Mi ez a PRÉMIUM TÁP mánia?
Folyton mondják, írják, hogy vagyél Acanát, Royal Canint, Eukanubát stb. Itt nyomatják, hogy de jó a kutyának, meg milyen minőségi. De, minek?! Régen 50-60 éve is ezeket mondták, hogy de jó lesz a kutyádnak, és milyen szép lesz a szőre... Régen egyáltalán ismerték ezeket a márkákat? Meg hogy "Prémium táp"?! Ismerték ezt a fogalmat? Régen is voltak ugyan ezek a fajták, kutyák, és nem hiszem, hogy minden boltban lehetett kapni Acanát... Akkor mivolt? Belehaltak a kutyák?
Szóval minek erőltetitek itt a PRÉMIUM TÁPOKAT, és szóljátok le, hogy a Pediree, és társaik, milyen rosszak a kutyának, semmi nincs benne, ami hasznos stb?!
Igazad van barátom, csak régen a 7 évet megélt kutyák idősek voltak;D Mindenkinek igaza van, de én úgy vélem aki megteheti vegye a prémium tápot, meg akinek kiállítási kutyája van, aki meg nem az én véleményem szerint elég a középkategóriás táp is (Brit, Dog Chow, Josera) amik jó árban vannak.
Én pl. a royal canint nem is támogatom, több ismerősömnek nem is jött be, túl sok a búza alap.
#20-nál a pont.
Aki szerint azért élnek tovább a mai kutyák, mert prémium tápot kapnak, az egyszerűen hülye.
#20 jól összefoglalta.
Nyilván kevesebb ideig éltek régen a kutyák, ahogy az emberek is.
Most a fejlett orvostudománynak köszönhetően élünk tovább, nem azért, mert gyorsfagyasztott pizzát eszünk, meg 12%-os gyümölcslevet iszunk.
Hihetetlen milyen buta emberek vannak.
Nem tudom,eleve egy ragadozó állattal nem etetek granulátumot akár miylen prémiumnak is mondják.
Az enyémek húst,zöldséget,néha rizst esznek.A fogukkal soha nem volt probléma,mivel arra használják amir eki lett találva: húsfogyasztásra. A szőrük szép,székletük normális. Az előző kistestűm 16 évig élt és az öregség vitte el.
Mellesleg lefogadom,hogy mégcsak nem is drágább ez a fajta táplálás mint ezek a szuperminőségű ganék.
csak azt nem értem,ha a többi háziállatot az emésztésének megfelelő kaján neveljük ,lsd a tehenet legeltetik,a csirkének gabonafélék ,magvak és zöld ,a nyúlnak zöld+ széna,sorolhatnám napestig és pont a kutyába kell ezt a sok agyonkezelt szinezett fost adni,aki az ember társa? Ezt tényleg nem sértésképpen írom,csak számomra érthetetlen miért kéne ilyen műanyagon felnevelni egy kutyát,hogy egészséges legyen.Sokszor itt meg is kapják a kérdezők,hogyha nem tudod kifizetni az acanat inkább ne is tartsál kutyát,sőt lődd is fejbe magad. Nevetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!