Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek?!(Kicsit hosszú...

Mit tegyek?!(Kicsit hosszú lesz.)Olyanok válaszát várnám elsősorban, akiknek legalább volt már kutyájuk, vagy értenek a kutyákhoz.

Figyelt kérdés
Állatbarátnak tartom magam, de mindig csak macskáim voltak, kutyám soha nem volt, így azt kell mondjam, nem is értek hozzájuk.Fiam öt éves, apja kamionsofőr, ritkán van itthon.És most, pár napja egyszer csak ott termett egy kutya az udvarunkon, de úgy viselkedik, mint aki otthon érzi magát, még ugat is, ha valaki megáll a kapunk előtt!Kicsit mintha sovany lenne, de semmiképp nem "kórosan."Nyakörv nincs rajta.Próbáltam kicsalni a kapun, aztán kicsuktam, de 5 perc múlva visszajött!!A kutya viselkedése; mint említettem nem értek hozzá, de láthatólag barátságos, nyalogat, megszagol, a macskát se bántja, hanyatt fekve hempereg előttem(ez is minek a jele?), az udvarra kimegyek, jön utánam lehajtott fejjel, kb. 2 lépéssel mindig mögöttem..Mégis ijesztő, mert egy hatalmas, nagytestű kutya,szerintem van vagy 50-60 kg. és nem tudom, hogy az iránta érzett sajnálatom, vagy a félelmem a nagyobb?már biztosan nem kölyök.A faluban senki nem tud semmit róla,kérdezgettem, hogy kié lehet, de nem itt nem hianyzik senkinek, azt se tudom milyen fajta, bár lehet, hogy keverék.(azért az ismertebb fajtákat, pl. Golden retriever, kuvasz, kaukázusi, stb.felismerném.)És ha nem félnék tőle, meg is tartanám, ha már itt van, de félek, elsősorban a gyereket féltem, akit azóta nem merek az udvarra kiengedni.most mit tegyek?!?Hirdessem facebookon, hátha valaki ráismer?próbáljak szólni az állatvédőknek?vagy meg merjem tartani?végülis barátságos, lehet, hogy csak nekem ijesztő?attól, hogy most barátságos, bármikor elvadulhat?mi járhat a fejében?Mert szerintem gazdát keres, tartozni szeretne valahová.Vagy nem?Bocsánat, ha hülye kérdések, de mint említettem, sose volt még kutyám.

2021. júl. 20. 20:52
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
75%
* Azt akartam irni azert is fontos allatorvosi vizsgalat hogy kizarjak az emberre terjedo betegseg lehetoseget.
2021. júl. 20. 22:37
 12/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a sok-sok választ!Itt csak keddenként van állatorvos, de ha addig itt lesz a kutyus, konzultálok vele!Sajnos képet nem tudtam linkelni, de nálam "kutyásabb" ismerősöm szerint vagy közép-ázsiai juhász, esetleg annak keveréke lehet.
2021. júl. 21. 21:49
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!