Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Vélemények a Rottweilerről?...

Vélemények a Rottweilerről? Lenne pár kérdésem (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Szeretnénk venni egy kis Rottweilert.

Lenne pár kérdésem a kutyafajtával kapcsolatban:

1.A Rottweiler inkább kinti kutya vagy tartható lakásban is?

2.A teli hideget , hogy turi?

3.Gyerekekkel, hogy jön ki? (Van egy 8 éves húgom)

4.A Rottweiler a beteges vagy inkább az egészséges kutyafajták közé tartozik?

5.A Rottweilerre milyen betegségek jellemzőek? (kerestem a neten, de nem találtam)

6.Körülbelül mennyibe kerül egy törzskönyvezett, chipezett, oltott, féregtelenített, tenyésztőtől származó kiskutya?

7.Tudtok tenyésztőt mondani Győr-Moson-Sopron megyében vagy Vas megyében?

8.A Rottweiler milyen sportkutya?

Lenne még pár kérdésem ami nem feltétlenül a Rottweilerhez kapcsolódik:

1.Milyen papírok kellenek egy kutyának, hogy kiállításra vihessem?

2.Milyen papírok szükségesek az útlevele kiváltásához?

3.Ivartalanított kutyát is lehet vinni kiállításra vagy csak ivarosat?

4.Ahhoz , hogy felvezessem a kutyát kiállításon ahhoz kell valami vizsga vagy valami?

5.Csak torzskönyves kutya nevezhető kiállításra?

6.Nem tenyésztésre szánt kutyának is ellehet végeztetni a szűréseket (pl.: csípő ízületi diszplázia...stb.)?

7.Nem tenyésztésre szánt kutyát is vihetek kiállításra?

8.A Rottweiler,a Nemet juhászkutya, a Dobermann, Kaukázusi juhászkutya, Közép-ázsiai juhászkutya vagy a Bullmasztiff az erősebb?

9. A felsorolt kutyafajták közül melyik a legjobb őrző-védő illetve házőrző kutya (Rottweiler, Dobermann, Nemet juhászkutya, Bullmasztiff, Bordeaux-i dog, Fila Brasileiro, Kaukázusi juhászkutya, Közép-ázsiai juhászkutya, Komondor, Kuvasz)?

Bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikerült !

Előre is köszönöm!

2010. aug. 28. 12:28
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

kóborkutya, a kutya minőségét nem a bírók szabják meg.

Akinél igen, az tartson inkább kitömött kutyát.

2010. szept. 10. 19:46
 22/31 anonim ***** válasza:
szerintem ne vegyel rottweilert az egy nagyon veszelyes kutya foleg ha gyerek is van.meg a gazdajat is kepes megtamadni ha olyan kedve van.teljesen kiszamithatatlan.az egyik unokatesomeknak is van rottweileruk es egyszer bekapta a gazdaja kezet le is harapta volna ha a ferje nem megy oda es nem ut ra a kutyara.es egyszer leharapta egy bernipasztor fel mancsat szegeny kutya meg most is el fel labbal.szoval szerintem ne vegyel vagy azt akarod hogy majd egyszer megtamadja a 8 eves hugodat.
2010. szept. 10. 19:51
 23/31 anonim ***** válasza:
Előző: nem normális vagy! Az én unokatesóm rottweiler mellett nőtt fel, soha senkit nem bántott, a gazdára nem támadt, de hogy egy roti ilyen legyen, ahhoz nevelni kell. Nem szabad hagyni, hogy elkanászodjon, ebből tényleg lehetnek problémák. Szerintem kinti-benti tartásra való, szeret a gazdája mellett lenni, ugyanakkor kint jó a kutyának, mert hát csak mozgásigénye is van. Viszonylag júl tűri a hideget, de azért egy jól szigetelt ól nem árt. Gyerekeket imádja, de nevelni kell, mert nem lesz jó vége, ha mégsem csináljátok ezt. Olyan kennelből vedd a kutyust, ahol gyerek is van, vagy a gyerek kölyökkorában legyen vele, több kiskölyökhöz vigyétek, pl. a játszótér közelébe. Sajnos nagyon sok rottweiler dysplasia-s, de szűrt kutyával nem lesz olyan sok gond ezen a téren. 100.000 forint körül, de lehet ennél több is, sportra nagyon nem való, túl tömör az izomzata, vastag a csontozata. Törzskönyv, oltási könyv, veszettség elleni oltás, ezek a legfontosabbak, meg nevezési papír, de ez egyértelmű. Veszettség elleni oltás meg az alapoltások kellenek az útlevélhez. Úgy hiszem, ivartalanított kutyát is lehet vinni, semmilyen papír nem kell a felvezetéshez. Igen, el lehet végezni a szűréseket, természetesen a nem továbbtenyésztésre szánt egyedek is vihetők kiállításra, bár sokat emelhet a színvonalon, ha egy neves kiállításon eredményt ért el a kutya, így a kölykök is többet érnének, de nem kell továbbtenyészteni, ha nem akarod. A felsoroltak közül talán a kaukázusi és a rottweiler a legerősebb, bár ez csak megközelítés, lehet hihetetlen erős német juhász és nagyon gyenge kaukázusi is. Szerintem mindegyik nagyon jó házörző, de ha választani kell, akkor egyértelműen kaukázusi, nagyon erős, intelligens, jó területvédő hajlammal rendelkeznek. Remélem tudtam segíteni.
2010. szept. 10. 21:04
 24/31 A kérdező kommentje:
De jó helyről venném. Törzskönyves, chipes, oltásokkal rendelkező és féregtelenített kiskutyát vennék. Aminek a szülei szűrtek és jó idegrendszeruek. Tudom, hogy nem az a fontos, hogy mennyit ér a kutya a biro szemevel. Van egy kistestu keverekem, o nem szerepel kiallitasokon, megis nagyon szeretem. Naponta viszem 2X setalni, 2x kap enni egy nap, minden 3 orankent cserelEm a vizet. Napi 3-4x 5-10 percet tanitom. Az esteket pedig a lakasban tolti ahogyan a rossz idoket is. Jarunk kutyaiskolaba, rendszeresen viszem allatorvoshoz. Minden nap jatszunk egy csomot. Nagyon jo a kapcsolatunk, nagyon szeretm es mindent megadok neki. Szerintem ez a jo kutyatartas. Szerintetek nem?
2010. szept. 10. 21:07
 25/31 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Nagyon jól bánsz a kutyával, aranyélete van. Legyél büszke magadra, az ilyen embereket kell megbecsülni Magyarországon, nem a pénzéhes politikusokat...Gratulálok!
2010. szept. 10. 21:19
 26/31 anonim ***** válasza:

