Mit tegyek?!(Kicsit hosszú lesz.)Olyanok válaszát várnám elsősorban, akiknek legalább volt már kutyájuk, vagy értenek a kutyákhoz.
Hempergés vagyis a hasmutatása az az jelenti,hogy jól érzi magát,biztonságban.
Ha agresszív lenne már rég támadás jelét láttad volna rajta.
Ahogy leírtad tök olyan,mintha a ti kutyátoknak érezné magát :D
Figyelj ha van kapacitásotok egy ilyen nagy testű tartására akkor hajrá.
Előtte egy kutya trénerrel vagy tapasztaltabb kutyás ismerőssel beszélj.
El kell vinni orvoshoz oltások,chip miatt. Mondjuk esetleg még chipet nézni kéne benne. Hátha csak elcsavargott.Az,hogy a macskát sem bántja az is azt jelzi,hogy hozzá van szokva más állatok jelenlétéhez.
Egy kutya nagy felelosseg, nem csak abbol all, hogy kiteszed a kertbe biodiszletnek, sok-sok penz, ido, energia.
Raadasul felsz is tole, egyedul is vagy a gyerekkel...nem tudom, gondold at, de en azt mondanam, hogy ne tartsd meg igy elso korben.
Hirdesd meg neten, keress neki gazdat, probalkozz allatvedoknel. Baratsagos, aranyos kutyanak tunik, szerintem hamar lesz gazdaja.
En megtartanam. Ez olyan sorsszeru. Raadasul szofogado megado tipus is!! Minden klappol,macskat is elfogadja. Mi kell meg? Ilyet meg megtanitani is nehez egy kutyanak.
Nekem is igy erkezett koborkutyakent az elozo kutyam. Nagydarab volt o is. Megtartottam.
Mindenek előtt szólj a helyi menhelynek, hogy jöjjenek ki chipet olvasni.
Ha az nincs, azaz gazdája sincs (vagy ha van is, de arra se képes, hogy bechippelje szerencsétlen kutyát, én nem adnám neki vissza), már a te döntésed, hogy megtartod-e. Azért ennyi alapján nehéz leszűrni a kutya vérmérsékletét, de a leírtak alapján barátságosnak tűnik. Mivel nagytestű, a mozgásigénye is elég nagy lehet az étvágyával egyetemben. Az csak sok idő után fog kiderülni, mennyire makacs és hogyan lehet tanítani. A korát is jó lenne tudni, mivel egy 1-2 éves kamaszkutya elég kemény dió tud lenni. Ha úgy döntesz bevállalod és megtartod, mindenképpen hívj ki hozzá állatorvost, vizsgája meg, szívféreg teszt stb. Én addig nem engedném ki hozzá a kisgyereket.
Ha nem szeretnéd megtartani, egyeztess egy menhellyel és ők befogadják, majd pedig igyekeznek neki új otthont találni. Ne add le gyeptelepre, mivel ott elaltatják az állatokat és semmiképpen se ereszd szélnek! Ha valamilyen fajtajellegű (ha küldesz egy képet lehet, ebben tudunk segíteni), az adott fajtamentéssel is felveheted a kapcsolatot.
A mi kertunkbe egy staffi termett hirtelenjebe. Gondolhatod, csak “harcikutyanak” ismertuk addig. Sunyitott, lapitott, be voltunk xarva. Kb egy het alatt a vilag legkedvesebb es odaadobb kutyaja lett, aki sose bantott volna bennunket. Az etelt kilehetett venni a szajabol. Nagyon szerettuk mig elt, nalunk maradt, befogadtuk, es azota is hianyzik.
Te dontesz. Ha mas nincs, az onkormanyzatnak kotelessege elvinni es vagy talalnak neki gazdat, vagy altatjak asszem. Esetleg rairhatsz allatvedo szervezetekre, esetleg ha megyet mondasz az sokt segit, hatha elviszik, es jo gazdat talalnak neki
Állatorvosnak nem ártana szólni, egy rutin vizsgálat nem ártana mivel ismeretlen kutya, és azért, hátha van chip-je. Mert akkor meglenne a gazdi is.
A soványság lehet több mindentől is. Pl. lehet féregtől is. Ezért is írtam, hogy nem ártana egy állatorvos, mert bizonyos féregtípusok emberre is veszélyesek.
Ha csekkolta állatorvos akkor szerintem ő majd felhívja az állatvédő szervezeteket is, vagy elmondja hogy kit keress ez ügyben.
Igazából mér csak egy lényeges dolog felől kellene megbizonyosodnod... A gyermekeddel hogy viselkedik? A chip leolvasása, jó ötlet, talán meglógott, és valahol hazavárják.
Ha pedig nem kell senkinek, és a kisgyermekeddel is jól kijön, nos akkor már csak neked kell döntened, mert ő már megtette.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!