Van olyan ember az országban rajtam kívül, akinek az FCCI klub állította ki a törzskönyvét a kutyájának?
A dolog nagyon egyszerű: Tökmindegy hol élsz, csatlakozhatsz bármilyen fajtaklubhoz.
Tehát magyar tenyésztő is lehet tagja az osztráknak, így a törzskönyv értelemszerűen osztrák lesz.
Amugy miért nem a tenyésztőt kérdezed?
A kérdésedet feltetted már, más formában, szerintem kimerítő választ kaptál. A TK-t honosíthatod, keresd fel az MEOE-t és segítenek neked.
Nincs olyan, hogy "valamilyen rejtélyes ok" - sehol sincsen megtiltva, hogy más klubnak vagy egyesületnek a tagja legyen, és ott törzskönyvezzen. Minden klubnak van szabályzata, a kutyák, vagyis a szülők egészségügyi szűréseiről az igazolást meg tudta nézni, ha kérted, ahogyan a szülők törzskönyvét is. Ez egy kiskutya vásárlásánál alap.
Ha ennyire idegesíts vond felelősségre a tenyésztőt hivatalos úton, de kb, ki fognak röhögni. Ha kétségeid vannak a kutya származását illetően, akkor kérhetsz DNS tesztet. Bár lehet mivel osztrák a klub az alapból feltétele a törzskönyv kiállításának. A DNS teszttől biztosabb nincsen felmenők igazolásának.
Amúgy ne itt kérdezz rá erre. Menj fel a facebook.-ra és keresd meg a kutyusod fajtájának a csoportját, és ott tedd fel a kérdésedet, nagyobb eséllyel fogsz választ kapni.
Kérdező rosszul hiszed. Minden országban minden fajtaklubnak mások a szabályai, a te esetedben yorkiról van szó, ha jól sejtem.
De pl az osztrákoknál van olyan fajta, aminél olyan lehetetlen szabályokat hoztak, hogy az osztrák inkább csatlakozik a magyar fajtaklubhoz. Megteheti.
A magyar is megteheti, hogy csatlakozik az osztrákhoz, vagy akár a spanyolhoz is.
De tényleg egyszerűbb lenne ennek hivatalosan utánajárni hogy megnyugodj, nem pedig itt kérdezni, mert itt ugysem fog meggyőzni senki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!