Van egy 7 éves kutyusom! Soha nem volt bolhás! Most viszont tele van a kicsi bőre! Pénzt nem sajnálva mindent vettem neki, de egyszerűen nem mennek ki belőle! Lakásban tartjuk! Mit tudnék venni ami használ is?
Ami AZONNAL kiírtja a bolhákat, az a Neostomosan. Állatpatikában lehet kapni, 1 ampulla olyan 400 ft körül van, 1 ampullát 1 liter vízzel kell hígítani. Én az 5 kilós kutyámra egyet szoktam feloldani, ha ilyennel fürdetem.
Egy lavórba állítsd be a kutyát, egy flakonba pedig keverd be az oldatot (langyos vízzel) A cucc benzin szagú lesz, és olyan színű, mint a tej, de ne aggódj, nem árt a kutyának. Öntsd rá úgy, hogy mindenhol érje, a fején is!
Negyed órán át locsolgasd rá ezt a vizet egy pohárral. Ha végeztél, ne öblítsd le róla. Szárítsd meg, vagy hagyd megszáradni, a szag 1-2 óra alatt kipárolog, nem lesz büdös utána.
5 nap múlva ismételd meg ugyanezt, mert a bolhapeték akkorra kelnek ki, és azokat is ki kell nyírni.
Aztán tegyél rá vagy kiltix nyakörvet, vagy valami cseppet, ami elsősorban bolhák ellen jó.
És természetesen az egész életterét bolhátlanítani kell. A fekhelyét, pokrócait tedd ki valahová néhány napra, hogy kimenjenek belőle. A lakást porszívózd körbe nagyon alaposan, sarkokat, bútorokat, pokrócokat. Aztán azt is csinálhatod, hogy egy permetezős flakonba is feloldasz egy ampulla neostomosant, és mindent átpermetezel a porszívózás után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!