Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi ez a PRÉMIUM TÁP mánia?

Mi ez a PRÉMIUM TÁP mánia?

Figyelt kérdés

Folyton mondják, írják, hogy vagyél Acanát, Royal Canint, Eukanubát stb. Itt nyomatják, hogy de jó a kutyának, meg milyen minőségi. De, minek?! Régen 50-60 éve is ezeket mondták, hogy de jó lesz a kutyádnak, és milyen szép lesz a szőre... Régen egyáltalán ismerték ezeket a márkákat? Meg hogy "Prémium táp"?! Ismerték ezt a fogalmat? Régen is voltak ugyan ezek a fajták, kutyák, és nem hiszem, hogy minden boltban lehetett kapni Acanát... Akkor mivolt? Belehaltak a kutyák?

Szóval minek erőltetitek itt a PRÉMIUM TÁPOKAT, és szóljátok le, hogy a Pediree, és társaik, milyen rosszak a kutyának, semmi nincs benne, ami hasznos stb?!

2010. aug. 26. 11:45
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
80%

régen a kutyák nem olyanok voltak,mint most..

okoska:)

2010. aug. 26. 11:47
 2/25 anonim ***** válasza:
84%

Változik a világ.

Most ez ugyanolyan, mintha azt mondanám mi ez a nagy egészség mánia? Háború alatt még a krumplinak a héját is megették az ember. 50 éve olyan kaják voltak, hogy ma már azt sem tudjuk mi az. Ma pedig a pizza, a hamburger, egyed ezt mert ez egészséges. Változunk.

2010. aug. 26. 11:49
 3/25 anonim ***** válasza:
94%
Meg régen főtt kaját, házi kosztot ettek a kutyák, amivel nekem személyszerint nincs bajom, de a mai világban az emberek kényelmesek, szeretnek száraztápot adni, akkor meg inkább adok egy jó minőségűt, mint egy olyat, amiben 3ad annyi tápanyag van és csak eltelíti a kutyát. Persze ez igencsak pénztárcafüggő, nem mindenki engedheti meg magának.
2010. aug. 26. 11:56
 4/25 anonim ***** válasza:
78%

... és régen a kutyák elhullottak 5-6 éves korukban, de kit érdekelt szomszédnéni kutyája épp most ellett 6-ot

változnak az idők .. szerencsére

2010. aug. 26. 12:03
 5/25 anonim ***** válasza:
92%
A prémium tápokban nagyobb a tápanyag tartalom így kevesebb is elég előle a kutyának és az ürülék is. Persze a prémium tápokon belül is pénztárca függő hogy milyen tápot adsz neki.
2010. aug. 26. 12:06
 6/25 anonim ***** válasza:
89%

Nekem az állatdokim mondta. Nem hiszem, hogy neki bármi érdeke fűződött volna hozzá. Anyagilag szerencsés vagyok, tök mindegy hgy mennyit költök a kutyámra, nem zavar, ha Royal Caninnal etetek. Első körben én is mindent adtam a neki, Pedigree, meg konzervek. Az első hónapban sokat hányt, ment a hasa, beszéltem a dokival, és ő mondta, hogy nincs ezekben semmi tápérték... Tele van szójával, meg ízfokozóval, stb. Felírt nekem tápokat, próbálgassam ki, melyik izlik a kutyánk, és lássanak csodát, a kutyám nem hányt többé...

Én nem eröltetek a környezetemben sem semmit, mindenki azzal etet amit jónak tart. Ha megkérdezik a véleményemet, akkor elmondom, hogy sezritnem megérdemli a kutya hogy egészégesen nőhessen fel, és ha te figyelsz arra, hogy normális kaját egyél, akkor a kutyától sem szabadna megvonnia jobb (minőségben jobb!!!) ételt.

Beszélj egy állatorvossal, és kérdezd meg, hogy mire figyelj ha tápot veszel. Vannak olyan tápok, amiknek szintén jó a minősége, és mégsem megy rá az ember gatyája.

Szerintem a felelőségteljes kutyatartás részét képezi az is, hogy figyelsz a kutyád életminőségére. Lehet, hogy megspórolsz valamit egy Tescoban kapható, gagyi valamivel, de ha felnő a kutya akkor tele lesz problémával.

Én így gondolom. Ha megteheted, akkor válassz minőségi tápot, vagy kérj segítséget az állatorvostól, hogy mire kell figyelni ha nem egy jól összeállított táppal etetsz.

2010. aug. 26. 12:06
 7/25 anonim ***** válasza:
70%

Az előző

*az ürülék is kevesebb.

2010. aug. 26. 12:07
 8/25 anonim ***** válasza:
80%

Nekem csalódás volt a sok szuperprémium táp,mindtől lett valami baja,elegem volt az aranyárban mért tápokból.

Most egy felső középkategóriás tápot kap(Biomill Complete)és tökéletesen beválik.

2010. aug. 26. 12:10
 9/25 anonim ***** válasza:
86%

Régen a kutyák nem voltam szépek és nem éltek 20 évig. Az már nem számít ugye? És igen belehalnak.., Az én kutyám pl ronda, allergiás stb lett az ilyen szemetektől... Most jól van mert prémium tápot eszik. Ja és nem az a túltenyésztett divatfajta...

Azon kívül a régen a hzáikoszt husika volt meg természetes dolgok, ma meg minden bolti, tartósított, fűszerezett, színezett stb...

2010. aug. 26. 12:14
 10/25 anonim ***** válasza:
97%
Egyél 10 évig McDonalds-os kaját, aztán meglátjuk...
2010. aug. 26. 12:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!