talál ám nekik, hogy ihaj meg csuhaj.... Érdekes módon valahogy mégis tele van az összes gyepi a megunt és kidobott szerencsétlenekkel...
2010. aug. 29. 19:01
 27/35 A kérdező kommentje:

19:01

Azok az emberek megbízható közeli rokonok: testvér,unoka testvér,sőt alig laknak pár utcával arrébb. Ennyit erről. Soha nem dobnák ki őket,vagy ha valami oknál fogva muszáj megválniuk hozzánk jöhet vissza:)

2010. aug. 29. 19:03
 28/35 anonim ***** válasza:
78%

Én gyakorlatilag naponta maximum 2-3 órát töltök a kutyáim nélkül, mégse jut eszembe, hogy befedeztessem,azért hogyha ő elpusztul, legyen aki hasonlít rá. Ezt hívjuk nagybetűs Önzőségnek.

Annak pedig, hogy a törzskönyves tenyésztés a külsőségekre hajt... szóval ennek fussunk neki még egyszer, mert ez egy orbitális butaság.

2010. aug. 29. 20:09
 29/35 anonim ***** válasza:
62%
Ez nem bűn. Ismerek olyat, akinek 8 éves a kutyája, flangálhat amerre akar, ezért évente kétszer vemhes is lesz, a kölyköket midnen évben eldobják(megölik), és hiába tépem a szám, hogy ivartalanitsák, azt modnjak minek, már ugyis öreg meg amúgy rákos is, nincs neki sok hátra. Pedig nem rossz emberek... Nah ez a bűn...
2010. aug. 29. 20:29
 30/35 anonim ***** válasza:
0%
19:01 Ne mondd már, hogy olyan rengeteg egészséges fajtatiszta Shih- Tzu kölyök sínylődik a menhelyeken. Egyet mutass, mert én megyek és örökbefogadom.
2010. aug. 29. 20:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!