Szerintetek ez hatalmas bűn?
Melyik része a bűn, ha orvos kell ,boztosítják, az bűn hogy szaporitják,vagy az hpogy ingyen családon belül adják egymásnak. törzskönyv tudztommal nem kötelező viszont jelentősen dob a költségeken.
2010. aug. 29. 18:25
miért lenne bűn? nekem is családon belül van egy gyönyörű yorkim és sokkal szebb és egészségesebb mint azok a kis minik meg extra minik akik menni is alig bírnak:S
2010. aug. 29. 18:27
3/35 A kérdező kommentje:
Ez szaporításnak minősül,de direkt azért akarnak kiskutyát,hogy megtartsák vagy testvérnek,közelebbi rokonnak odaadják,tehát egy kutya sem kerül eladásra vagy utcára,menhelyre. Tehát ők is rossz emberek?
A fajta szempontjából bűn ugyanis a tenyésztéshez akkor sem értetek emiatt pedig rontjátok a fajta minőségét (csúnyán hangzik de ez van), semmi sem biztosítja hogy a kölyköket nem elletik tovább, hogy nem örökít betegséget stb. Amúgy meg a kiskutya is okozhat meglepetéseket, múltkor is volt egy kérdező valami tacskó féle kutyája volt és nyolcat ellett...
2010. aug. 29. 18:29
ezt nem értem, egyszer jelen időben írsz, egyszer múlt időben.
második vagyok.
tudom hogy ez szaporítás és azt is hogy ez nem jó. sőt. de ha mindent jól csinálnak: oltások,orvos,egészséges körülmények között tartják és nem kerülnek az utcára
akkor szerintem semmi baj vele, főleg ha családban marad:)
MIVAN!? Csak én nem értem ezt a kérdést? o.O
2010. aug. 29. 18:30
8/35 A kérdező kommentje:
De ivartalanítva lennének a kicsik...azért kérdezem,mert itt mindenki elítélne ezért?
9/35 A kérdező kommentje:
18:30
ha nem érted akkor így jártál:)
Szerintem félre van értelmezve a jogszabály, saját részre lehet tenyészteni, a törzskönyv nélküli tenyésztés a szaporítás, de ha el tudja adni a kölyköket, akkor mit számít.
Mégis milyen bűncselekmény lenne?
Ráadásul a települések állattartási rendeletétől függ, hogy hány kutyát lehet tartani és hol. Van olyan település, ahol bizonyos helyeken bármilyen állatból annyit tart amennyit akar, ha szaporítja ha nem.
A hivatalos kutyatenyésztők szeretik a szaporítást hangoztatni, mert a törzskönyv nélküli kutyatenyésztés és eladás rontja az amúgy is nehezen menő üzletüket.
2010. aug. 29. 18:31
Kapcsolódó kérdések: