Mi mindent kell tudni a rottweilerről?
Rotit CSAK magabiztos, hozzáértő embernek adnék, kettőt meg végképp csak különlegesnek. Nem értesz hozzá és egyből két rotival kezdesz?
Ha esetleg elcseszed őket és megutálod vagy megharapnak, hívj fel, szívesen átvállalom őket. Már a második rotim van (igaz, ez a második keverék, de egyértelműen roti jellemű) és kemény "kéz" kell hozzá. Imádnivaló dög lesz belőle, ha meg tudod nevelni. Semmiképp se ajánlanám első kutyának.
Én hamarabb elhoznám. Akkor alakul ki a mély kötődés.
Egyik kutya se hízékony, akkor hízik el, ha túletetik.
Kalciumbevitelre fokozottan figyelni kell. Vágott farkat ne akadr, sok már úgy születik, de ha a tiéd mégse az, ne kínozd. Hiába mondod, h nem fáj, de fáj neki. Nekik nem törékeny a farkuk, nem lesz semmi baj vele.
Nem Ceasar Milliannak kell lenni. Én se vagyok az, csak van "némi" tapasztalat a hátam mögött. Attól, hogy dirigálós, nagyképű vagy, nem leszel jó gazda. Nem az a lényeg, h hányan vagytok (főleg, h csak 1 falkavezér lehet). Nem fizikai erő kell a kutyához, hanem pszichológiai.
És ismét hangsúlyozom, nem ajánlom első kutyának. Elhiszed, h nem véletlenül mondom? Tudom, h menő kutya, meg ijesztő meg mindein, de ne ez legyen az elsődleges célpont.
Elmondok egy sztorit, ami jól tükrözi, h mi van, ha hozzá nem értő kezekbe kerül egy kutya, fajtától függetlenül.
Múlt héten sétáltam a kutyámmal a futtatóra. Előttünk sétált egy nő egy amerikai típusú (azok sokkal szélesebbek) pittel, ami rendkívül agresszív volt. Bármi kutya jött szembe, a csajnak ki kellett mennie a járda melletti füves rész szélére, két kézzel fogta a kutyát, mert az támadott volna minden más kutyának, a csaj szavait pedig meg se hallotta. Gondoltam majd kikerüljük és kész. Mikor belekezdtem az "előzési" manőverbe a csaj kiment megint a szélre, én pedig a járda másik szélén vezettem a kutyát, de jött szembe két nagydarab nő egy fekete keverékkel, ami szintén nagyon agresszív volt. Az a két csaj is megragadta a kutyáját a nyakörvnél fogva, hogy ne tudjon elmenni. Mindkét kutya hörgött a szorítástól, ugattak, vicsorogtak és mindkettő nekiment volna az én kutyámnak. És az enyém mit tett? Jött a lábam mellett és még csak rájuk se nézett, semmi jelet nem adott nekik. Na ez az ami nem mindegy egy kutya nevelésénél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!