Kérdező, ahogy leírod, tényleg jól tartod a kutyust és szeretheted.

Azonban én személy szerint sosem értettem, mi öröm van a kiállításokban?

Ha versenyekre jártok, ahol a munkavégzése, engedelmessége, a köztetek lévő összhang az, amivel versengtek más kutyákkal - az igen.

De a külsőség, az nem a te, nem a ti érdemetek.

Amit munkával elértek, az a tiétek.

Szerintem abban lehet az igazi nagy öröm.

Akár rotti, akár egy kis keverék.

2010. szept. 10. 21:44
 27/31 doboszoli ***** válasza:

Gyilkos rotti...Megáll az eszem. Láttam már vadállat bernáthegyit, de láttam olyan dobermannt, amelyik a betörőt megkínálta csonttal.. Erről ennyit.

Kedves Kérdező!A második rottim van, magam részéről eldöntöttem, nem lesz másfajta kutyám. Szeretetéhes,nagyszívű, mindenáron neked megfelelni akaró

kutyát lelsz benne, ha mellette döntesz. Ugyanakkor biztonságot nyújt, már a puszta megjelenése is.

Ha valóba annyit tudsz vele foglalkozni, amennyit leírtál, és ezt ráadásul örömmel teszed, nem fogsz csalódni benne. Ha kölyökkorától Te neveled, teljesen szocializált kutyád lehet. Csak bátran.

Két dolog még. A nevelés során a kulcsszó a következetesség. Amit ma tilos, az holnap,holnapután is.

A kanoknál, az ivarérettség elérésekor résen kell lenni,

mert megpróbálja átrendezni a hierarchiát. Ekkor némi keménység is belefér, természetesen nem állat módjára.

A legfontosabb: Kutyával, legyen az rotti, vagy csivava,

gyereket SOHA nem hagyunk felügyelet nélkül!!!

Ha meglesz a kutyád, kérlek számolj be róla.

Sok sikert, jó kutyázást!

2010. szept. 11. 08:26
 28/31 anonim ***** válasza:

cogito akkor ki szabja meg?

még azt is bepróbálod magyarázni, hogy hogyan köll kitérdelni a rövidnadrágot

2010. szept. 11. 08:47
 29/31 anonim ***** válasza:

NEkem 4 éves rotti szukám van és most kint játszik két amerikai akitával és a 7 hetes kölykével. Nagyon könnyű elrontani a Rottit- mint az összes többi fajtát. Féltem én már yorkitól is:) 4 éves a fiam 2 éves a lányom. Tökéletes családi kutya- az enyém!

1. Szeret a családdal lenni és egész nap elfetszik egy kényelmes fotelban. Télen egy jól szigetelt házban szalmán remekül kitelel:)

2.Imádja a havat. Hóesésben is szeret kint lenni és nem érdekli ha már a szőri is csupa víz.( ilyenkor persze egy törölköző hasznos lehet)

3.Ha kölyök korától kezdve hozzá van szoktatva nincs gond. Persze felügyelet nélkül SOHA nem hagyunk kutyát kisgyermekkel!!

4.Ha tenyésztőtől veszel kutyát nincs gond. Viszont a szaporítók kellőképpen tönkretették ezt a fajtát is:(

5.Bélcsavarodás, csípő izület

6.100000 forinttól a csillagos ég:D

8. Nyáron nagy melegben nem vehető rá semmire!! Amúgy imád úszni és labdázni. Agility nem igazán az ő sportja, de túrázni is remek vele.

1.Törzskönyv, oltási könyv, nevezési csekk

2.oltási könyv, kutyachip

4. semmi vizsga nem szükséges

5.CSak törzskönyves kutya nevezhető kiállításra viszont agilityre keverék kutya is nevezhető

6.Családi kedvenc is szűrhető betegségek ellen.

7.Persze

9.Házőrzőnek mind, őrző-vedőnek: Rotti , dobi, németjuhász.

2010. szept. 11. 09:16
 30/31 anonim ***** válasza:

A kutyák "minőségét" a szeretet szabja meg.

Az, hogy a gazdi mennyit hoz ki belőle.

Elsősorban belsőleg és utána külsőleg.

Tanulj, szaporító!

2010. szept. 11. 09:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!