Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Vélemények a Rottweilerről?...

Vélemények a Rottweilerről? Lenne pár kérdésem (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Szeretnénk venni egy kis Rottweilert.

Lenne pár kérdésem a kutyafajtával kapcsolatban:

1.A Rottweiler inkább kinti kutya vagy tartható lakásban is?

2.A teli hideget , hogy turi?

3.Gyerekekkel, hogy jön ki? (Van egy 8 éves húgom)

4.A Rottweiler a beteges vagy inkább az egészséges kutyafajták közé tartozik?

5.A Rottweilerre milyen betegségek jellemzőek? (kerestem a neten, de nem találtam)

6.Körülbelül mennyibe kerül egy törzskönyvezett, chipezett, oltott, féregtelenített, tenyésztőtől származó kiskutya?

7.Tudtok tenyésztőt mondani Győr-Moson-Sopron megyében vagy Vas megyében?

8.A Rottweiler milyen sportkutya?

Lenne még pár kérdésem ami nem feltétlenül a Rottweilerhez kapcsolódik:

1.Milyen papírok kellenek egy kutyának, hogy kiállításra vihessem?

2.Milyen papírok szükségesek az útlevele kiváltásához?

3.Ivartalanított kutyát is lehet vinni kiállításra vagy csak ivarosat?

4.Ahhoz , hogy felvezessem a kutyát kiállításon ahhoz kell valami vizsga vagy valami?

5.Csak torzskönyves kutya nevezhető kiállításra?

6.Nem tenyésztésre szánt kutyának is ellehet végeztetni a szűréseket (pl.: csípő ízületi diszplázia...stb.)?

7.Nem tenyésztésre szánt kutyát is vihetek kiállításra?

8.A Rottweiler,a Nemet juhászkutya, a Dobermann, Kaukázusi juhászkutya, Közép-ázsiai juhászkutya vagy a Bullmasztiff az erősebb?

9. A felsorolt kutyafajták közül melyik a legjobb őrző-védő illetve házőrző kutya (Rottweiler, Dobermann, Nemet juhászkutya, Bullmasztiff, Bordeaux-i dog, Fila Brasileiro, Kaukázusi juhászkutya, Közép-ázsiai juhászkutya, Komondor, Kuvasz)?

Bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikerült !

Előre is köszönöm!

2010. aug. 28. 12:28
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

1-es-re

törzskönyv biztosan kell

4-esre: nem kell semmilyen vizsga

7-esre meg a többire:

egyáltalán semmi értelme, vagyis úgy is fogalmazhatok, hogy jó hülye vagy ha egy kutyát azért vinnél kiállításra, hogy utána ne legyenek kiskutyák, mivel ez a kiállítás nem kevés pénzbe kerül, ezt nem csak az általános dolgokra értem, hanem a részvételi díjra is

házőrzésre jó a rottweiler

hideget tűri

gyerekkel nem jön jól ki, tuti hogy te nem tudnád úgy megnevelni, hogy tökéletesen szocializálódjon, ezt már a kérdéseidből is megtudom állapítani, hogy te totál amatőr vagy a kutyanevelésben

szóval nem kell a gyerek közelébe lennie felnőtt felügyelet nélkül, nempláne ha a gyerek ennivalóval szaladgál

a rottweiler is ugyanolyan beteges lehet mint a többi, ha valami baja van elviszed állatorvoshoz és kész, nem nagy dolog

2010. szept. 10. 16:39
 12/31 Cirmos kandúr válasza:

a rottweiler egy kemény kutya, úgy mint a jeges medve, amiből van barna meg fekete, nagyon kemény állatok:D

http://www.youtube.com/watch?v=akjIjby9gFs&feature=player_em..

a nagybátyámnak van ilyen kutyusa, mikor először meglátott, majdnem leharapta a fejem, aztán másodszorra már ott simogattam, szerintem nagyon jó kutya

2010. szept. 10. 16:40
 13/31 anonim ***** válasza:

nevelés kérdése persze...

ezekből a kérdésekből neked az jőtt le, hogy tud kutyát nevelni?

2010. szept. 10. 16:42
 14/31 anonim ***** válasza:

Kóbor kutya, te vajon megérted azt a pénzt, amit a szüleid rád költöttek...?

Egy kutyát azért tartani, hogy anyagilag behozza azt, amit rá költenek csak a szívtelen és buta ember tart.

Amilyen a magadfajta...

2010. szept. 10. 17:05
 15/31 anonim ***** válasza:

kutyát nem is lehet haszonért tartani, sose hozná be amit ráköltök, de hatalmas kiadásokkal jár ez a versenyeztetés, tenyésztő volt az apám és 1 milliót buktunk rajta vagy többet

dobermannjaink voltak, elég híresek

olaszországból is jöttek a kiskutyákért, szóval van tapasztalatom

2010. szept. 10. 18:03
 16/31 anonim ***** válasza:

Aki nem bírja a kiadásokat, az ne költsön.

Addig kell nyújtózni, amíg a takaró ér.

És nem kutyán nyerészkedni.

Egyébként ha szaporítók vagytok, akkor nem is kell már több info.

Pénzért annyi kutya átmegy a kezeteken, szaporítotok, miközben a kutyákkal telítve az ország.

De annyi butaságot írtál már, hogy elhiszem, hogy szaporítok vagytok...

2010. szept. 10. 18:07
 17/31 A kérdező kommentje:
Nem elso kutyam lesz. Mar van egy kistestu keverk kutyam. Azelott meg volt Komondorunk meg Berni pasztorunk, meg Kuvaszunk. A Kuvasz az enyem volt, en neveltem, nem volt vele semmi gond. Amugy meg kutyaiskolaba jarnak vele, sot kiskoraba meg kutyaoviba is elvinnem. Jonne velem mindenhova, csaladhoz, kirandulni...stb. Nem szeretnek kiskutyakat, csak kivancsi lennek hogy milyen lenne a kutyam egy biro szemeben.
2010. szept. 10. 19:02
 18/31 anonim ***** válasza:

Azt írod, tudod mivel jár a kutyatartás.

Én ezt kétlem.

Mert nem az a fontos, hogy egy bíró szemében mennyit ér a kutya.

Amíg ezt meg nem érted, amíg csak "minőségi" kutya az álmod, addig én semmilyen kutyát nem javasolnék neked.

2010. szept. 10. 19:11
 19/31 anonim ***** válasza:

te nem tudsz olvasni cogito?

1 helyezéseket értek el mindíg a kutyáink, írtam hogy olaszországból is jöttek a kiskutyákért, de a végén nagy bukás lett belőle

cogito amúgy elhuzhatnál már a rákba

én amit csináltunk tenyésztésnek nevezem, méghozzá első osztályúnak

2010. szept. 10. 19:44
 20/31 anonim ***** válasza:

kutyákkal tele van az ország igazad van, de azok a kutyák, legalábbis nagytöbbségük házikedvencnek és házőrzéshez jók

másra nem

2010. szept. 10. 19:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!