Yorkshire terrier törzskönyv nélkül?
Sziasztok
Szeretnék egy yorkit találtam is akiknek született állítólag mind két szülő törzskönyves mégis a kicsiknek nincs törzskönyve.
Pedig állítólag hivatalos kennelről beszélünk. 100 ezer forint egyébként az ára.
Ti mit gondoltok? Én nem értem ha mind két szülő törzskönyves akkor ő neki miért nincs csinálva ? Nem mertem megkérdezni. Ti mit gondoltok ?
Attól hogy nem írtam le mindent még utána néztem igen a kenneleknek is de sehol nem volt kiskutya aki gazdira vár és a közeljövőben sem lesz. Valahol 12 ember volt a várólistán.
Az meg hogy szép dolgokat vettem neki nehogy már szar alak legyek ez miatt!!!
1.Azért mert nincs kennel neve.Azt ki kell váltani mielőtt a kölykök megszületnek és az ultrahangos vizsgálatkor megállapított alomszámot előre be kell jelenteni.Kb a születésükre elő is állítják a törzskönyveket csak be kell menni kitölteni és kikérni.
2.Azért,mert van nekik,de ha kéred a törzskönyvet akkor 100.000 forint helyett 200.000-ért akarja majd neked oda adni.
NEHOGY MEGVEDD! lehúzás.egy törzskönyv kiváltásának az ára 6.000ft!
Ráadásul az,hogy a szülők törzskönyvesek még nem jelenti,hogy jó felmenőktől is vannak.Csak tk-s kiállításon részt vett (vagy részt sem vett) felmenők.Az is lehet,hogy szűrve sem voltak vagy tenyész szemlézve tehát ugyan olyan betegek lehetnek mint az 50.000 körül árult törzskönyv nélküliek.
Ennyiért inkább keress rendes tenyésztőt.Az internet segít.Facebook yorkie csoportok,kutya tenyésztős csoportok,wuuffdog oldal :)
Ja igen,és van olyan aki tud segíteni a szállításban.Van kutya szállítással foglalkozó cég is.Nem vagy elveszve,csak ne legyél ennyire..
Nem is tudom.Nyafi.Soránkozással nem leszel előrébb.Az a kutya nem jó neked.Akármilyen cuki,aranyos,hű de szőrgombolyag.Az összes többi yorkie is olyan.
Akkor egyáltalán nincs kennele vagy olyan kutyáktól van a sok kölyök amik nem voltak tk-ok és akkor hazudott.
Ki is tudod deríteni.Tegyél úgy mint akit komolyan érdekel és kérd el a kennel nevét,és fotóztasd le vele a szülők törzskönyvét hogy leinformálható legyen.
Ha ezeket nem teszi meg vagy nincsenek meg is van a bibi.
De eleve tk nélkül nem szabad venni.Értelmetlen is.Ugyan ennyiért nem most,de később fogsz kapni kutyát.Vagy gyűjts hozzá még 50.000-et és biztos fogsz.Nem muszáj most azonnal venni.
Ha mégis később úgy döntenél,hogy mondjuk kiállításra vinnéd a kutyád vagy megnézetnéd tenyész szemlén,hogy valóban fajtának megfelelő-e ott lesz a kezedben a tk nem pedig otthon ülsz,hogy de jó lett volna ha kapsz hozzá.
És figyelj,hogy ne az oltási könyvét fotózza!
A törzskönyv valójában NEM EGY KÖNYV!!
Származási lapnak is szokás nevezni,és egy szelet papír az egész rajta a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete pecséttel.(MEOE)
Még mindig nem érted?
Most hívj fel egy neked szimpatikus tenyésztőt, kérdezd meg, hogy ősszel vagy jövő tavasszal tervez-e párosításokat.
Ha azt mondja igen, kérdezd meg lehet-e foglalni, stb.
Lehet várnod kell rá fél-1 évet, de egy kutya 10-15 évig lesz társad...egy 1 év ide vagy oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!