Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi ez a PRÉMIUM TÁP mánia?

Mi ez a PRÉMIUM TÁP mánia?

Figyelt kérdés

Folyton mondják, írják, hogy vagyél Acanát, Royal Canint, Eukanubát stb. Itt nyomatják, hogy de jó a kutyának, meg milyen minőségi. De, minek?! Régen 50-60 éve is ezeket mondták, hogy de jó lesz a kutyádnak, és milyen szép lesz a szőre... Régen egyáltalán ismerték ezeket a márkákat? Meg hogy "Prémium táp"?! Ismerték ezt a fogalmat? Régen is voltak ugyan ezek a fajták, kutyák, és nem hiszem, hogy minden boltban lehetett kapni Acanát... Akkor mivolt? Belehaltak a kutyák?

Szóval minek erőltetitek itt a PRÉMIUM TÁPOKAT, és szóljátok le, hogy a Pediree, és társaik, milyen rosszak a kutyának, semmi nincs benne, ami hasznos stb?!

2010. aug. 26. 11:45
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Hát Szellő lány ezzel mindent elmondtál:) Tökéletes hasonlat!!!
2010. aug. 26. 12:31
 12/25 anonim ***** válasza:
55%
Nem éri meg a 10évet hogyha csak azt eszik:). Én kezdőségem miatt megértem a kérdést is, és elgondolkoztam, aztán átnéztem a válaszokat, valóban igaz hogy változik a világ. régen amíg nem néztük hogy 60000E van a kaján,sőt, fel sem kellett tüntetni, addig milyen jól el volt vele az ember,m ost hogy ilyen visszhangot kaptak h rákkeltő, már egy jó ízűt sem ehet az ember, mert mindenben van E. Erre jött a BIO mánia,és képesek több pénzt kiadni,és hol a bizonyosság hogy jöobb? Melyik ember élt azért 120 évet mert bio kaját rágott, de itt a másik oldal, hogy te is, ha válogatsz és ott van egy tesco gazdaságos és mellette egy márkásabb, nevesebb cucc, és vegyük ideálisnak, mondjuk ugyan annyiba kerül akkor a jobbat veszed ,nem? itt is, aki megteheti megveszi a jobbat. A barátnőmék 10liter tesco sáraz tápot vesznek 1000 valahány százért, aztán mi meg jóformán a fél literest vesszük ennyiért. Ez ember függő, ki, mit tehet meg a kutyája egészségéért. ha tudod, te is megteszed.
2010. aug. 29. 12:35
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Ja még annyit, ha a gyereked, vagy majdani gyereked kér gumicukrot odamész a márkáshoz és leveszed és nem a szar ízű noname cuccot veszed csak azért,mert tessék, hoztam gumicukrot, de leglább olcsó is volt. ...hoztál is meg nem is,mert ki a fene akar olyat enni?:D
2010. aug. 29. 12:36
 14/25 anonim ***** válasza:
52%
én házi koszttal etettem a kutyát, főztünk neki. életébe nem evett Eukanubát és társait. a kutyus 18 évig élt. a mostani kutyámmal sem kivételezek... ő most 6 hónapos :)
2010. aug. 29. 12:51
 15/25 anonim ***** válasza:
86%
A normális minőségű táp nem kivételezés!
2010. aug. 29. 13:51
 16/25 anonim ***** válasza:
88%

Az az igazság, hogy amiket ma prémium táp névvel látnak el, azok tartalmazzák azokat a dolgokat, mintha pl főzne valaki a kutyának. A prémium táp a mai rohanó világban helyettesíti a főzést. Viszont nem kellene hogy megkapják a "prémium" megnevezést, mert ennek kéne a normálisnak lenni. Én úgy gondolom, hogy azokat a tápokat kellene megkülönböztető elnevezéssel ellátni, amik VAGY nem azt tartalmazzák, amire a kutyának szüksége van (ezek a mostani normál, sima tápok) és rá kéne írni hogy "alsó kategóriás", VAGY pedig valami olyan plusz dolgot tartalmaznak, ami speciálissá teszi őket (pl allergiás, beteg, valamiért spec igényű kutyának, vagy gyógynövényes, vagy ilyesmi). Ezt a vásárlók megtévesztésének is lehetne hívni, mert a kevésbé hozzáértő gazda azt hiszi jól táplálja a kutyáját azzal, ha a mostani normál tápokat veszi neki és azt erősítik benne, hogy a prémium az a luxus cikk.

Volt valaki pár napja, itt a gyk-n aki a tápot a kenyérrel és a vízzel azonosította a kutyák számára. Inkább mondanám azt, hogy a mostani sima tép ami az ember számára a kenyér és víz (fel lehet nőne rajta és élni is lehet ha csak azt esszük isszuk, de nem optimális). És a normális, egészséges táplálkozás a kutyáknál a "premium" táp (vagy a főzés). Ugyanis a kutya ösztönből eszik, neki nem az a lényeg hogy változatos legyen.

Régebben valóban megéltek a kutyák a mostani premium tápok nélkül. DE akkor nem vagy nem csak ezeket a mostani normál tápokat kapták, hanem a házi kosztot is. ma meg már az emberek csak tápot adnak, amiből viszont az, amit most átlagos tápnak hívunk, nem elégséges (vagyis kenyér és víz, ahogy az a korábbi illető írta). Úgy gondolom, hogy lehet megfelelő a normál táp is egy kutyának, de csak akkor, ha kap mellé mást is, ami pótolja azokat a dolgokat, amik nincsenek benne ezekben a tápokban.

2012. ápr. 26. 17:23
 17/25 anonim ***** válasza:
83%
Hús kell a kutyának belsőség, csont, attól lesz egészséges, és hosszú életű. nem ezektől a szaroktól. itt ugy esküszik mindenki a prémium tápra, mintha tudná mit tesznek bele, és hogy csinálják.
2012. ápr. 26. 18:26
 18/25 anonim ***** válasza:

Szerintem meg mindenki azzal etet amivel akar. Az én kutyám prémium tápot eszik, de kap házikosztot és csontot is. A házikoszton nem a kuka elől mentett maradékot értem, hanem ami frissen készült. Saját belátásom szerint próbálom neki a legjobbat nyújtani. Ha nem muszáj nem akarom, hogy tele legyen daganattal a szar minőségű tápok miatt. Az ember is elélhet chipsen és colán hát meg is lenne az eredménye.

Anyukám kutyája mopsz és 8 éves, de a kutya úgy néz ki, mintha legalább 15 lenne. Meg is lett az eredménye a folytonos nasizásnak, szar minőségű tápnak, mozgásszegény életmódnak. Mostanság vesz neki jobb minőségűt, miután elmagyaráztam neki a dolgokat.

2012. ápr. 26. 19:50
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Akik azt írják, hogy régen a kutyák nem éltek meg ilyen kort, komolyan ennyire buták?

Nem azért haltak meg, mert nem prémium tápot ettek, hanem mert nem voltak oltások, egészségügyi szűrések, nem volt ilyen fejlett az orvostudomány és nem házi kedvencnek tartották őket, hanem dolgoztatták.

Mellesleg a világ legöregebb kutyája az 1900-as évek elején élt és számtalan 20+ évet megélt kutyát tartanak számon bőven a tápok megjelenése előttről.

2012. ápr. 26. 20:21
 20/25 anonim ***** válasza:
Egy időszak.
2012. ápr. 26. 20:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!