Vélemények a Rottweilerről? Lenne pár kérdésem (bővebben lent)
Szeretnénk venni egy kis Rottweilert.
Lenne pár kérdésem a kutyafajtával kapcsolatban:
1.A Rottweiler inkább kinti kutya vagy tartható lakásban is?
2.A teli hideget , hogy turi?
3.Gyerekekkel, hogy jön ki? (Van egy 8 éves húgom)
4.A Rottweiler a beteges vagy inkább az egészséges kutyafajták közé tartozik?
5.A Rottweilerre milyen betegségek jellemzőek? (kerestem a neten, de nem találtam)
6.Körülbelül mennyibe kerül egy törzskönyvezett, chipezett, oltott, féregtelenített, tenyésztőtől származó kiskutya?
7.Tudtok tenyésztőt mondani Győr-Moson-Sopron megyében vagy Vas megyében?
8.A Rottweiler milyen sportkutya?
Lenne még pár kérdésem ami nem feltétlenül a Rottweilerhez kapcsolódik:
1.Milyen papírok kellenek egy kutyának, hogy kiállításra vihessem?
2.Milyen papírok szükségesek az útlevele kiváltásához?
3.Ivartalanított kutyát is lehet vinni kiállításra vagy csak ivarosat?
4.Ahhoz , hogy felvezessem a kutyát kiállításon ahhoz kell valami vizsga vagy valami?
5.Csak torzskönyves kutya nevezhető kiállításra?
6.Nem tenyésztésre szánt kutyának is ellehet végeztetni a szűréseket (pl.: csípő ízületi diszplázia...stb.)?
7.Nem tenyésztésre szánt kutyát is vihetek kiállításra?
8.A Rottweiler,a Nemet juhászkutya, a Dobermann, Kaukázusi juhászkutya, Közép-ázsiai juhászkutya vagy a Bullmasztiff az erősebb?
9. A felsorolt kutyafajták közül melyik a legjobb őrző-védő illetve házőrző kutya (Rottweiler, Dobermann, Nemet juhászkutya, Bullmasztiff, Bordeaux-i dog, Fila Brasileiro, Kaukázusi juhászkutya, Közép-ázsiai juhászkutya, Komondor, Kuvasz)?
Bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikerült !
Előre is köszönöm!
1-es-re
törzskönyv biztosan kell
4-esre: nem kell semmilyen vizsga
7-esre meg a többire:
egyáltalán semmi értelme, vagyis úgy is fogalmazhatok, hogy jó hülye vagy ha egy kutyát azért vinnél kiállításra, hogy utána ne legyenek kiskutyák, mivel ez a kiállítás nem kevés pénzbe kerül, ezt nem csak az általános dolgokra értem, hanem a részvételi díjra is
házőrzésre jó a rottweiler
hideget tűri
gyerekkel nem jön jól ki, tuti hogy te nem tudnád úgy megnevelni, hogy tökéletesen szocializálódjon, ezt már a kérdéseidből is megtudom állapítani, hogy te totál amatőr vagy a kutyanevelésben
szóval nem kell a gyerek közelébe lennie felnőtt felügyelet nélkül, nempláne ha a gyerek ennivalóval szaladgál
a rottweiler is ugyanolyan beteges lehet mint a többi, ha valami baja van elviszed állatorvoshoz és kész, nem nagy dolog
a rottweiler egy kemény kutya, úgy mint a jeges medve, amiből van barna meg fekete, nagyon kemény állatok:D
http://www.youtube.com/watch?v=akjIjby9gFs&feature=player_em..
a nagybátyámnak van ilyen kutyusa, mikor először meglátott, majdnem leharapta a fejem, aztán másodszorra már ott simogattam, szerintem nagyon jó kutya
nevelés kérdése persze...
ezekből a kérdésekből neked az jőtt le, hogy tud kutyát nevelni?
Kóbor kutya, te vajon megérted azt a pénzt, amit a szüleid rád költöttek...?
Egy kutyát azért tartani, hogy anyagilag behozza azt, amit rá költenek csak a szívtelen és buta ember tart.
Amilyen a magadfajta...
kutyát nem is lehet haszonért tartani, sose hozná be amit ráköltök, de hatalmas kiadásokkal jár ez a versenyeztetés, tenyésztő volt az apám és 1 milliót buktunk rajta vagy többet
dobermannjaink voltak, elég híresek
olaszországból is jöttek a kiskutyákért, szóval van tapasztalatom
Aki nem bírja a kiadásokat, az ne költsön.
Addig kell nyújtózni, amíg a takaró ér.
És nem kutyán nyerészkedni.
Egyébként ha szaporítók vagytok, akkor nem is kell már több info.
Pénzért annyi kutya átmegy a kezeteken, szaporítotok, miközben a kutyákkal telítve az ország.
De annyi butaságot írtál már, hogy elhiszem, hogy szaporítok vagytok...
Azt írod, tudod mivel jár a kutyatartás.
Én ezt kétlem.
Mert nem az a fontos, hogy egy bíró szemében mennyit ér a kutya.
Amíg ezt meg nem érted, amíg csak "minőségi" kutya az álmod, addig én semmilyen kutyát nem javasolnék neked.
te nem tudsz olvasni cogito?
1 helyezéseket értek el mindíg a kutyáink, írtam hogy olaszországból is jöttek a kiskutyákért, de a végén nagy bukás lett belőle
cogito amúgy elhuzhatnál már a rákba
én amit csináltunk tenyésztésnek nevezem, méghozzá első osztályúnak
kutyákkal tele van az ország igazad van, de azok a kutyák, legalábbis nagytöbbségük házikedvencnek és házőrzéshez jók
másra nem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!