Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ki fél a kutyáktól, és miért??

Ki fél a kutyáktól, és miért??

Figyelt kérdés

2021. jún. 15. 10:10
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Engem harapott mar meg kutya: elkapta a labam gorkorizas kozben,a gazdai ugy szedtek le. (Mert a korlatolt hulyek nem tanitottak meg az “Ereszt” parancsot!!’ Mert amugy eleresztett volna!!!)

De nem felek a kutyaktol. Imadom oket.

A kutyakkal egyszeruen kijovok. Erzi k bizonygatas es szavak nelkul,hogy szeretem oket. Az embereknek meg bizonYgatnom kell.

Ezt jegyezd meg,Kerdezo.

2021. jún. 16. 03:32
 22/27 anonim ***** válasza:
56%
20: igen, ebben igazad van. De ugyanezen emberek kezei között lehet életveszélyes egy német juhász, husky, vagy bármilyen random nagyobb testű kutya, nem csak a "harcikutyák". A labradort is el lehet cseszni, bár tény, hogy nehezebb, de én láttam már teljesen idegbeteg példányt. Azért zavar engem, hogy ez a bullokra van kihegyezve, mert ennyi erővel bármelyik nagytestű kutyára igaz, hogy lehet fegyver a hülyéknél. A csivava is ugyanígy viselkedik, ha kiskorától hergelik, meg nem nevelik, csak azt ugye max odébb rúgod, ha meg akar harapni, ezért az nem érdekel senkit.
2021. jún. 16. 08:39
 23/27 anonim ***** válasza:
35%

Nézd 22, nem akartam én most kifejezetten a bullokra kihegyezni a kérdést. Azért mondtam ezt a típust, mert ez az egyik leggyakoribb jelenség: keménykedni akaró senkik villognak az elvadult harcikutyáikkal. De ez nem jelenti azt, hogy más típusokat nem lehet elvadítani.

Én egyébként minimum börtönbüntetéssel illetném azokat, akiknek a kutyája sérülést, károsodást, halált okoz - ezt így minden kutyára értve. Csak nyilván egy törpetacskó esetében ez nem annyira áll fenn, mintha valaki egy nagytestű dögöt tart. Mert sajnos én úgy látom, hogy amíg nincsenek következményei a felelőtlen kutyatartásnak, addig a magyarok nem is fognak ezen a téren soha fejlődni. Szomorú ezt kimondani, de tényleg primitív nép vagyunk: a társadalomnak muszáj lenne látnia, ahogy néhány esettel példát statuálnak. Akkor talán átgondolnák jobban az emberek, hogy valóban kell-e nekik az a pitbull, és ha már van, akkor mennyi energiát fordítanak a nevelésére.

2021. jún. 16. 12:25
 24/27 anonim ***** válasza:
23: igen, ebben egyetértünk. Olyan ez az ország, mintha egy rakás kölköt kellene kordában tartani egy óvodában, nagy része nyomokban sem emlékeztet egy felnőtt társadalomra. Jó lenne tényleg valami engedélyhez kötni a kutyatartást, legalább bizonyos méret fölött, de amíg annyit nem sikerült betartatni az emberekkel, hogy legyen a kutyának chipje és oltása, addig ugye mit várunk... És mint tudjuk, bizonyos embercsoportokra meg pláne nem vonatkozik a törvény :( Az általuk tartott bullokkal van rendszerint probléma, mert most az a fsznövelő kutya. 20-25 éve a rottweiler volt a menő a köreikben, akkor az híresült el brutális harcikutyaként. Amúgy az egyik állatvédő szerevezet fb-oldalán olvastam, hogy egyre népszerűbbek az igazán nagyok náluk, mint a káj meg hasonlók. Na, az lesz a szép halál, ha ilyeneket szabadítanak majd az emberekre totál elvadítva.
2021. jún. 16. 12:39
 25/27 anonim ***** válasza:

Akkor csak közös nevezőn vagyunk. Mégegyszer hangsúlyozom: nyilván nem a kutya tehet arról, ha elvadul és kárt tesz másokban. Mint ahogy nem a fegyver öl, nem a kanáltól híznak el az emberek és nem az üvegtől lesznek alkoholisták.

