Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Yorkshire terrier törzskönyv...

Yorkshire terrier törzskönyv nélkül?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Szeretnék egy yorkit találtam is akiknek született állítólag mind két szülő törzskönyves mégis a kicsiknek nincs törzskönyve.

Pedig állítólag hivatalos kennelről beszélünk. 100 ezer forint egyébként az ára.

Ti mit gondoltok? Én nem értem ha mind két szülő törzskönyves akkor ő neki miért nincs csinálva ? Nem mertem megkérdezni. Ti mit gondoltok ?

2021. júl. 10. 23:21
1 2 3 4 5 6
 11/52 A kérdező kommentje:

Gondoltam rá. Őszinte leszek minden kutyust szeretek de ott általában tényleg beteg kutyusok vannak és az én szívem nem bírja és fajtatiszta kutyust szeretnék. Volt egy közös törzskönyves yorkim az exemmel de nem nálam maradt.

Pénzem van törzskönyves yorkit venni de nem találtam.

Őszinte vagyok. Nagyon befolyásolható ember vagyok és nekem a szöveg amit ki irt az miatt gondoltam hogy akkor nem baj ha nincs tk igazából bizalmat adtam hogy tényleg egészséges fajtatiszta csak nincs tk neki. De a tudatalattim nem hagyott békén ezért írtam ide hogy ti mit gondoltok és megerősítettétek most a gyanúm

2021. júl. 10. 23:59
 12/52 anonim ***** válasza:
100%
Merre fele laksz (megye), hátha tudok neked egy tenyésztőt.
2021. júl. 11. 00:01
 13/52 anonim ***** válasza:
92%
A menhelyi yorki jellegű kutyák is ugyan ilyen szaporítóktól vannak. Nézz vissza egy-két cikket mentésekről: szinte havonta van, hogy adott házaktól, tanyákról, pincékből, garazsokból büdös, kis ketrecekből 40-50-80-100 kutyákat (főleg a divatos kutyákat, mint a bichon, yorki, tacskó, francis bulldog stb) foglalnak le és mentenek. Mind ilyen szaporító, mint a fenti is. Tudják mit kell írni, hogy az emberek megvegyék a kiskutyákat.
2021. júl. 11. 00:04
 14/52 A kérdező kommentje:
Amiket láttam kenneleket és megbízhatóak mindnél előre vannak foglalva a kutyusok. Szolnok megye egyébként. Facebookon benne vagyok egy csoportba de eddig egyik sem volt törzskönyves akire írtam. :(
2021. júl. 11. 00:09
 15/52 A kérdező kommentje:

Meg igazából van sofőr aki segítene elhozni de tényleg nem találtam törzskönyves kislányt

A pénz sem érdekel engem igazából mert nekem nem az számít

2021. júl. 11. 00:11
 16/52 anonim ***** válasza:
89%

Hát bizony, törzskönyves kutyát az ember úgy vesz, hogy előre lefoglalja a még csak tervezett alomból a kiskutyát.

Ez nem olyan mint bemenni a cipőboltba és leemelni egy cipőt a polcról, a kutyák nincsenek "raktáron".

Előre kell gondolkodni. Vagy foglalj le egyet most egy rendes tenyésztőtől és várd ki az időt mint mindenki más (addig felkészülhetsz az érkezésére, olvashatsz róla, beszerezhetsz neki cuccokat) vagy fogadj örökbe, csak ne támogass szaporítókat, mert pont azért zsákmányolják ki a kutyáikat újra és újra, mert van rá kereslet.

2021. júl. 11. 00:19
 17/52 A kérdező kommentje:
Próbálkozom aztán lehet ez lesz csak már nagyon akarom és már mindent elolvastam meg megvettem neki mindent is. Már lehet 100 ezer Ft felett járok annyi mindent vettem neki már neve is van mindene tényleg nagyon rá készültem
2021. júl. 11. 00:22
 18/52 anonim ***** válasza:
93%

tényleg nagyon rá készültem

Nem. Te nagyon akarod. Ha rákészülsz, akkor ismered a kenneleket, tudod, hol várhatók kölykök, érdeklődsz náluk, kutyát foglalsz, és utána kezdesz vásárolni.

Te csak vettél egy csomó kacatot, aztán “mostazonnal” akarsz hozzá egy kutyát is.

2021. júl. 11. 09:01
 19/52 anonim ***** válasza:
92%
El sem olvasom a hozászolásokat, anélkül közlöm, százezret egy törzskönyv nélküli fajkutyáért, nem.
2021. júl. 11. 10:11
 20/52 anonim ***** válasza:
100%

Elnézést, de most anyád helyett anyád leszek: Ugyan hagyd már abba ezt hisztit és állíts magadon, mert ez így nagyon nem lesz jó.

Ha mindent elolvastál, akkor:

... pontosan tudod, kutyának nem attól lesz jó, hogy arany tálkából eszik, hanem hogy mennyi időt, energiát fordítasz rá: szocializáció, tanítás (az alapokon túl is), közös élmények pl. nagy séták.

... pontosan tudod, hogy a törzskönyv nem csak a kutya fizikai egészsége miatt fontos, hanem a mentális egészsége miatt is. "vannak nagyobb (10 hetes) kiskutyák meg vannak kisebbek tehát" gondolj bele, hogy egy olyan helyen, ahol folyamatosan sok kölyök van, mennyi figyelem jut a leendő kutyádra! Ha elhozod ezt a kölyköt, akkor minden esélyed megvan arra, hogy egy beteges, viselkedészavaros kutyád legyen, akinek a rehabilitációja (ha lehet egyáltalán) rengeteg idődben, energiádba, szívfájdalmadba és pénzedbe fog kerülni... tehát semmiben nem fog különbözni attól a menhelyi / fajtamentésses kutyától, akit NEM akarsz elhozni. Ráadásul pozitív visszaigazolást adsz egy szaporítónak: van kereslet arra, amit csinál, folytassa nyugodtan.

... nem kellene, hogy újdonság legyen számodra, hogy a tenyésztőknél nincs folyamatosan kiskutya, nemcsak besétálsz és elviszed, hanem várólista van. Meggyorsítja amúgy a dolgot, ha felveszed a fajtagondó szervezettel a kapcsolatot (MEOE vagy [link] és kedvesen megérdeklődöd, hogy tudnak-e eladó kölyökről vagy hamarosan születő alomról, vagy legalább a környékeden működő, megbízható tenyésztőről.

Egyetértek a 18. válaszolóval: semmilyen szinten sem elég alapos a felkészülésed. Ezzel hosszú távon te is szívni fogsz meg a leendő kutyád is. Nézd a jó oldalát, ha várnod kell a kiskutyára, bőven lesz időd elmerengeni a hozzáállásodon és pótolni a tudásbeli hiányosságaidat. Ha mindenképp pénzt szeretnél költeni, hajtsd fel Vámosi-Nagy Nóra: Klikk - ahogy a kutyák szeretnek tanulni c. könyvét (elvileg a Líra könyvesboltokban most van, egyébként ritka könyv), felsőfokú angolnyelvtudás esetében Leslie McDevitt: Control Unleashed: Puppy Program könyvét (ez problémamegelőzős, problémamegoldós, nem trükktanítós).

2021. júl. 11. 10:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!