Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Vélemények a Rottweilerről?...

Vélemények a Rottweilerről? Lenne pár kérdésem (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Szeretnénk venni egy kis Rottweilert.

Lenne pár kérdésem a kutyafajtával kapcsolatban:

1.A Rottweiler inkább kinti kutya vagy tartható lakásban is?

2.A teli hideget , hogy turi?

3.Gyerekekkel, hogy jön ki? (Van egy 8 éves húgom)

4.A Rottweiler a beteges vagy inkább az egészséges kutyafajták közé tartozik?

5.A Rottweilerre milyen betegségek jellemzőek? (kerestem a neten, de nem találtam)

6.Körülbelül mennyibe kerül egy törzskönyvezett, chipezett, oltott, féregtelenített, tenyésztőtől származó kiskutya?

7.Tudtok tenyésztőt mondani Győr-Moson-Sopron megyében vagy Vas megyében?

8.A Rottweiler milyen sportkutya?

Lenne még pár kérdésem ami nem feltétlenül a Rottweilerhez kapcsolódik:

1.Milyen papírok kellenek egy kutyának, hogy kiállításra vihessem?

2.Milyen papírok szükségesek az útlevele kiváltásához?

3.Ivartalanított kutyát is lehet vinni kiállításra vagy csak ivarosat?

4.Ahhoz , hogy felvezessem a kutyát kiállításon ahhoz kell valami vizsga vagy valami?

5.Csak torzskönyves kutya nevezhető kiállításra?

6.Nem tenyésztésre szánt kutyának is ellehet végeztetni a szűréseket (pl.: csípő ízületi diszplázia...stb.)?

7.Nem tenyésztésre szánt kutyát is vihetek kiállításra?

8.A Rottweiler,a Nemet juhászkutya, a Dobermann, Kaukázusi juhászkutya, Közép-ázsiai juhászkutya vagy a Bullmasztiff az erősebb?

9. A felsorolt kutyafajták közül melyik a legjobb őrző-védő illetve házőrző kutya (Rottweiler, Dobermann, Nemet juhászkutya, Bullmasztiff, Bordeaux-i dog, Fila Brasileiro, Kaukázusi juhászkutya, Közép-ázsiai juhászkutya, Komondor, Kuvasz)?

Bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikerült !

Előre is köszönöm!

2010. aug. 28. 12:28
1 2 3 4
 31/31 anonim ***** válasza:

Nekünk anno 2 rotink volt, egy szuka és egy kan. A gazdáit, vagyis minket, imádtak. Idegenekkel szemben agresszívak voltak (főleg a kan), de ez nem az ő hibájuk, rosszul nevelték őket a szüleim. Én gyerek voltam, nem értettem hozzá. Minden nevelés kérdése. Amúgy tanulékony, okos kutyák, de erős kezű gazdira van szükségük.

Én inkább benti kutyának tartanám, akkor is ha nagytestű.

Diszpláziára hajlamosak. A mi kan rotink is DP-s volt, pedig egy neves tenyésztőtől vettük. Sajnos ez benne van a pakliban. De ettől függetlenül nem a legbetegesebb fajta.

2010. szept. 11. 10:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!