De sajnos ezzel semmire nem megyünk, mert a társadalmunk tagjai nem képesek felelősen kezelni a kutyatartást, az állami hatalom pedig semmit nem tesz annak érdekében, hogy ez változzon. Így ki kell mondanom: a magyar társadalom nem alkalmas arra, hogy a legtöbb nagytestű kutyát rájuk bízzák, főleg nem a harcikutyákat.

Majd ha durván megbüntetik és példát statuálnak a felelőtlen gazdákkal...

Majd ha szabályozzák a kutyatartást és vizsgához kötik a veszélyesebb fajokat...

Majd ha a társadalmunkban divat lesz a felelős társadalmi együttélés, és a normális viselkedési kultúra...

Na akkor majd nem fogok félni a nagytestű kutyáktól. Amíg azonban olyanokat látok, hogy a füvesfejű tetovált tróger cigánynak van staffordja; meg az 50 kilós bunkóarcú proli magyar nő sétáltatja a 40 kilós pitbullját úgy, hogy a kutya majd elhúzza, és alig bírja megtartani a dögöt, ha közel megy hozzájuk egy másik kutya - addig félni fogok, és teljes mértékben ellenezni ezeket a kutyákat.

Nem a kutyák hibája - de nem valóak Magyarországon.

2021. jún. 16. 12:49
 26/27 anonim ***** válasza:

A családom java.

De én nekem meg két kutyám van. Az egyik kutyám meg pont emberfélő, nem támad, csak menekül, ha hozzá akar valaki érni, ezért a családdal jól kijön. :D

Ami erősítheti a félelmet, az a sok gazda, aki póráz nélkül viszi a kutyát, aki mindenkihez odaszalad, de a gazdi mindig dicsekszik, hogy a kutya képes a lába mellett menni (tudtommal a lába nincs 20 méterre a testétől).

Meg ott vannak a 3 m pórázok, amikor pórázon van a kutya, de 3 méterre a gazdi előtt.

Arról se feledkezzünk meg, hogy az ugatás, morgás, rendetlen járás is ijesztő lehet mások számára.

Illetve vannak a gazdik, akik pórázon viszik a kutyát, de mindenkire ráeresztik (nekem egy ilyen koszolta össze úgy a gatyám, amikor rohannom kellett a munkába).

A keresztanyámat megtámadta egy kutya lánykorában, apukámat munka közben (postás) megtámadta egy kutya és olyan lett a sebe, hogy majdnem amputálták az ujját, anyukámnak egy macskatámadása volt kislány korában, de ő minden szőrös állattól fél, stb.

Én úgy vagyok vele, hogy alapból nem engedem rá senkire a kutyáimat pont ezért. A kutyabarát helyekre bemegyünk, volt is, aki ezért otthagyta a boltot, mert undorodott ettől, de alapjáraton gond nincs, mindig messzebb állunk a többi vásárlótól, sosem megyünk oda, ahol mások állnak.

A lépcsőházunkban tudom, ki fél a kutyáktól, azokat elengedem a lifttel, a legtöbbjük normális, de, aki nem és ledögözi a kutyákat annak visszaszólok.

Ami a halálom, ha azt látom, hogy békésen megyünk az utcán és valaki 100 m távolságban meglát minket és elrángatja a gyerekét, hogy vigyázzon, megöli a kutya. Van pár gyerek aki sikít, sír, ha meglát minket, ez ennek a hatása, de szerencsére egyre több a normális szülő, aki különös műsor nélkül eltud mellettünk haladni és az ő gyerekeik nem kapnak tőlünk frászt.

2021. aug. 5. 22:24
 27/27 anonim ***** válasza:

Ja és kutya vs kutya is volt nálunk, a kicsit 2x harapták meg, először egy pitbull, másodszor egy bulldog.

A másodiknál a kutya gazdija elmondta, hogy a mi hibánk volt az egész (amúgy póráz nélkül vitték a kutyát, úgy, hogy elengedték messze, nem mentek utána, úgy kiabáltam oda, hogy jöjjenek már).

A kicsi azóta ezeket a fajta kutyákat megugatja, a nagy meg védi őt (attól függetlenül, hogy alapjáraton milyen betoji :D ), szóval mindig ha meglátok egyet, hátraarc van.

Van egy pasi, aki ezt nem bírja megemészteni, pitbullja van és direkt jön utánunk ilyenkor, mert minek menekülök az ő kutyájától, aztán, amikpr utolér és elkezd ugatni a kicsi, élvezkedve néz és elmegy.

2021. aug. 5. 22:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!