Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi ez a PRÉMIUM TÁP mánia?

Mi ez a PRÉMIUM TÁP mánia?

Figyelt kérdés

Folyton mondják, írják, hogy vagyél Acanát, Royal Canint, Eukanubát stb. Itt nyomatják, hogy de jó a kutyának, meg milyen minőségi. De, minek?! Régen 50-60 éve is ezeket mondták, hogy de jó lesz a kutyádnak, és milyen szép lesz a szőre... Régen egyáltalán ismerték ezeket a márkákat? Meg hogy "Prémium táp"?! Ismerték ezt a fogalmat? Régen is voltak ugyan ezek a fajták, kutyák, és nem hiszem, hogy minden boltban lehetett kapni Acanát... Akkor mivolt? Belehaltak a kutyák?

Szóval minek erőltetitek itt a PRÉMIUM TÁPOKAT, és szóljátok le, hogy a Pediree, és társaik, milyen rosszak a kutyának, semmi nincs benne, ami hasznos stb?!

2010. aug. 26. 11:45
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
0%

Igazad van barátom, csak régen a 7 évet megélt kutyák idősek voltak;D Mindenkinek igaza van, de én úgy vélem aki megteheti vegye a prémium tápot, meg akinek kiállítási kutyája van, aki meg nem az én véleményem szerint elég a középkategóriás táp is (Brit, Dog Chow, Josera) amik jó árban vannak.

Én pl. a royal canint nem is támogatom, több ismerősömnek nem is jött be, túl sok a búza alap.

2012. ápr. 26. 21:03
 22/25 anonim ***** válasza:
Régen a kutyák csupán fogyóeszközök voltak. Ma pedig már a társunknak tekintjük stb stb. Ami meg előbb utóbb elpusztul, minek etessük minőségi kajával? - gondolták anno, csak sokan sajnos ma is így gondolják. De hál Istennek változunk... Bár ennek van némi hátránya más téren, aminek a jobbátételéért nem sokat tesz az emberiség. De ez már más téma.
2012. ápr. 26. 21:06
 23/25 anonim ***** válasza:
70%

#20-nál a pont.

Aki szerint azért élnek tovább a mai kutyák, mert prémium tápot kapnak, az egyszerűen hülye.

2012. ápr. 26. 21:15
 24/25 anonim ***** válasza:
68%

#20 jól összefoglalta.

Nyilván kevesebb ideig éltek régen a kutyák, ahogy az emberek is.

Most a fejlett orvostudománynak köszönhetően élünk tovább, nem azért, mert gyorsfagyasztott pizzát eszünk, meg 12%-os gyümölcslevet iszunk.

Hihetetlen milyen buta emberek vannak.

2012. ápr. 26. 21:29
 25/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom,eleve egy ragadozó állattal nem etetek granulátumot akár miylen prémiumnak is mondják.

Az enyémek húst,zöldséget,néha rizst esznek.A fogukkal soha nem volt probléma,mivel arra használják amir eki lett találva: húsfogyasztásra. A szőrük szép,székletük normális. Az előző kistestűm 16 évig élt és az öregség vitte el.

Mellesleg lefogadom,hogy mégcsak nem is drágább ez a fajta táplálás mint ezek a szuperminőségű ganék.

csak azt nem értem,ha a többi háziállatot az emésztésének megfelelő kaján neveljük ,lsd a tehenet legeltetik,a csirkének gabonafélék ,magvak és zöld ,a nyúlnak zöld+ széna,sorolhatnám napestig és pont a kutyába kell ezt a sok agyonkezelt szinezett fost adni,aki az ember társa? Ezt tényleg nem sértésképpen írom,csak számomra érthetetlen miért kéne ilyen műanyagon felnevelni egy kutyát,hogy egészséges legyen.Sokszor itt meg is kapják a kérdezők,hogyha nem tudod kifizetni az acanat inkább ne is tartsál kutyát,sőt lődd is fejbe magad. Nevetséges.

2012. ápr. 27. 00:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!